BACK TO
TOP
Ασφαλιστικά

Σε 5 δόσεις η καταβολή ασφαλιστικών οφειλών αγροτών 2019

Σε πέντε δόσεις θα καταβληθούν οι ασφαλιστικές οφειλές αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών που προέκυψαν από την εκκαθάριση εισφορών 2019.

oranges

79
0

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αναλύοντας τη διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2019 για 800.343 αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 προέκυψαν χρεωστικά σημειώματα σε 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες - μεσοσταθμικά πάνω από 1.300 ευρώ στον καθένα - που έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου. «Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα κατατεθεί τροπολογία εντός της εβδομάδας, βάσει της οποίας οι δύο δόσεις γίνονται πέντε, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, με το χρεωστικό υπόλοιπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι, με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεν συνδέεται πλέον το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, που μετέτρεπε το ασφαλιστικό σε φορολογικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία