Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Απόψεις

Sinan_Ulgen

H Τουρκία θέλει να γίνει ένας πιο σηµαντικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι ισορροπίες δυνάµεων έχουν αναπροσαρµοστεί από τις πρόσφατες αλλαγές στην παγκόσµια τάξη.

49_2

Οπως πολλοί τοµείς της δηµόσιας και ιδιωτικής ζωής, η διπλωµατία διεκόπη από την πανδηµία. Καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί παντού στον κόσµο, η αίσθηση της διπλωµατι...

panagos01

Το θέµα της πριµοδότησης των αγροτών που θα επιλέξουν την έξοδο τους από το αγροτικό επάγγελµα είναι κάτι το οποίο έχει τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στις Βρυξέλλες και θα απασχολήσει ζωηρά το επόµενο διάστηµα και τις εδώ αρµόδιες αρχές.

LUIGI-SCAZZIERI

Το καλοκαίρι µπορεί να έρχεται στο τέλος του, αλλά οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια διαδοχή στρατιωτικών συµβάντων µεταξύ Τουρκίας, Γαλλίας και Ελλάδας, έχει αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην περιοχή.

panagos01

Αν υπάρχει αυτό τον καιρό ένα πεδίο συζήτησης που να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας του αγροτικού κόσµου στη χώρα µας, αυτό δεν είναι άλλο από το επίµαχο κοινοτικό σχέδιο πριµοδότησης της εξόδου των αγροτών από το επάγγελµα και της οργάνωσης της διαδοχής στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις.

david_henderson_2

«Στο βιβλίο του Crisis and Leviathan του 1987, ο ιστορικός της οικονομίας Robert Higgs υποστήριξε ότι κατά τον 20ο αιώνα, το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ διευρύνθηκε κυρίως ως αποτέλεσμα τριών κρίσεων: του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μεγάλης Ύφεσης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

panagos01

Για πολλές δεκαετίες, η καλλιεργητική επιλογή του κάθε αγρότη και της κάθε αγροτικής εκμετάλλευσης ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της παράδοσης της κάθε περιοχής.

48_51

Μια σειρά από µέτρα µε κίνητρα ελκυστικά για τον παραγωγό, περιγράφει η αρµόδια ∆ιεύθυνση για τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας, σε ερώτηση του Μάξιµου (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα).

Sagiet-Kamal

Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Εµπορίου προβλέπει ότι το παγκόσµιο εµπόριο αγαθών θα µειωθεί κατά 13% έως 32% το 2020 ως αποτέλεσµα της πανδηµίας. Την τελευταία φορά που οι εµπορικοί όγκοι µειώθηκαν σηµαντικά, κατά την οικονοµική κρίση του 2008, ανέκαµψαν - αλλά όχι στα προ κρίσης ποσοστά ανάπτυξης.

argosxolo

Εν µέσω ενός περίεργου καλοκαιριού, και ενώ ο αγροτικός κόσµος που βιώνει πέραν της πανδηµίας και ακραία καιρικά φαινόµενα, αναζητά κάποιες ενδείξεις ότι τα πράγµατα θα φτιάξουν και δεν θα είναι συνεχώς σε µία κατάσταση αβεβαιότητας για τη βιωσιµότητα της εκµετάλλευσής του.

49_Stefan-Lehne_2

Mόλις λίγους µήνες πριν, η ΕΕ παρουσίαζε µια εικόνα αποδιοργάνωσης. Τα νότια κράτη-µέλη είχαν επηρεαστεί σοβαρά από την οικονοµική κρίση 2007-2008.

panagopoulos

Η «Agrenda» στο 768ο φύλλο της (1/2 Αυγούστου), µας έδωσε µια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πληροφορία γύρω από τα τεκταινόµενα περί την ουσία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

emanouilidis_Megalo

Tρόπο και κόπο απαιτεί η δηµιουργία προβασικών και βασικών φυτειών δενδρωδών και αµπέλου και αυτό είναι που έχουν ανάγκη παραγωγοί και φυτωριακές επιχειρήσεις, προκειµένου να ξεφύγουν από τη «µιζέρια» της ανάπτυξης και καλλιέργειας κατώτερου και ανεξέλεγκτου φυτευτικού υλικού.

panagos01

Ανεξάρτητα από την έφεση ή τη δυσκολία που µπορεί να έχει κάποιος µε τους αριθµούς, είναι ξεκάθαρο ότι τα κοινοτικά χρήµατα που θα εισρεύσουν στη χώρα το επόµενο διάστηµα είναι πολλά. Συνιστούν µια νέα µεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.

49-Ombeline_Lemarchal-megalo

Οι παγκόσµιες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίµων έχουν διαταραχθεί από τους περιορισµούς στην κίνηση, και ο αυξανόµενης προστατευτισµός στα τρόφιµα απειλεί την πρόσβαση σ’ αυτά σε λογικές τιµές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία