BACK TO
TOP
Γνώμες

Ο ακηδεμόνευτος Αγρότης της Χρονιάς

Μετά από µια δεκαετία ζωηρής παρουσίας στα αγροτικά δρώµενα, έχει γίνει λίγο έως πολύ κατανοητό τι είναι ο «Αγρότης της Χρονιάς», που φέτος γιορτάζει στα Γιάννενα.

panagos_trans

Γιάννης Πανάγος

9
0

Είναι µια στιγµή ανάτασης για όλους τους αγρότες, είναι ένα βήµα έκφρασης για τους δραστηριοποιούµενους στο χώρο, είναι ένα πεδίο πολιτισµένου διαλόγου και συνεννόησης, είναι µια πηγή γνώσης, χωρίς αποκλεισµούς.

Ο «Αγρότης της Χρονιάς» που ξεκίνησε σαν µια απλή ανάδειξη κάποιων δραστήριων επαγγελµατιών του χώρου από την Agrenda, αποτελεί σήµερα ένα σταθερό σηµείο αναφοράς για τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο. Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη όλων των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής και βρίσκει τον τρόπο να περνάει καθαρά τα µηνύµατα της εποχής για όλο το φάσµα της αγροτικής δραστηριότητας.

Αυτό που ενδεχοµένως δεν έχει ακόµα εκτιµηθεί, είναι το πού µπορεί να φθάσει ο «Αγρότης της Χρονιάς». Έχοντας καταφέρει να είναι ένας θεσµός ευρείας αναγνώρισης θα µπορούσε να εξελιχθεί σε έναν όµιλο προβληµατισµού. ∆ηλαδή σε µια δεξαµενή σκέψης, η οποία να επηρεάζει δηµιουργικά τις εξελίξεις στην αγροτική οικονοµία. Ένας πρώτος πυρήνας για τη θεµελίωση αυτής της πρωτοβουλίας θα µπορούσαν να είναι οι βραβευθέντες των χρόνων που µεσολάβησαν από την πραγµάτωση της ιδέας.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και συλλογικές προσπάθειες µε υψηλό επίπεδο συγκρότησης και καλή διασύνδεση µε την αγορά, συνεπικουρούµενοι από την Επιτροπή Αξιολόγησης θα µπορούσαν να διαµορφώσουν τη «µαγιά» ενός Think Tank, το οποίο θα αφουγκράζεται τις πραγµατικές ανάγκες των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής παρέχοντας ιδέες για λύσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία