BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υψηλά επίπεδα άνεσης εισάγει με το συνδυασμό Extra 732FR η Vicon

Μεγαλύτερες επιδόσεις στο πεδίο και υψηλότερη ακρίβεια χειρισμού υπόσχεται η Vicon με τις μονάδες κοπής Extra 732FR, προϊόν τεχνογνωσίας στον όμιλο της Kverneland.

Vicon-EXTRA-732FT-732FR-736FT-736FR-Front-Mounted-Mower-Conditioners

Βασίλης Σοφός

253
0

Αξιοσημείωτη ακρίβεια, αντοχή και άνεση φέρνει το χορτοκοπτικό Extra 732FR που εισάγει η Vicon στην γκάμα της. Στόχος της εταιρείας ήταν να καταστήσει όλη τη μονάδα συνολικά πιο εύχρηστη για τον επαγγελματία.

Η γκάμα εμπλουτίστηκε πρόσφατα με την είσοδο της νέας γενιάς των εμπρόσθιων χλοοκοπτικών που αποτελούνται από τα μοντέλα 732 FR και 732 FT, με πλάτος εργασίας 3,16 μέτρα, και τα μοντέλα 736 FR και 736 FT, με πλάτος εργασίας 3,60 μέτρα. Η σειρά έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στον χειριστή πιο προηγμένη λειτουργικότητα και απλή συντήρηση, αλλά κυρίως υψηλότερο επίπεδο άνεσης χειρισμού και τη δυνατότητα η μονάδα να ακολουθεί τέλεια τα περιγράμματα του εδάφους.



Η νέα ανάρτηση και τα μπροστινά χορτοκοπτικά-ξηραντικά προσφέρουν όλη την ακρίβεια της οικογένειας Extra με χαμηλή απαίτηση ισχύος, στοιχεία που εγγυώνται μια σταθερά καθαρή κοπή σε κάθε κατάσταση εργασίας, ακόμη και στις πιο δύσκολες. Επιπλέον, όλες οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού είναι πιο διαισθητικές και προσιτές από ό,τι στις προηγούμενες σειρές, και όλα αυτά συνδυάζονται με έναν αναβαθμισμένο σχεδιασμό.

Ο εξαιρετικά ανθεκτικός ελαστικός κύλινδρος πολυουρεθάνης του Chevron στα μοντέλα Extra 732 και 736 FR, συντηρεί την καλλιέργεια σε όλο το πλάτος της ράβδου κοπής, καθώς η καλλιέργεια απλώνεται ομοιόμορφα στο έδαφος για να επιταχυνθεί η διαδικασία ξήρανσης, ενώ παρέχεται ήπια επεξεργασία, επιτρέποντας τον βέλτιστο χειρισμό ευαίσθητων καλλιεργειών όπως η μηδική και το τριφύλλι, διατηρώντας παράλληλα τις θρεπτικές αξίες της καλλιέργειας. Η ρύθμιση της απόστασης και της πίεσης των κυλίνδρων γίνεται επίσης εύκολα χωρίς εργαλεία μέσω δύο εξωτερικών ρυθμιστών.



Η παρουσία του αποκλειστικού και καινοτόμου συστήματος ανάρτησης ProLink σε αυτά τα μηχανήματα είναι απαραίτητη για την εξαιρετική απόδοση των μοντέλων που τοποθετούνται μπροστά. Έτσι, η ιδέα αυτή επιτρέπει στη ράβδο κοπής να ακολουθεί τέλεια τα περιγράμματα του εδάφους, εξασφαλίζοντας αξιοσημείωτη ευελιξία και βελτιστοποιώντας τις εργασίες κοπής, κατά τη διάρκεια των οποίων η ράβδος παραμένει πάντα παράλληλη με το έδαφος, προσφέροντας μέγιστη απόκριση σε όλες τις καταστάσεις.

«Σε συνέργεια με το ProLink λειτουργεί το σύστημα προστασίας NonStop ταχείας δράσης σε ολόκληρο το κοπτικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να εργάζεστε με ασφάλεια και αθόρυβα σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από την καμπίνα του τρακτέρ σε περίπτωση σύγκρουσης με κάποιο εμπόδιο που συναντάτε στο χωράφι», σημειώνει η Vicon. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα και προκαλεί την κίνηση της κοπτικής μονάδας προς τα πίσω, την ανυψώνει και επιστρέφει στην αρχική της θέση μόλις ξεπεραστεί το εμπόδιο, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετοι ελιγμοί, για μέγιστη προστασία της μπάρας και του μηχανήματος.



Στα άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτών των μπροστινών χλοοκοπτικών μηχανημάτων Vicon περιλαμβάνεται η εύκολη ρύθμιση της επικάλυψης για τη σωστή επικάλυψη κοπής ανά πάσα στιγμή, ενώ η βελτιωμένη σχεδίαση του μπροστινού μέρους επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση στη ράβδο κοπής για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη συντήρηση και ευκολότερους καθημερινούς ελέγχους.

meccagri

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία