BACK TO
TOP
Γνώμες

Δεν κόβεις δρόμο για την επιτυχία

∆υστυχώς δεν υπάρχει παράκαµψη ή µαγική συνταγή για την επιτυχία – ή, αν υπάρχει, δεν την έχω βρει ακόµα.

branson_richard_2

Ρίτσαρντ Μπράνσον

8
0

Η οικοδόµηση µιας επιτυχηµένης και κερδοφόρας επιχείρησης απαιτεί χρόνο, από τη στιγµή που χτίζεται τη φήµη σας και οι πελάτες µαθαίνουν σιγά σιγά να σας εµπιστεύονται και να στηρίζονται σε εσάς. Επίσης, δεν υπάρχει εγγύηση ότι το να αφιερώσετε ένα τεράστιο ποσό στο µάρκετινγκ θα εκτοξεύσει την επιχείρησή σας. Εάν σπαταλάτε τον χρόνο σας ψάχνοντας σύντοµους δρόµους, αυτό που θα καταφέρετε είναι να βρεθείτε εκτός επιχειρηµατικής δραστηριότητας. Ως επιχειρηµατίας υιοθέτησα κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραµµές:

  1. ∆ηµιουργήστε ένα χρήσιµο προϊόν ή υπηρεσία: Πάνω απ’ όλα, δεν πρέπει να ξεκινήσετε µια επιχειρηµατική δραστηριότητα αποκλειστικά για οικονοµικούς λόγους. Η διοίκηση µιας εταιρείας απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και δύσκολες αποφάσεις: εάν δεν έχετε καλύτερο κίνητρο από τα χρήµατα για να συνεχίσετε, η επιχείρησή σας είναι πιο πιθανό να αποτύχει. […].
  2. Απλοποιήστε το µήνυµά σας: Οι πελάτες δεν ψωνίζουν κάτι απλά λόγω του brand και των προϊόντων του αλλά ταυτόχρονα ταυτίζονται µε τις βασικές αξίες της επιχείρησης. Κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Γιατί ξεκίνησα την επιχείρησή µου;». Να είστε ειλικρινής – η απάντηση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυθεντική αξία και φωνή. [...].
  3. ∆ιαφηµίστε τον εαυτό σας: Το µάρκετινγκ είναι ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και ακριβό. Ο µέντοράς µου, Sir Freddie Laker, ο οποίος είχε δηµιουργήσει µια εταιρεία για να ανταγωνιστεί την British Airways στην έδρα της, µου έδωσε µια πολύτιµη συµβουλή όταν ξεκινούσα τη Virgin Atlantic Airways. Γνωρίζοντας ότι δεν µπορούσαµε να ανταγωνιστούµε τις εδραιωµένες αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά τo budget του µάρκετινγκ, µε ενθάρρυνε να αναλάβω προσωπικά την προβολή µας: «Εκµεταλλεύσου τον εαυτό σου. Μη φοβηθείς να εκτεθείς. ∆ιαφορετικά δεν θα επιβιώσεις».[...].
  4. «Αγκαλιάστε» τα κοινωνικά δίκτυα: Εργαλεία όπως το Twitter και το Instagram είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προωθήσετε το µήνυµά σας σε ένα ευρύ κοινό. [...]. Το feedback που λαµβάνετε στα κοινωνικά δίκτυα είναι ανεκτίµητης αξίας.[...].
  5. Μη σταµατήσετε να απολαµβάνετε αυτό που κάνετε.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία