BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Χύμα τσίπουρο με ταυτότητα

Την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 12 Απριλίου σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων διάθεσης προϊόντος απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), με την οποία χρειάζεται να διαθέτουν με νόμιμα παραστατικά τα προϊόντα απόσταξης που διατηρούν, με τη δήλωση των αποθεμάτων τους σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελουργών Στεμφυλοπνεύματος Τσίπουρου Τυρνάβου και ο ιδιοκτήτης τυρναβίτικου καφενείου – τσιπουράδικου μιλώντας στην eleftheria.gr.

axymatsipourotaytothta

20
0

Με την τροπολογία προβλέπεται ακόμη ότι αν κάποιοι κατέχουν ποσότητες και δεν είναι νόμιμοι αποσταγματοποιοί μπορούν να τις δηλώσουν και να τις διαθέσουν νόμιμα. Επιπλέον, όσοι (τσιπουράδικα, εστιατόρια κτλ) έχουν προς διάθεση χύμα προϊόντα, με τη νέα ρύθμιση οφείλουν να έχουν σε ευκρινές σημείο έγγραφο με την ταυτότητα προέλευσης.

Μιλώντας στην eleftheria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελουργών Στεμφυλοπνεύματος Τσίπουρου Τυρνάβου Αντώνης Τσικριτσής και ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου και πρ. δήμαρχος Νίκος Μαλάκος σημείωσαν ότι ο Σύλλογος εδώ και καιρό έχει καταθέσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπόμνημα με το οποίο ζητούσε την παράταση της προθεσμίας για την τιμολόγηση του αποστακτικού δικαιώματος, δεδομένου ότι ο νόμος έδινε προθεσμία έως την 18η Μαρτίου 2019, την οποία οι παραγωγοί αγνοούσαν με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τιμολογηθούν τα δικαιώματα μέχρι εκείνη την ημέρα.

Ο ιδιοκτήτης κεντρικού τυρναβίτικου καφενείου – τσιπουράδικου κ. Δημήτρης Γκάνης σημείωσε: «Με χαρά μου θα έχω ταμπέλα με την οποία οι πελάτες μου θα ξέρουν ότι πίνουν χύμα τσίπουρο συγκεκριμένου αμβυκούχου. Με την εξέλιξη αυτή όσοι θέλουν εμφιαλωμένο τσίπουρο έχουν επιλογή ετικέτας. Όσοι επιλέγουν χύμα τσίπουρο να ξέρουν τίνος τσίπουρο πίνουν».

Αναλυτικά η τροπολογία με την αιτιολογική έκθεση για διάθεση προϊόντος απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) στη σελίδα ένα  εδώ

 

Πηγή: eleftheria.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία