BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προσωπικές στρατηγικές μέσα από το νέο νόμο συνεταιρισμών

Εδώ και δύο µήνες η κυβέρνηση, τόσο δια στόµατος πρωθυπουργού όσο και δια των επί του θέµατος αρµοδίων, διαβεβαιώνει αναφορικά µε την πρόθεσή της να αλλάξει το νόµο για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς, παρέχοντας έτσι µάλιστα ουσιαστική στήριξη στα συνεργατικά σχήµατα.

ΚΥ1-Provata

Γιάννης Πανάγος

17
0

Μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν από λίγες ηµέρες στη Θεσσαλονίκη, ο αρµόδιος επί του θέµατος υπουργός Μάκης Βορίδης προχώρησε ένα βήµα παραπάνω δίνοντας την εντύπωση ότι το νοµοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιµο, εποµένως καθίσταται πολύ πιθανό να δοθεί προς διαβούλευση στους ενδιαφερόµενους, ίσως και πριν από το τέλος του µήνα (Σεπτεµβρίου).

Στη διάρκεια της εβδοµάδας η Agrenda προέβη σε ενδελεχές ρεπορτάζ σε µια προσπάθεια να µάθει και να ενηµερώσει τους αναγνώστες της ποιος ή τέλος πάντων ποια στελέχη µε θεσµική αρµοδιότητα επί του θέµατος γράφουν τον νέο νόµο. Η απάντηση που κοµίζει το ρεπορτάζ είναι απλή και ξεκάθαρη. Κανείς!

Προχωρώντας την υπόθεση λίγο παρακάτω, θα µπορούσε να δει κανείς ότι υπάρχουν από το παρελθόν, τόσο στα κοµµατικά γραφεία της Νέας ∆ηµοκρατίας, όσο και στα συρτάρια ενδεχοµένως της σηµερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου κάποια σκαριφήµατα σχεδίων νόµου,  επί των οποίων έχει γίνει ενδεχοµένως και µια πρώτη συζήτηση. Ένα εξ αυτών προέρχεται από γνωστό νοµικό γραφείο µε µακρά θητεία και βαθιά γνώση της ευρωπαϊκής νοµοθεσίας σε θέµατα συνεταιρισµών και έρχεται να δώσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, µια νοµική βάση και διάσταση, πάνω στην οποία θα µπορούσε να «πατήσει» κατά κάποιο τρόπο, ο νέος νόµος των συνεταιρισµών.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές