BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Σύγκλιση δικαιωμάτων στο 85% ως το 2026 δείχνει να κλειδώνει στις Βρυξέλλες

Με πρόταση για ελάχιστη εσωτερική σύγκλιση στο 85% ως το 2026 έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας.

d37c2ea1-d9b8-4bff-9f1f-c3b5f26742fa

15
0

Η εσωτερική σύγκλιση είναι μια πιο ομοιόμορφη κατανομή των βασικών γεωργικών ενισχύσεων ανά εκτάριο, αλλά έρχεται με πολιτικό κόστος καθώς θεωρείται πρόβλημα για τα παλαιότερα κράτη μέλη.

Σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως το Συμβούλιο δοκιμάζει μερικά μικρά βήματα προς τα πίσω προκειμένου να μαλακώσει την στάση της Ευρωβουλής για να επέλθει και η τελική συμφωνία.

Για το αποθεματικό κρίσης  οι υπουργοί προτείνουν έναν αρχικό προϋπολογισμό 450 εκατομμυρίων ευρώ στις αρχές κάθε έτους, αλλά η Επιτροπή μπορεί να προσαρμόσει το ποσό. Επιπλέον, το συνολικό αχρησιμοποίητο ποσό του διαθέσιμου αποθεματικού κρίσης στο τέλος του 2022 θα μεταφερθεί στο 2023 και εάν οι πιστώσεις παραμείνουν διαθέσιμες μετά τη χρηματοδότηση του γεωργικού αποθεματικού, αυτές θα επιστραφούν στους δικαιούχους. Αυτή η πρόταση δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την αρχική στάση του Κοινοβουλίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά