Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

Judy-Dempsey_M_3

Η Ηµέρα της Ευρώπης που πλησιάζει, προσφέρει µια καλή ευκαιρία για προβληµατισµό σχετικά µε τη µελλοντική κατεύθυνση της ΕΕ.

υφυφρ_2_2_2_2__1_

Σίγουρα η δουλειά του κτηνοτρόφου είναι από τις πιο δύσκολες. Ειδικά στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

hero

Η «αµείλικτη» ισχύς του δολαρίου των ΗΠΑ ως παγκόσµιου καταφυγίου αρχίζει να προκαλεί προβλήµατα - και όχι µόνο στις αναδυόµενες αγορές. Η Ιαπωνία και η Ευρώπη...

26-31

«Το τοπικό, είναι το νέο παγκόσµιο», σηµειώνει ο Dr Ir. Peter Weegels, επικεφαλής του European Bakery Innovation Centre, και υπογραµµίζει ότι το µήνυµα που στέλνει η ρωσο-ουκρανική σύρραξη, είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη της εκάστοτε τοπικής παραγωγής προκειµένου να περιοριστεί η διατροφική εξάρτηση από τρίτους.

υφυφρ_2_2_2

Αυτό που χρειάζεται η αγροτική οικονοµία στη χώρα µας, είναι, πρώτα απ’ όλα, αέρας να αναπνεύσει. ∆ηλαδή χώρος για να λειτουργήσει.

Maximilian-Reinhardt

Οι παγκόσμιες αγορές δεν μπορούν να αγνοήσουν τον αντίκτυπο της απώλειας προσφοράς γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία και τη Ρωσία, και οι ευρωπαϊκές γεωργικές αρχές συνειδητοποιούν τον κίνδυνο.

Amr_Hamzawy

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδείξει τις προϋπάρχουσες διαιρέσεις παγκοσµίως. Έχει επίσης δηµιουργήσει παράπονα για τα δύο µέτρα και δύο σταθµά, όσον αφορά στη µεταχείριση των προσφύγων.

υφυφρ_2_2

Όλες οι ιστορίες έχουν µια αρχή και ένα τέλος. Βεβαίως, η ιστορία του ΟΣ∆Ε, τουλάχιστον όπως αυτή γράφτηκε στη χώρα µας, µετά τη µεταρρύθµιση της ΚΑΠ, επί Επιτρόπου Φραντζ Φίσλερ, δηλαδή από το 2003, εκτός του ότι ήταν κάλπικη, κράτησε και πολλά χρόνια.

Judy-Dempsey_M_2

Οι καταναλωτές, τον Μάρτιο του 2020, άρχισαν να «στοκάρουν». Οι καταναλωτές στο Βερολίνο είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα πακέτο αλεύρι και ένα µπουκάλι µαγειρικό λάδι.

υφυφρ_2

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διμήνου και ιδιαίτερες ανατροπές που αυτές επιφέρουν στο οικονομικό σκηνικό, επαναφέρουν επιτακτικά στο προσκήνιο την ανάγκη, η Ελλάδα, να επαναπροσδιορίσει την οικονομική της πολιτική με σύνεση.

υφυφρ__1_

Η πρόοδος που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, οι αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πρωταγωνιστές του κλάδου, ειδικά από τον Μάρτιο του 2020, είναι πρωτοφανείς.

behrends_jan

Με τις τιµές ενέργειας να αυξάνονται, η αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία µπορεί να αρχίσει να µειώνεται. Το να µοιραστεί το οικονοµικό βάρος του πολέµου, θα είναι ζωτικής σηµασίας για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος από τους λαούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία