BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το νέο μέλος στους γεωργικούς τηλεσκοπικούς φορτωτές Merlo TurboFarmer

Με ισχύ 75 ίππων, σύγχρονο κινητήρα Kohler και ευελιξία για τις γεωργικές εργασίες, το νέο μοντέλο πατάει στα χνάρια του βραβευμένου TF35.7.

TF27_6-1_2

Βασίλης Σοφός

366
0

Η Merlo λανσάρει το πιο συμπαγές μοντέλο της σειράς TurboFarmer, το TF27.6, που διαθέτει κινητήρα Kohler KDI2504 2,5 λίτρων με απόδοση 75 ίππων (55 KW), συμβατό με τους κανονισμούς Stage V. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο τηλεσκοπικός φορτωτής αυτός. Συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά δύο επιτυχημένων μοντέλων. Έτσι, τα μηχανήματα αυτά συνδυάζουν τη συμπαγή μορφή και την ευελιξία των μικρότερων αδελφών P27.6 με τη δύναμη και την ευελιξία των μεσαίων μοντέλων TF35.7, που έχουν ήδη βραβευτεί ως στην έκθεση SIMA του Παρισιού από το 2015.



Οι επιδόσεις όσον αφορά την ανυψωτική ικανότητα και το ύψος παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο Panoramic, όπως και το βάρος και οι διαστάσεις. Με ύψος 2,02 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και μήκος 3,91 μέτρα, το TF27.6 ζυγίζει 4.850 κιλά, ενώ η μέγιστη ικανότητα φορτίου φτάνει τα 2.700 κιλά, με το ύψος ανύψωσης να είναι 5,9 μέτρα. Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν της σειράς P27.6, δηλαδή ο Kohler KDI2504 2500cc με ισχύ 75 ίππων (55 KW), συμβατός με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Stage V.

Το κιβώτιο ταχυτήτων βασίζεται στα εξαρτήματα του κορυφαίου μοντέλου της σειράς Merlo (δηλ. υπερμεγέθης υδροστατικός κινητήρας 150 κ.εκ. για ακόμη μεγαλύτερη ροπή). Η διαχείριση γίνεται με ηλεκτρονικό έλεγχο τύπου EPD (Eco Power Drive), μια αποκλειστική τεχνολογία που ελέγχει και ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, απελευθερώνοντάς τον από το πεντάλ του γκαζιού και επιτρέποντας τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η αντλία αποδίδει έως και 95 λ./λ. και μέγιστη πίεση 210 bar και με στόχο τον περιορισμό της φθοράς των εξαρτημάτων και τη μείωση της υπερθέρμανσης του υδραυλικού λαδιού. Να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο TF27.6 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ασφαλείας ASCS (Adaptive Stability Control System), το οποίο επαληθεύει τις παραμέτρους ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει στον χειριστή να εργάζεται αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του τηλεσκοπικού χειριστή και του χρησιμοποιούμενου εκείνη τη στιγμή εξαρτήματος. Η λειτουργία του συστήματος είναι παρόμοια με τα μοντέλα TF και περιλαμβάνει αυτόματη αναγνώριση του εργαλείου.



Το σύστημα ASCS εξασφαλίζει επίσης όλες τις δυνατότητες από τα μοντέλα TF σε αυτό το μοντέλο. Αυτές εξασφαλίζουν: ρύθμιση ορίων εργασίας, αυτόματος ορισμός περιοχής εκσκαφής, ρύθμιση υδραυλικών ταχυτήτων, συνεχής παροχή λαδιού και επικοινωνία με την κάμερα οπισθοπορείας. Ο εξοπλισμός της καμπίνας είναι σύμφωνος με αυτόν της σειράς TF, με πιστοποίηση FOPS Level II και ROPS, εξασφαλίζοντας ένα επίπεδο ασφάλειας του χειριστή κορυφαίο στην κατηγορία. Η οθόνη ASCS είναι προαιρετική, όπως και η επένδυση των κολόνων και το σκίαστρο. Από την άλλη πλευρά, στάνταρ είναι το ενισχυμένο με ειδικά κουμπιά joystick με αναστροφή κατεύθυνσης και δεύτερη υδραυλική λειτουργία.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Merlo
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία