BACK TO
TOP
Γνώμες

Ξύλα για να … ζεσταθούμε

Oι πόλεµοι φθοράς ορίζονται ως εκείνοι κατά τη διάρκεια των οποίων οι αντίπαλες δυνάµεις δεν έρχονται αντιµέτωπες σε άµεση µάχη, αλλά αντίθετα στοχεύουν στο να εξαντλήσουν η µία την άλλη µια συγκεκριµένη χρονική περίοδο. Το κλασικό ελεύθερο εµπόριο είναι σε µεγάλο βαθµό εθελοντικό και αµοιβαία επωφελές για τα συµβαλλόµενα µέρη.

Tilak_Doshi

Τίλακ Ντόσι

409
0

Αλλά οι µονοµερώς επιβαλλόµενες κυρώσεις οικονοµικής πολιτικής που εξαναγκάζουν σε ορισµένα επιθυµητά πρότυπα διεθνούς εµπορίου και οικονοµικών ανταλλαγών θεωρούνται προσπάθειες να κερδηθεί ένας πόλεµος φθοράς.

[…]. Μόλις πριν από περίπου ένα µήνα, µια έκθεση της Deutsche Bank προέβλεπε ότι «το ξύλο θα χρησιµοποιείται για σκοπούς θέρµανσης, όπου είναι δυνατόν». Το Business Insider τιτλοφόρησε τη στήλη του «Οι Γερµανοί θα µπορούσαν να στραφούν στα ξύλα αυτό τον χειµώνα για να θερµάνουν τα σπίτια τους καθώς η Ρωσία παρακρατεί το φυσικό αέριο, λέει η Deutsche Bank». Την περασµένη εβδοµάδα, ο Javier Blas του Bloomberg έγραψε στο Twitter το «γράφηµα της ηµέρας» που έδειχνε ότι οι αναζητήσεις για καυσόξυλα στο Google αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους δύο µήνες, καθώς οι Γερµανοί συνειδητοποιούν ότι τα καυσόξυλα µπορεί να σταθούν ανάµεσα σε αυτούς και σε έναν παγωµένο χειµώνα µε δελτίο ηλεκτρικής ενέργειας, «καθώς η χώρα ετοιµάζεται για ελλείψεις φυσικού αερίου».

Οι πολίτες της Γερµανίας -που ζουν στο κατεξοχήν τεχνολογικό κράτος µε τις ναυαρχίδες BMW και Audi στην κατασκευή και τον κορυφαίο παγκοσµίως πετροχηµικό τοµέα που χαρακτηρίζεται από το µεγαθήριο BASF και πολλά άλλα- αντιµετωπίζουν τις προοπτικές επιβίωσης το χειµώνα όπως έκαναν οι πρόγονοί τους πριν από δύο αιώνες, κουρνιάζοντας γύρω από µια εστία µε καυσόξυλα. […] Εν τω µεταξύ, οι πολίτες της Ρωσίας, αν και φτωχότεροι, δεν φαίνεται να πηγαίνουν τόσο άσχηµα σε σχέση µε τους Γερµανούς. Οι λιανικές δαπάνες σε καφετέριες, µπαρ και εστιατόρια πάνε καλά. Οι εύποροι Μοσχοβίτες µπορεί να χάσουν τα I-phones και τις τσάντες Gucci κάτω από τις κυρώσεις και τις εθελούσιες αποχωρήσεις των δυτικών εταιρειών, αλλά οι απλοί πολίτες σίγουρα δεν ψάχνουν για καυσόξυλα ή δεν ανησυχούν για το αν θα µπορούν να κάνουν ζεστά µπάνια. […]. Η εκτίναξη των τιµών τροφίµων, λιπασµάτων και καυσίµων ως αποτέλεσµα των κυρώσεων θα τιµωρήσει περισσότερο τους αποµακρυσµένους αθώους φτωχούς.

*Συνεργάτη, αρθρογράφου Forbes

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία