Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Να μην καθυστερήσει την ΚΑΠ ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας

Σε επιστολή που έστειλε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τον Πολωνό Επίτροπο, υποψήφιο για το χαρτοφυλάκιο Γεωργίας, δίνει ορισμένες γενικές οδηγίες για τον μέλλον της ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας, όπου η Γερμανίδα παροτρύνει τον κ. Βοϊτσεχόφσκι να εξασφαλίσει την άμεση ολοκλήρωση των συνομιλιών για την ΚΑΠ μετά το 2020.

wojsadvcsfdski

Πέτρος Γκόγκος

822
0

Με γνώμονα τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την ανάπτυξη των κοινωνιών της υπαίθρου διατυπώθηκαν οι βασικές οδηγίες της κ.φον ντερ Λάιεν προς τον Γιάνουζ Βοϊτσεκόφσκι.

 «Βασίζομαι στην υποστήριξή σας για την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων προς μια σύγχρονη και απλουστευμένη Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο μετά το 2020. Η τελική συμφωνία πρέπει να είναι φιλόδοξη όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. Πρέπει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και να διασφαλιστεί ότι ο τομέας μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικός, να προσφέρει δίκαιο εισόδημα και να στηρίξει τους νέους αγρότες» γράφει στην επιστολή της η Γερμανίδα πολιτικός. Στη συνέχεια εξηγεί στον κ. Βοϊτσεχόφσκι πως μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να εστιάσει στην πλήρη εφαρμογή του και να συνεργαστεί στενά με τα κράτη μέλη για τα στρατηγικά τους σχέδια, ώστε αυτά να διασφαλίζουν μια ισορροπία μεταξύ των στόχων σε επίπεδο ΕΕ και εθνικών προτεραιοτήτων.

Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε η κ. Φον ντερ Λάιεν στους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ.

«Φιλοδοξία μας είναι η «μηδενική ρύπανση». Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων συμβάλλουν στους στόχους μας για το κλίμα, το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα ζήτησε να δοθεί και στους τρόπους ενίσχυσης του συστήματος των γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.). «Αποτελεί βασικό στοιχείο διατήρησης της υψηλής ποιότητας τροφίμων και διασφάλισης ότι η πολιτιστική, γαστρονομική και τοπική κληρονομιά μας διατηρείται και πιστοποιείται ως αυθεντική σε όλο τον κόσμο» υποστηρίζει στην επιστολή της. Ενώ καταλήγει: «Η ΕΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα και εξαγωγέα τροφίμων στον κόσμο, θα πρέπει λοιπόν να προωθήσετε τα ευρωπαϊκά πρότυπα τροφίμων υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα σας στηρίξει στην εργασία σας».

Η κ. Φον ντερ Λάιεν ζήτησε τέλος από τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας την προσοχή του στο ζήτημα του Brexit, αφού μόλις οριστικοποιηθεί η υπόθεση αυτή, θα χρειαστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα γεφυρώνοντας εκ νέου τις δυο πλευρές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία