BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα επτάμετρα τηλεσκοπικά T7035 και T7042 εισάγονται στην γκάμα της Weidemann

Η εταιρεία εστίασε με τα T7035 και T7042 στις δύσκολες δουλειές εντός και εκτός πεδίου, δίνοντας στα μοντέλα καλές ανυψωτικές δυνατότητες και έκταση βραχίονα στα 7 μέτρα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-11-24__10_29_16_πμ

Βασίλης Σοφός

358
0

Διεύρυνση τη γκάμας των τηλεσκοπικών της μηχανημάτων επιχειρεί η Weidemann, μπαίνοντας τώρα στην κατηγορία των επτάμετρων τηλεσκοπικών φορτωτών. Το επίκεντρο των λειτουργικών εργασιών για αυτά τα μηχανήματα είναι ο χειρισμός βαρέων υλικών, η στοίβαξη σε μεγάλα ύψη, η καλή εμβέλεια κατά την ώθηση του υλικού καθώς και οι μόνιμες δραστηριότητες κατά την πλήρωση. Το ύψος ανύψωσης των 7 μέτρων επιτυγχάνεται από τη Weidemann με τα T7035 και T7042 και προσφέρουν ωφέλιμο φορτίο 3,5 και 4,2 τόνων αντίστοιχα.



Τα μηχανήματα αυτά, όπως λέει η εταιρεία, προσφέρουν στον χειριστή πολλές νέες δυνατότητες και επιλογές για μεμονωμένο εξοπλισμό και εργασία με βάση τις ανάγκες του. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των νέων τηλεσκοπικών είναι η πολύ καλή ορατότητά τους. Αυτό γίνεται εφικτό με τη συνεισφορά της νέας καμπίνας, η οποία σχεδιάστηκε με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: μεγάλο κυρτό παρμπρίζ με καλή θέα προς τα πάνω, θερμαινόμενο πλαϊνό παράθυρο και κεκλιμένο καπό για καθαρή θέα στο πλάι και σχεδιασμός 4 κολόνων με πανοραμικό πίσω παράθυρο για τέλεια θέα και προς τα πίσω. Εδώ η εταιρεία τονίζει μάλιστα την βελτιστοποιημένη ορατότητα προς τον πίσω δεξιό τροχό συγκεκριμένα.



Τα μηχανήματα διατίθενται με διαφορετικές εκδόσεις ισχυρών κινητήρων Perkins των 102 ίππων (μόνο T7035), των 122 ίππων και των 136 ίππων. Οι κινητήρες πληρούν το πρότυπο εκπομπών Stage V με τεχνολογία SCR, DPF και DOC. Υπάρχουν ταχύτητες 20, 30 και 40 χ.α.ω. για να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής.

Στο επίκεντρο ο χειριστής

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στην καμπίνα η κονσόλα με joystick και πληκτρολόγια, μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών, η εργονομική διάταξη των στοιχείων, ένα λειτουργικό σύστημα με χρωματική διαφοροποίηση, οι καλές επιλογές αποθήκευσης, ο άνετος φωτισμός και η φαρδιά είσοδος με αντιολισθητικό σύστημα ενισχύουν την άνεση και δίνουν μια σύγχρονη εικόνα. Υπάρχουν τρεις τύποι διεύθυνσης που διασφαλίζουν τη βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά: Το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, η κίνηση στον μπροστινό άξονα και η κίνηση τύπου καβουριού, που μπορούν να ρυθμιστούν για διαφορετικές καταστάσεις εργασίας. Σημειωτέον ότι αμφότερα τα μηχανήματα έχουν γωνία διεύθυνσης 45 μοιρών.



Έχει επίσης ενσωματωθεί το σύστημα υποβοήθησης οδηγού vls (Vertical Lift System), το οποίο έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Weidemann αυξάνοντας τη σταθερότητα. Λειτουργία φτυαριού για φόρτωση με χύμα εμπορεύματα, λειτουργία στοίβαξης σε μεγάλα ύψη και χειροκίνητη λειτουργία χωρίς υποστήριξη συστήματος, π.χ. για εργασίες φόρτωσης είναι μάλιστα οι τρεις λειτουργίες vls.

Η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού, παροχή φρέσκου αέρα και τα καλά τοποθετημένα συστήματα εξαγωγής αέρα εξασφαλίζουν μια καλή ατμόσφαιρα εργασίας, ενώ προαιρετικά διατίθεται κλιματισμός Με τον αναστρέψιμο ανεμιστήρα, ο οδηγός μπορεί να αφαιρέσει τη σκόνη από τη γρίλια εισαγωγής από την άνεση του καθίσματός του, λέει η κατασκευάστρια.



Όσο για τη σύνδεση εξαρτημάτων, αυτή γίνεται ακόμη πιο εύκολα μέσω προαιρετικής ανακούφισης πίεσης του τρίτου κυκλώματος ελέγχου στον μπροστινό τηλεσκοπικό βραχίονα και της τυπικής χρήσης υδραυλικών συνδέσμων επίπεδης όψης. Τα δύο νέα μοντέλα, τέλος, προσφέρουν μια πιο δυναμική σχεδίαση με σύγχρονες γραμμές στο καπό και στην καμπίνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία