Το θέμα, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την περιοδεία στη Θεσσαλία, ενδεχομένως να τεθεί στην επόμενη τακτική σύνοδο στις Βρυξέλλες, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά και γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη κάλυψής του από τον ΕΛΓΑ.
Πάντως, στην άτυπη σύνοδο στην Κόρδοβα στο επίκεντρο θα βρεθούν οι νέες τεχνολογίες, ως εργαλείο για πιο ανθεκτική γεωργία απέναντι στις κλιματικές προκλήσεις. Στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Ισπανού Λουίς Πλάνας, υπουργού Γεωργίας-Αλιείας-Τροφίμων, θα συζητηθούν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το μέτωπο των πιο πρόσφατων τεχνικών επεξεργασίας γονιδίων.
Η άτυπη υπουργική σύνοδος της ΕΕ για τη γεωργία θα πραγματοποιηθεί στο Palacio de Congresos y Exposiciones της Κόρδοβα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ευρωπαίοι υπουργοί και εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου και θα επισκεφθούν το Τζαμί-Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, μεταξύ άλλων ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.