Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

Kir_Kaissar

Η γενική πεποίθηση φαίνεται να είναι ότι οι αγορές θα «εκραγούν» εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους της χώρας έως την 1η Ιουνίου, όταν το αµερικανικό υπουργείο Οικονοµικών αναµένει ότι θα ξεµείνει από µετρητά για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του οµοσπονδιακού κράτους.

Panos_K_Panagopoylos

Η «Γεωργία…» και τα αυτονόητα! Αναφέροµαι στο Debate της 10.05.2023, όπου δεν ακούστηκε από κανέναν Αρχηγό των 6 Κοινοβουλευτικών κοµµάτων, µηδέ καν από τους 7...

48_176

Αλήθεια, επειδή το θέμα ΕΛΓΑ και οι μεταρρυθμίσεις που το συνοδεύουν έπαιξε από όλα τα κόμματα εξουσίας, θα υπάρξει κάτι χειροπιαστό τη νέα 4ετία; Γιατί το σύννεφο της κλιματικής αλλαγής όλο και μεγαλώνει.

john_s_tobeyy

Οι τραπεζικές κρίσεις συνήθως ξεκινούν από ένα «µικρό σηµείο» που µοιάζει αποµονωµένο.

panagos_gnwmes_editorial

Η προσπάθεια απεξάρτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και γενικότερα του αγροτικού τοµέα από µια κάστα ιδιωτικών συµφερόντων που µε πολιορκητικό κριό το ΟΣ∆Ε έλυνε και έδενε στο χώρο είναι εκτιµητέα.

panagos_2_13__1__9_2_2_2

Ο οικονοµικός ανταγωνισµός διεθνώς καθίσταται αδυσώπητος και η συγκέντρωση των οικονοµικών πόρων σε όλο και λιγότερα χέρια µοιάζει µε νοµοτέλεια.

Pierre-Lemieux_2_2

Σε ένα δοκίµιο του 1930 µε τίτλο «Οικονοµικές δυνατότητες για τα εγγόνια µας», ο John Maynard Keynes προέβλεψε ότι σε 100 χρόνια, «υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συµβούν πόλεµοι και καµία σηµαντική αύξηση του πληθυσµού», το βιοτικό επίπεδο στις «προοδευτικές χώρες» θα αυξανόταν «από 4 έως 8 φορές» σε σχέση µε τότε. Το πιο αισιόδοξο σενάριό του υλοποιείται.

panagos_2_13__1__9_2_2

Μια έρευνα που διενεργήθηκε τον τελευταίο καιρό από το Perrotis College με τη χρηματοδότηση της Skywalker, επιβεβαιώνει περίτρανα την έλλειψη ενδιαφέροντος για επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία, αναδεικνύοντας παράλληλα και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην κάλυψη των αναγκών με εργάτες γης.

48_172

Ένα δεύτερο πακέτο ύψους 100 εκατ. ευρώ (σ.σ τον Μάρτιο είχαν εγκριθεί άλλα 56,3 εκατ. ευρώ), προτείνει να αποδεσµευθεί η πρόεδρος φον ντερ Λάινεν για να στηριχθούν οι αγρότες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς κάποιες χώρες εξ αυτών (πέντε) έχουν βάλει στοπ στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών και άλλων αγροδιατροφικών προϊόντων, προκειµένου να προστατευθούν.

Mixailidis-back_2_2_2

Ο/η µέσος κτηνοτρόφος και η άδηλη-µη αµειβόµενη εργασία του/της συζύγου εργάζονται 3.636 ώρες εργασίας ανά έτος κάθε ένας/µια (από τις συνολικά 8.760 ώρες διαθεσιµότητας κάθε έτος). Αλλά και οι υπόλοιπες ώρες της ηµέρας δεν είναι χωρίς ευθύνες, είναι σε συνεχή διαθεσιµότητα … γι’ αυτό τουλάχιστον οι επιχειρηµατίες στην ζωική παραγωγή πρέπει να µένουν στον ίδιο χώρο µε την κτηνοτροφική τους εκτροφή.

panagos_2_13__1__9_2

Ο µέχρι στιγµής προεκλογικός λόγος και διάλογος των πολιτικών κοµµάτων είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικός και σίγουρα απέχει πολύ απ’ αυτά που η ελληνική κοινωνία είναι έτοιµη να ακούσει για όλους τους κρίσιµους τοµείς.

lucas_farmer_2

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές ενώθηκαν µε τους αγρότες για να διαµαρτυρηθούν για τις νέες πολιτικές που στοχεύουν στον υποδιπλασιασµό των εκποµπών αζώτου της Ολλανδίας έως το 2030.

337257340_769334631203825_7306047847598499592_n

Στα ανεξήγητα προστέθηκαν και τα εξής: Γιατί ενισχύονται τα καπνά Κομοτηνής και όχι της Ξάνθης, τα σπαράγγια Αλμωπίας και όχι της Καβάλας και του Έβρου, τα αμύγδαλα στα Κανάλια Μαγνησίας και όχι του Συκουρίου, της Ελασσόνας και της Χρυσούπολης, τα φασόλια Κοζάνης και Φλώρινας και όχι της Θεσσαλίας, τα Θερμοκήπια Μαραθώνα και όχι της υπόλοιπης Ελλάδας κ.ο.κ.

hajba

Αν κάτι µας έχουν διδάξει τα έργα µυθοπλασίας, αυτό είναι πως και τα φανταστικά πλάσµατα πρέπει να έχουν δικαιώµατα. Μπορεί αυτό να µεταφραστεί στην πραγµατική ζωή και σε πραγµατικά δικαιώµατα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία