BACK TO
TOP
Τεχνολογία

To Dynamic Headland εισάγει η Bogballe για μεγαλύτερα πλάτη και εύκολη διανομή

Το προηγμένο σύστημα επιτρέπει στον χειριστή να κινείται απρόσκοπτα μεταξύ της κανονικής λειτουργίας διασποράς και της διασποράς άκρων κατά την εργασία.

168570-15621727

Βασίλης Σοφός

231
0

Η Bogballe παρουσίασε το «Dynamic Headland Spreading» στην Agritechnica, την έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, που έλαβε χώρα στο Ανόβερο τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόκειται για ένα προηγμένο και καινοτόμο σύστημα που καθιστά δυνατή την επιλογή του ορίου του χωραφιού στη δεξιά ή αριστερή πλευρά, χωρίς να διακόπτεται η διαδικασία διασποράς και θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2024.



Μετά από μια εντατική φάση ανάπτυξης και δοκιμών, η Bogballe παρουσιάζει τώρα αυτό το σύστημα, το οποίο είναι κατάλληλο για πλάτη εργασίας από 27 έως 42 μέτρα. Βασίζεται στην τεχνολογία Section Control Dynamic (SCD), κατά την οποία το μοτίβο διασποράς προσαρμόζεται στις ποικίλες συνθήκες του χωραφιού και στις αποστάσεις της διαδρομής.

Με τη χρήση των κινητήρων SCD, η διασπορά προς το πλάι μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Τρεις επιλογές διανομής άκρων στο κεφαλάρι

Το σύστημα πλευρικής εξάπλωσης Dynamic Headland προσφέρει τρεις ρυθμιζόμενες λειτουργίες: 1. 90% -25 στροφές PTO 2. 100% ταχύτητες PTO 3. 110% +25 ταχύτητες PTO Το σύστημα είναι χρήσιμο μόνο για πλάτη εργασίας από 27 μέτρα. Για πλάτη έως 24 μέτρα, το σύστημα Section Control Standard είναι πιο σχετικό.

Με το νέο σύστημα διανομής άκρων, ο διανομέας μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και να εξακολουθεί να διανέμει αριστερά και δεξιά με ένα ή δύο πατήματα στο Totz ή στο Isobus. Να σημειωθεί ότι το σύστημα λειτουργεί με ενημέρωση λογισμικού για όλους τους διανομείς στους οποίους έχει τοποθετηθεί το Section Control Dynamic.

Το πλεονέκτημα αυτής της αρχής εξάπλωσης είναι ότι διατηρεί τη μέγιστη επικάλυψη μεταξύ του αριστερού και του δεξιού μοτίβου εξάπλωσης, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η πλευρική εξάπλωση μπορεί να καλύψει έως και το 20% ολόκληρου του πεδίου. Με τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές ευθύνες και τους αυστηρότερους κανονισμούς, η ακριβής και βελτιστοποιημένη διασπορά είναι απαραίτητη, ιδίως για μεγαλύτερα πλάτη εργασίας.

Με τη χρήση του «Dynamic Headland Spreading», τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

- Βελτιστοποιημένη κατανομή σε εύρος 27 - 42 μ.

- Δεν χρειάζεται πλέον να σταματά κανείς κατά τη διάρκεια της εργασίας για να αλλάξει την κατεύθυνση περιστροφής

- Εφαρμόζεται για την εξάπλωση τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά

- Προεπιλογή στις κάρτες εργασιών

- Φιλική προς το χρήστη λειτουργία

- Συμβατό με όλους τους διανομείς τελευταίας γενιάς Bogballe M-line που είναι εξοπλισμένοι με Section Control Dynamic και Calibrator Totz ή Isobus Gen II

- Αυτό το σύστημα παρέχει ευελιξία κατά τη διασπορά, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον διασπορά

trekkerweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία