BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ιούλιο αμέσως μετά το ΟΣΔΕ προκαταβολή για αγροτικό πετρέλαιο

Έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες για την προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες, με τις τελευταίες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda που έκανε λόγο για μια γενναία πίστωση τον Ιούλιο, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

ezgif-3-650acb04d4_2

8741
10

Δια στόματος υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με αφορμή εκδήλωση της ΕΘΕΑΣ το περασμένο Σάββατο 4 Ιουνίου στη Βέροια, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβληθεί μια προκαταβολή στους δικαιούχους αγρότες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει στο Agronews ο Χρήστος Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, όλα δείχνουν ότι η προκαταβολή θα γίνει εντός του καλοκαιριού, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο υφυπουργός στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, να καταλήγει στην απόφαση επίσπευσης της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, προκειµένου να διευκολυνθεί η ρευστότητα των εκµεταλλεύσεων εν µέσω των θερινών εργασιών στα χωράφια. Για το εν λόγω µέτρο, στα κρατικά ταµεία υπάρχουν 60 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, µεγάλο µέρος των οποίων θα κατανεµηθεί στους δικαιούχους µέσα στο καλοκαίρι.

Η εκκαθάριση προγραµµατίζεται για τον προσεχή Νοέµβριο, χρονικό ορίζοντα τον οποίο έθετε η σχετική τροπολογία για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που ψηφίστηκε τον περασµένο Μάρτιο. Ενδέχεται µαζί µε την εκκαθάριση να υπάρξει και µια συµπληρωµατική πληρωµή, εφόσον τελικά αυξηθεί το αρχικό µπάτζετ των 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εξειδίκευσε σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, θεσπίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία. Ο μηδενικός αυτός συντελεστής θα χορηγηθεί με τη μορφή επιστροφής του ποσού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Το ύψος της επιστροφής θα οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας, όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου κίνησης, όπως θα δηλωθούν από το δίκτυο εμπορίας καυσίμων στη φορολογική αρχή (Mydata).

 

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

09-06-2022 16:32Γιωργος

Πριν απο λιγο πηγα να ανοιξω την πορτα του σπιτιου και σκονταψα πανω σε μια βαλιτσα.ανοιγω και τι να δω......γεματη 50αρικα και ενα σημειωμα,που ελεγε "οπεκεπε-παναγος".να σε εχει καλα Ο Θεος βρε παναγη.θα σου στειλω μερικα σαν φιλοδωρημα,ετσι για να αναβεις το πουρο σου,οταν θα καθεσαι παρεα εκει με τον αφορισμενο απο επισκοπο και αναθεματισμενο μητσοτακη.

Απάντηση

08-06-2022 11:55Σταθης

Μη μοιράζεται τόσα πολλά λεφτά ρε παιδιά δεν τα χωράει το βιβλιάριο δεν ντρέπεστε καθόλου εκεί στο Agronews παίζεται με τον πόνο του κοσμακη πάθαμε ζημιές από την παγωνιά στις ελιές στη Βοιωτία και δεν αποζημιώνει λέει ο ελγα γιατί λέει πρέπει να έχουν πάθει ζημιά πάνω από το 30% της περιφέρειας εδώ υπάρχουν ελαιοκαλειεργητες που έχουν πάθει ζημιά όλα τους τα δέντρα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-06-2022 11:11papousadiavastos

Κι εγώ έλεγα ότι θα μας πουν για την σούπερ ντουπερ εφαρμογή που θα πληρώνει κατευθείαν το ΟΣΔΕ. Με την μαλακία που φτιάξατε για εφαρμογή θα πληρώνονται του αγίου ΠΟΥΤΣΟΥ , η χαρά των απατεώνων χοντρές δουλειές λέμε. Πανάγο φερέφωνο δεν θα μας πεις για το ανοιχτό σύστημα, τα ανοιχτά δεδομένα, τη τιμή της αίτησης και την φανταστική ταχύτητά της ειδικά μετά τις 10 και θα θα θα. Έτσι για να χουμε να λέμε μιας και είσαι γραφείο τύπου της GOGNITERA του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ πότε θα κλείσει το σύστημα και οι μεταβιβάσεις θα ξεκινήσουν φέτος η του χρόνου; έτσι μωρέ για λέμε κάτι

Απάντηση

07-06-2022 18:58Giorgos

Μόνο ο Αντρέας Παπανδρέου έδινε χρήματα στους αγρότες Η άλλη μας δίνουν μην πω την λέξη.και εσείς εκεί στην agronews γράφετε την αλήθεια γιατί με τα πολλά λεφτά θα πάθουμε τίποτε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-06-2022 17:54ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΑΝ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥΑΠΟ 5ΕΩΣ 7ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ!!!

Απάντηση

07-06-2022 17:22ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-06-2022 15:17Agrotis

Όσες πληρωμές λένε ότι έχουν κάνει από συνδεδεμένες ελγα και για τις ζωοτροφές δεν έχω πάρει ευρώ τώρα δεν ξέρω ποιον κοροϊδεύουν αλλά κοντοζυγωνει θα φάνε μαύρο στις εκλογές και εσύ agronews παίζεις με τον πόνο των αγροτών κάθε μέρα γράφεις και κάτι σε λίγο θα νομίζουν αυτοί που δεν ξέρουν ότι έχουμε ένα κουμπί και καθόμαστε από το σπίτι και τα κάνουμε όλα τα αγροτικά και 50 εργάτες ...άντε μαζευτείτε λιγο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές