Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

Martin_Vlachynsky

Ποιος είναι ο µάντης της Οµάχα; Ο Γουόρεν Μπάφετ φυσικά. Χωρίς αµφιβολία, το όνοµα αυτού του επενδυτή µπορεί να συµπεριληφθεί εύκολα µεταξύ των διασηµοτήτων του κόσµου µας, όπως ο Λάιονελ Μέσι ή ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

panagos01

Μετά από ένα απόλυτο κενό τεσσάρων ετών που επέτεινε τη διάλυση και την παρακµή των συνεταιριστικών οργανώσεων, κάτι δείχνει να κινείται και πάλι στην κατεύθυνσ...

KATSAROS_NIKOS_2

Η βασισµένη σε φυτά προσέγγιση «κρέατος» µε επικεφαλής εταιρείες όπως η Impossible Foods και η Beyond Meat χρησιµοποιούν λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όπως µπιζέλια, φασόλια και σόγια για να αναπαράγουν τη γεύση, την υφή και την εµφάνιση του κρέατος.

panagos01

∆εκαπέντε χρόνια δεν είναι λίγα για µια εκδοτική προσπάθεια που ξεκίνησε µε µόνο όπλο τον ενθουσιασµό κάποιων ανθρώπων και χωρίς... µπάρµπα στην Κορώνη. ∆εν είναι όµως και πολλά για µια εφηµερίδα που θέλει να βλέπει µακριά και να αντιλαµβάνεται το ρόλο της στο διεθνές αγροτικό γίγνεσθαι.

Alicia-GARCIA-HERRERO

Εκείνοι που λένε ότι δεν υπάρχουν γράµµατα στο αλφάβητο για να περιγράψουν την εξέλιξη της παγκόσµιας οικονοµίας µετά την πανδηµία είναι απολύτως σωστοί

48_61

Σεβαστή λένε οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η πολιτική απόφαση του Μαυρουδή, που προέκρινε τον καταµερισµό της ενίσχυσης για τη ζηµιά στην τιµή του κρέατος των αµνοεριφίων, µε βάση τις παραδόσεις γάλακτος του 2019! Όµως πέρα του ότι το 4ευρω ήρθε καθυστερηµένα, στην πληρωµή δεν εφαρµόστηκαν πλήρως οι όροι της ΚΥΑ, για να είναι κάποιος δικαιούχος, αφήνοντας κόσµο απέξω.

panagos01

Οι επενδύσεις στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής είναι αργής, µικρής και αµφιβόλου απόδοσης. Έτσι όπως εξελίσσονται µάλιστα τα πράγµατα στο πεδίο του ανταγωνισµού και όσο διευκολύνονται οι µεταφορές αγροτικών προϊόντων από τη µια άκρη του πλανήτη στην άλλη, τα πράγµατα γίνονται ακόµη πιο δύσκολα, ειδικά για τους Έλληνες παραγωγούς.

Matus-Posvanc

Ενώ πολλές χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχουν πρόσφατη την εµπειρία ενός επιτυχηµένου οικονοµικού µετασχηµατισµού, λίγες από αυτές κάνουν µεγάλα βήµατα σε ό,τι αφορά την προετοιµασία τους για το νέο κύµα της βιοµηχανικής επανάστασης.

48_60

Σύντροφοι, αν έχετε κι εσείς οποιαδήποτε αμφιβολία για τους χειρισμούς μου με τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και το εθνικό απόθεμα μπορείτε να ρωτήσετε και τον βορίδη

panagos01

Τον Σεπτέµβριο του 2016, µετά από ένα καλοκαίρι άγονων διαβουλεύσεων ανάµεσα σε εκπροσώπους δευτεροβάθµιων οργανώσεων του συνεταιριστικού χώρου, επήλθε η οριστική ρήξη στις τάξεις του κινήµατος, καθώς δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση για κοινή έκφραση στην κορυφή της συνεταιριστικής πυραµίδας.

Kasimis_

Διαβάζω στον τύπο, σε Δελτία Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και σε συνεντεύξεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών για το μεγαλόπνοο, φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής αρδευτικών έργων µε ευφυή γεωργία και φωτοβολταϊκά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Rosa-Balfour

Οι Ευρωπαίοι µπορεί να µην αγαπούν πια την Αµερική, αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εύχονται σε µια αποκατάσταση της ηγετικής της θέσης.

panagos01

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αγροτικός τοµέας υστερεί, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι αγρότες, συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και ιθύνοντες σ’ αυτή τη χώρα δεν µιλούν αγροτικά.

Judy-Dempsey_M_2
19 Οκτωβρίου

Δύσκολο ανάγνωσμα

∆εν είναι ότι η πρόεδρος της Κοµισιόν, Ursula von der Leyen, δεν ήξερε για τη θλιβερή κατάσταση του κράτους δικαίου και τη χαµηλή τήρηση των αξιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

panagos01

Η ψηφιακή εποχή υπόσχεται καλύτερες µέρες και για την αγροτική παραγωγή, ωστόσο σε µια αγροτική χώρα µε χαρακτηριστικά της Ελλάδας τα επόµενα χρόνια και µέχρι να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγµατα, αναµένεται ότι θα είναι πολύ δύσκολα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία