BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για νομιμοποίηση πρόχειρων στάβλων

Σε διαβούλευση βρίσκεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», το οποίο μεταξύ άλλων, δίνει λύσεις στο θέμα αδειοδότησης στάβλων.

general_7

125
0

Με το νέο σχέδιο νόμου, ο στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί η διευκόλυνση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την εισαγωγή ρυθμίσεων για τη νομιμοποίηση ιδίως των πρόχειρων καταλυμάτων ζώων τα οποία συνιστούν κατά προσέγγιση ποσοστό 50%-60%, καθώς και η μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής. Συνέπεια αυτών θα είναι ο εκσυγχρονισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η βιωσιμότητα και η βελτίωση εν γένει του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Το εν λόγω νομοσχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση για δύο εβδομάδες προκειμένου να συλλεχθούν σχόλια κα παρατηρήσεις.

 Να σημειωθεί ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και κατά την εφαρμογή του ν. 4056/2012, η γραφειοκρατία και τα αυστηρά πλαίσια του νόμου που καθόριζαν μέχρι σήμερα την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο δε διευκόλυναν την όλη διαδικασία, αλλά αποθάρρυναν τους νέους κτηνοτρόφους και τους εν ενεργεία από κάθε  προσπάθεια για νομιμοποίηση και εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

 
Δείτε εδώ όλο το σχέδιο νόμου και εδώ την ανάλυση των συνεπειών ρύθμισης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές