BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αντιδράσεις στο καπέλο Cognitera για δηλώσεις ΟΣΔΕ, επίλυση θεμάτων

Για ταχεία επίλυση όλων των θεμάτων λειτουργικότητας που ανακύπτουν στην πράξη μετά την μετάβαση των δεδομένων και την ανάρτηση των εφαρμογών που υποστηρίζουν την υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022) στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος καi στην ηλεκτρονική διεύθυνση του eae.opekepe.gov.gr, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες επί του θέματος αρχές (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων – ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

image002_7

Γιάννης Πανάγος

13508
154

Αντιδράσεις των ΚΥΔ  στο καπέλο Cognitera  για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ,  επιλύνονται τα θέματα  με eae.opekepe.gov.gr

«
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαλειτουργεί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εφαρμόσει απρόσκοπτα τους απαραίτητους ελέγχους, όπως αυτοί περιγράφονται στις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί του θέματος. 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναπαράγει μια ψηφιοποιημένη γραφειοκρατία αλλά συνθέτει ένα καινοτομικό περιβάλλον διοικητικής απλούστευσης δημιουργώντας μια ανοιχτή και βιώσιμη αγορά για την ανάπτυξη και παροχή χρηστικών υπηρεσιών στα Κέντρα Υποστήριξης Δηλώσεων (ΚΥΔ) με ορίζοντα επταετίας. Σε αυτό το πλαίσιο παρέχει ανοιχτή και διαφανή ασφαλή πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα και συστήματα που ελέγχει». 

Εν το μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, παρακολουθεί στενά την πορεία των πραγμάτων και δηλώνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει τυχόν προσπάθειες εκμετάλλευσης των νέων συνθηκών από πρόσωπα και φορείς που διεκδικούν ρόλο «χαλίφη στη θέση του χαλίφη».

Σ’ αυτό το πνεύμα, εξετάζονται ενδελεχώς οι καταγγελίες Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που φέρουν νεοσύστατη εταιρεία από το χώρο της πληροφορικής να διεκδικεί με το αζημίωτο υποστηρικτικό ρόλο στην εν λόγω διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία Cognitera να έχει αποστείλει ενημερωτικό προς τα ΚΥΔ, βάσει του οποίου προσφέρεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η δυνατότητα χρήσης μιας εφαρμογής αυτοματοποιημένης κλήσης των υπό διαχείριση δηλώσεων, έναντι συγκεκριμένης αμοιβής. Αναφέρεται συγκεκριμένα το ποσό των 3 ευρώ για κάθε δήλωση, όταν οι δηλώσεις που επεξεργάζεται κάθε Κέντρο Υποδοχής υπερβαίνουν τις 500 (δηλαδή η υποστήριξη για τις πρώτες 500 είναι δωρεάν). 

Η παραπάνω «προσφορά» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ΚΥΔ με τους υπεύθυνους αυτών των γραφείων να κάνουν λόγο για νέους «προστάτες» που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κάθε «χαραμάδα» στα νέα λειτουργικά συστήματα της γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, προσφέροντας επιχειρήματα σε εκείνους που εδώ και χρόνια κερδοσκοπούσαν σε βάρος των αγροτών και του ελληνικού δημοσίου. Σημειωτέον ότι ανάλογη προσφορά και μάλιστα με βαρύτερο τίμημα, έχει αποστείλει στα ΚΥΔ και ο παλιός πάροχος. 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Εφικτή η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ από την ηλεκτρονική βάση gov.gr, εντυπωσιακό το νέο περιβάλλον



Με απόλυτη ασφάλεια, απίθανη υποστήριξη και σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον, μπορεί να γίνεται από σήμερα η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης όλων των δεδομένων και την ανάρτηση όλων των απαραίτητων εφαρμογών, στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος και την ηλεκτρονική διεύθυνση του eae.opekepe.gov.gr.

Σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται με σαφήνεια ότι από την Τρίτη 3 Μαίου 2022, οι ίδιοι οι δικαιούχοι, καθώς και περισσότερα από 490 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν
να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των δηλώσεων των δικαιούχων στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) για την λήψη των άμεσων επιδοτήσεων.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, που οι δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων αγρότες, έχουν πραγματικά όλη την υποστήριξη για την απ’ ευθείας και χωρίς μεσάζοντες και χρεώσεις, υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης. Κι αυτό, όπως αναφέρεται αρμοδίως, είναι μόνο η αρχή.

  


Προαιρετική η αναγραφή ΑΤΑΚ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ


Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις έδωσε η ΑΑΔΕ σχετικά με τους ιδιοκτήτες και ιδίως τους κληρονόμους αγροτεμαχίων ή μεριδίων αυτών, που τα εκμισθώνουν σε δικαιούχους της ΕΑΕ και δεν έχουν προβεί σε δήλωσή τους στο Ε9, με αποτέλεσμα τα αγροτεμάχια αυτά να μην διαθέτουν ΑΤΑΚ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα είναι προαιρετική στην φετινή δήλωση ΟΣΔΕ 2022  η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ακινήτου στις μισθωμένες «αρόσιμες γαίες» και στις «μόνιμες καλλιέργειες», ενώ για τους μισθωμένους «μόνιμους βοσκοτόπους» είναι υποχρεωτική. Σημειώνεται ότι η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τους μισθωμένους «μόνιμους βοσκοτόπους» είναι υποχρεωτική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ με «Θέμα: Σχετικά με την απόδοση ΑΤΑΚ αγροτεμαχίων», διευκρινίζεται ότι:

 «τα ακίνητα αναγράφονται στην οικεία δήλωση Ε9 μεταξύ άλλων και από «δ) τους κληρονόμους ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα: δα) από τους εκ διαθήκης κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, εφόσον έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της δήλωσης έτους, δβ) από τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, εφόσον δεν έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της δήλωσης έτους, δγ) από τους μετά από αποποιήσεις κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, από το επόμενο έτος του θανάτου του κληρονομουμένου ή, στην περίπτωση που έχει δημοσιευθεί διαθήκη, από το επόμενο έτος της δημοσίευσης αυτής, χωρίς την επιβολή προστίμου, εφόσον η δήλωση υποβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας αποποίησης.»

Επιπλέον, σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής «…ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας αποποίησης της κληρονομίας…»

Σημειώνεται ότι η δήλωση στο Ε9 δεν προϋποθέτει συμβολαιογραφική πράξη από τον δηλούντα, αλλά αρκεί η ύπαρξη του κληρονομικού του δικαιώματος, όπως αυτό περιγράφεται ανωτέρω.

Συνεπώς, γίνεται σαφές ότι οι από οποιαδήποτε αιτία κληρονόμοι υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) σε συγκεκριμένη προθεσμία, ακόμα και αν δεν έχει συνταχθεί η σχετική συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω, στην φετινή δήλωση ΕΑΕ 2022 η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ακινήτου στις μισθωμένες «αρόσιμες γαίες» και στις «μόνιμες καλλιέργειες» είναι προαιρετική.

Σκοπός είναι όλοι οι εκμισθωτές, άσχετα από την αιτία, στην οποία στηρίζουν το δικαίωμα εκμίσθωσης να ενημερωθούν και να προβούν στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), με βάση την οποία εκδίδεται ο αντίστοιχος ΑΤΑΚ,.

Δίδεται έτσι επαρκής χρόνος σε όλους τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με την ανωτέρω υποχρέωσή τους.

Σημειώνεται ότι η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τους μισθωμένους «μόνιμους βοσκοτόπους» είναι υποχρεωτική.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου έχει ως εξής:
 

Επιχειρησιακή Λειτουργία Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ)

Από σήμερα 3-5-2022, οι ίδιοι οι δικαιούχοι, καθώς και περισσότερα από 490 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των δηλώσεων των δικαιούχων στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) για την λήψη των άμεσων επιδοτήσεων.

Η μεταφορά της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο κυβερνητικό νέφος, πέραν από την αξιοσημείωτη μείωση του κόστους,  συνοδεύεται με μια σειρά από ενέργειες θεσμικής ενδυνάμωσης της θέσης και του ρόλου του ΟΠΕΚΕΠΕ ενόψει της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την επόμενη περίοδο.

Κατόπιν σχετικής συμφωνίας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποκτά απευθείας πρόσβαση στους πλέον πρόσφατους ορθοφωτοχάρτες του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται τόσο η εργασία των ΚΥΔ να συλλέξουν ορθές αιτήσεις, όσο και η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την διεξαγωγή καθολικών συνεχών προληπτικών ελέγχων (οι οποίοι προβλέπονται στην νέα ΚΑΠ) για την διασφάλιση της δίκαιης και σύννομης κατανομής των κοινοτικών πόρων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαλειτουργεί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εφαρμόσει απρόσκοπτα τους απαραίτητους ελέγχους, όπως αυτοί περιγράφονται στις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναπαράγει μια ψηφιοποιημένη γραφειοκρατία αλλά συνθέτει ένα καινοτομικό περιβάλλον διοικητικής απλούστευσης δημιουργώντας μια ανοιχτή και βιώσιμη αγορά για την ανάπτυξη και παροχή χρηστικών υπηρεσιών στα Κέντρα Υποστήριξης Δηλώσεων (ΚΥΔ) με ορίζοντα επταετίας. Σε αυτό το πλαίσιο παρέχει ανοιχτή και διαφανή ασφαλή πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα και συστήματα που ελέγχει.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του πρωτογενούς τομέα αξιοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για να καλυφθεί το ψηφιακό χάσμα του πρωτογενούς τομέα. Σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων, η στήριξη των εμπλεκομένων στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων με ιδιαίτερη μέριμνα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του τόπου αποτελεί βασική κυβερνητική πολιτική και δέσμευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΑΚ ΣΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Διευκρινίσεις δόθηκαν από την ΑΑΔΕ σχετικά με τους ιδιοκτήτες και ιδίως τους κληρονόμους αγροτεμαχίων ή μεριδίων αυτών, που τα εκμισθώνουν σε δικαιούχους της ΕΑΕ και δεν έχουν προβεί σε δήλωσή τους στο Ε9, με αποτέλεσμα τα αγροτεμάχια αυτά να μην διαθέτουν ΑΤΑΚ.

Ειδικότερα, δυνάμει του με Αριθ. Πρωτ. ΔΕΦΚ Α 1036656 ΕΞ/29.04.2022 εγγράφου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου & Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ με «Θέμα: Σχετικά με την απόδοση ΑΤΑΚ αγροτεμαχίων», διευκρινίζονται για το εν λόγω θέμα τα εξής:

 

  • Σύμφωνα με την περ. δ της παρ.1 του άρθρου 23 του ν. 3427/2005, όπως ισχύει, τα ακίνητα αναγράφονται στην οικεία δήλωση Ε9 μεταξύ άλλων και από «δ) τους κληρονόμους ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα: δα) από τους εκ διαθήκης κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, εφόσον έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της δήλωσης έτους, δβ) από τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, εφόσον δεν έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της δήλωσης έτους, δγ) από τους μετά από αποποιήσεις κληρονόμους κατά το ποσοστό τους, από το επόμενο έτος του θανάτου του κληρονομουμένου ή, στην περίπτωση που έχει δημοσιευθεί διαθήκη, από το επόμενο έτος της δημοσίευσης αυτής, χωρίς την επιβολή προστίμου, εφόσον η δήλωση υποβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας αποποίησης.»

 ·         Επιπλέον, κατά την περ. α της παρ. 3 του αυτού άρθρου και νόμου, σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής «…ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας αποποίησης της κληρονομίας…»  Σημειώνεται ότι η δήλωση στο Ε9 δεν προϋποθέτει συμβολαιογραφική πράξη από τον δηλούντα, αλλά αρκεί η ύπαρξη του κληρονομικού του δικαιώματος, όπως αυτό περιγράφεται ανωτέρω. Συνεπώς, γίνεται σαφές ότι οι από οποιαδήποτε αιτία κληρονόμοι υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) σε συγκεκριμένη προθεσμία, ακόμα και αν δεν έχει συνταχθεί η σχετική συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς. Κατόπιν των ανωτέρω, στην φετινή δήλωση ΕΑΕ 2022 η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ακινήτου στις μισθωμένες «αρόσιμες γαίες» και στις «μόνιμες καλλιέργειες» είναι προαιρετική. Σκοπός είναι όλοι οι εκμισθωτές, άσχετα από την αιτία, στην οποία στηρίζουν το δικαίωμα εκμίσθωσης να ενημερωθούν και να προβούν στη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), με βάση την οποία εκδίδεται ο αντίστοιχος ΑΤΑΚ,. Δίδεται έτσι επαρκής χρόνος σε όλους τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με την ανωτέρω υποχρέωσή τους. Σημειώνεται ότι η αναγραφή του ΑΤΑΚ για τους μισθωμένους «μόνιμους βοσκοτόπους» είναι υποχρεωτική. Θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

 

Σχόλια (154)
Προσθήκη σχολίου

19-05-2022 22:38ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ

Δεν οριστικοποιηται η ΕΑΕ γιατι μου βγαζει σφαλμα ( η ψηφιοποιηθεισα εκταση ειναι μικροτερη της δηλωθεισας στο Ε9 ) . Τι πρεπει να κανω για να γινει οριστικοποιηση

Απάντηση

12-05-2022 11:16Λογιστάκος εξ Παλιοφιτιάς ορμώμενος

Διάβασα όλα τα σχόλια και έμεινα έκπληκτος από το επίπεδο μας..... Το δικό μου σχόλιο .... φίλος - πελάτης του γραφείου μου την έριξε την ιδέα .... Εσύ σαν λογιστής έχεις εντρυφήσει στις πλατφόρμες τα τελευταία χρόνια δεν μου κάνεις την δήλωση ΟΣΔΕ δεν έχει μεταβολές .... Δεν βαριέσαι λέω μία ακόμα παραπάνω πλατφόρμα δηλώσεων .... την προχωράω λοιπόν και πρίν οριστικοποιήσω λέω ας δούμε τι εισφορές πληρώνεις .... 800 ευρώ μα... πέρσι πλήρωσα 400 ευρώ ..... αυξήθηκαν οι εισφορές του ΕΛΓΑ τόσο πολύ .... Ας πάρουμε τον ΕΛΓΑ .... ΟΧΙ δεν αυξήθηκαν οι εισφορές ....μάλλον είναι λάθος της εφαρμογής .... μιλήστε με ΟΠΕΚΕΠΕ .... κάτσε Γιάννο γύρευε και ριζικό περπάτει . Παιδιά τα ΚΥΔ είναι μονόδρομος όπως και η Cognitera ... ο καθένας κάνει μια δουλειά και είναι υπεύθυνος για αυτή για αυτό υπάρχει και κόστος ... εξάλλου το φτηνό κρέας το σκυλί το τρώει....

Απάντηση

09-05-2022 12:09Κώστας

Το νέο σύστημα υπολογίζει την εισφορά ΕΛΓΑ σε ελαιώνα σε σχέση με το μέγεθος του χωραφιού και όχι το πλήθος των δένδρων που είναι πάνω από 4 έτη. Αυτό δεν ίσχυε πέρσι. Έχει αλλάξει κάτι ή είναι δυσλειτουργία του συστήματος (μου βγάζει να πληρώσω 70 Ευρώ παραπάνω από πέρσι).

Απάντηση

06-05-2022 15:36PAL

Τελικά εχουμε κανά νεώτερο για πότε θα γίνει η ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων; Περσινή δήλωση που είχε υποβληθεί online από τον ίδιο τον παραγωγό δεν φαίνονται φέτος τα δεδομένα για την αίτηση του 2022.

Απάντηση

06-05-2022 02:32Βαγγέλης

Καλησπέρα Μια ερώτηση θέλω να κάνω.. Την αίτηση μου καθε χρόνο την κάνω στη μέσο ΓΑΙΑ.. Τώρα τι είναι τα ΚΥΔ? αν τι κάνω μέσω ΚΥΔ γλυτώνω τπτ? Που δεν νομίζω αλλά για να καταλάβω.. Οποίος μπορεί και έχει χρόνο να με βοηθήσει παρακαλώ.

Απάντηση

05-05-2022 19:57ΟΣΔΕ 2022

Τελικά το ΟΣΔΕ σε ποιανού το σπίτι έχει πάει τελικά; Μήπως όχι στη Δομοκού 5, αλλά προς το νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Απάντηση

05-05-2022 15:43Pragmatikothta

Τα γνωστά «παπαγαλάκια» ΚΥΔ διαδίδουν σήμερα ότι δεν οριστικοποιούν. Χθες ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί η οριστικοποίηση. Προχθές ότι το υπόβαθρο δεν ήταν ενημερωμένο. Αύριο θα λένε ότι δεν βρίσκουν τα έγγραφα προηγούμενων ετών. Μεθαύριο ότι τα εργαλεία λείπουν…. Σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνουν και θα μείνουν οι παραγωγοί απλήρωτοι. Εν το μεταξύ όλο η ίδια ιστορία, ότι δηλαδή αν κάποιος κάνει μόνος του δήλωση, την πάτησε, θα πέσει ο ουρανός πάνω του. Βρε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που κάνουν την ίδια δήλωση. Μην προλάβετε να τους την κάνετε και θα εκπλαγείτε, μια χαρά θα γίνει η πληρωμή. ΔΟΥΛΕΨΤΕ γιατί δεν σας βλέπω καλά. Ο δεσμεύσεις προχωρούν τάχιστα…..Οι οριστικοποιήσεις το ίδιο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

05-05-2022 14:51foufou

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ.. ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Απάντηση

05-05-2022 13:55DP

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ 2022 : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΔ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ 4 ΜΑΙΟΥ Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΑΕ 2022 ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ 2022 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ email ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 5 ΜΑΙΟΥ 2022). ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΔ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑΧΙΣΤΑ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

05-05-2022 12:00ΓαργαλοΚΕΑ

Τον ήπιαμε;...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές