Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Τα βραβευμένα από την έκθεση ΕΙΜΑ τρακτέρ της χρονιάς για το 2021

Οι Massey Ferguson, Valtra, Fendt και Claas πήραν το μεγάλο βραβείο στις τέσσερις κατηγορίες του θεσμού

20-37_23

Βασίλης Σοφός

8803
4

Η ώρα όπου οι εµπειρογνώµονες από 26 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν να κρίνουν τα «Τρακτέρ της Χρονιάς 2021» έφτασε, µε την καθιερωµένη εκδήλωση στα πλαίσια της έκθεσης EIMA να γίνεται φέτος, για πρώτη φορά, διαδικτυακά. Ωστόσο, τα βραβεία για τις 4 κατηγορίες τρακτέρ -«Tractor of the Year», «Best of Specialized», «Best Utility» και «Sustainable TOTY»- απονεµήθηκαν, µε τα µοντέλα- νικητές να αντανακλούν τις σύγχρονες απαιτήσεις των αγροτών που είναι η πρακτικότητα, η βιωσιµότητα, η τεχνολογία και η δύναµη.

Με τον τίτλο του «Τρακτέρ της Χρονιάς» τιµάται φέτος το Massey Ferguson 8S.265, το οποίο φέρει επαναστατικό σχεδιασµό και τεχνολογίες, βάζοντας την µπράντα του οµίλου AGCO στη νέα εποχή. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τρακτέρ, µε ρετρό στυλ, καινοτόµο κιβώτιο, σύγχρονο σύστηµα ψύξης και υδραυλικό σύστηµα και φυσικά, µια επαναστατική καµπίνα που απέχει από τον κινητήρα. Τα δύο τελευταία ενσωµατώνουν υψηλές τεχνολογίες άνεσης και οικονοµίας καύσης αντίστοιχα.

Το ίδιο σύγχρονο και ελκυστικό στο µάτι είναι και το Valtra G 135 Versu, το οποίο όµως έρχεται ακόµη πιο ευέλικτο, κερδίζοντας το βραβείο «Best Utility». Η κριτική έλαβε υπόψη της παραµέτρους όπως αυτή της ευελιξίας τιµώντας το νέο µοντέλο της Valtra µε το µεταξόνιο των 2,55 µέτρων και τη λεπτή µέση του πλαισίου. Με βάση αυτά τα στοιχεία και χάρη στην προσοχή σε όλες τις λεπτοµέρειες που έχει δοθεί από τους µηχανικούς, την προσφερόµενη τεχνολογία στην καµπίνα και τον πολύ αποδοτικό υδραυλικό βοηθό, το Valtra G 135 Versu ψηφίζεται για φέτος το καλύτερο στην κατηγορία του.

Το υψηλού επιπέδου περιβάλλον χρήσης εντός της καµπίνας αλλά και το «οικονοµικό» κιβώτιο ταχυτήτων είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν τα µάτια των εµπειρογνωµόνων του θεσµού για να απονείµουν το βραβείο «Best of Specialized» στο Fendt 211 V Variο, ένα τρακτέρ µε µικρό σασί και αυξηµένη ευελιξία για τα στενά περάσµατα, αφού τέτοια είναι η φύση του µοντέλου.

Από τη νεοϊδρυθείσα κατηγορία «Sustianble TOTY», τέλος, οι ειδικοί της ευρωπαϊκής επιτροπής κατέληξαν στο νέας γενιάς Claas 960 Axion, εξαίροντας τον ψηφιακό βοηθό CEMOS αλλά και το σύστηµα πλήρωσης ελαστικών που αυτό διαθέτει, δύο χαρακτηριστικά που απογειώνουν την παραγωγικότητα αλλά και την οικονοµία σε ένα ανοιχτοχώραφο τρακτέρ σαν και αυτό. Το σύστηµα CEMOS αποτελεί ένα µεγάλο βήµα προς τα εµπρός, αφού επικουρεί επεµβατικά και αυτοµατοποιηµένα στη διαχείριση τρακτέρ και παρελκόµενου ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση, παραγωγικότητα και οικονοµία. Το νέο Claas 960 Axion τιµάται για φέτος στην κατηγορία, αφού προάγει µε κάθε τρόπο την βιωσιµότητα, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

25-12-2020 22:08sdsdf

o

Απάντηση

25-12-2020 16:45Τακης

Το κρατος οταν πουλας ενα τρακτερ σου το περναει ολο το ποσο εισοδημα φορολογητεο.οταν αγοραζεις σου το περναει δεκαετη αποσβεση.απο εκει καταλαβενεις ποσο μας κοροιδευουν.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία