Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Θεματοφύλακας τρίτης γενιάς

Με παππού 60 χρόνια έµπορο και µπαµπά µε σπουδές στη γεωπονική, η επαγγελµατική του πορεία ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραµµένη. Άλλωστε, και κακά τα ψέµατα, η επιχείρηση από τη δεκαετία του ’80 κιόλας πατούσε γερά στο εµπορικό στερέωµα. Γι’ αυτό και ο Ευθύµης Ευθυµιάδης έφτασε µέχρι την Αγγλία, για να γυρίσει µε master Μηχανικού Παραγωγής και ∆ιοίκησης.

eythimis_eythimiadis_696

Ευθύμης Ευθυμιάδης

14
0

Η επιχείρηση στήθηκε το 1922, όταν ο παππούς Ευθύµης έφτασε στη Θεσσαλονίκη από τη Ραιδεστό, από όπου και ο διακριτικός τίτλος «Redestos», που φέρει σήµερα ο όµιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυµιάδη. Λίγο αργότερα πέρασε και στην εισαγωγή φυτοπροστατευτικών προϊόντων ενώ το 1970 εισέρχεται στην εταιρεία ο γιος του Νίκος Ευθυµιάδης, πρόεδρος σήµερα του οµίλου, µε όρεξη και διάθεση ακόµα και να τσακωθεί µε τον πατέρα του προκειµένου να τον πείσει να ξεκινήσουν στην καθαρά εµπορική έως τότε εταιρεία και δική τους παραγωγή.

Έτσι, δηµιουργείται η πρώτη µονάδα παραγωγής αγροχηµικών της εταιρείας στο Κορδελιό, η οποία πέντε χρόνια αργότερα µετεγκαθίσταται στη βιοµηχανική περιοχή της Σίνδου. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία µετεξελίσσεται σε όµιλο παροχής ολοκληρωµένων λύσεων για τη γεωργία. Είναι η εποχή που ιδρύονται οι εταιρείες Bios Agrosystems, µε αντικείµενο την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού σπόρων και την επεξεργασία σπόρων σποράς, Vitro, µε αντικείµενο την παραγωγή φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, έχοντας ήδη από το 1985 αναπτύξει τη µέθοδο της ιστοκαλλιέργειας και Agrolab, η οποία παρέχει εργαστηριακές και συµβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο Ευθύµης Ευθυµιάδης, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας πιάνει δουλειά, αλλάζει διάφορα πόστα και µε ό,τι καταπιαστεί το κάνει πολύ καλά. Κι αφού θήτευσε σε ανώτερες θέσεις διαφόρων θυγατρικών εταιρειών του οµώνυµου οµίλου, ο δρόµος τον έφερε και στην τότε ΕΕΠΕΣ, που σήµερα έχει µετονοµαστεί σε Σύνδεσµο Επιχειρήσεων Πολλαπλαστιαστικού Υλικού. Εκεί για µία τριετία δούλεψε σταθερά και µεθοδικά για τη συνεχή αναβάθµιση του πολλαπλασιαστικού υλικού και για τη λειτουργία της εµπορίας εντός ενός νοµοθετικού πλαισίου, που σέβεται και υπηρετεί τον δηµιουργό, τον παραγωγό σπόρου, τον διακινητή/πωλητή, τον Έλληνα παραγωγό, τον έµπορο του τελικού προϊόντος, τον µεταποιητή, τον λιανοπωλητή αλλά και την κοινωνία γενικότερα, που καταναλώνει το τελικά παραγόµενο προϊόν.

Η αποδοχή του τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από τις 40 εταιρείες µέλη του Συνδέσµου, και το πάθος του για το πιστοποιηµένο πολλαπλασιαστικό υλικό αφενός αναγνωρίστηκε µε µια δεύτερη τριετία στον προεδρικό θώκο του ΣΕΠΥ και αφετέρου του δίνει το χρόνο να δροµολογήσει όλες τις δυνατές βελτιώσεις στο αντικείµενο αυτό. Άλλωστε, το ήθος του, η παιδεία του και η ανατροφή του τον καθιστούν κατάλληλο να επικοινωνήσει και να προωθήσει όποια ζητήµατα σε θεσµικό και πολιτικό ακόµα επίπεδο.


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Από το πανεπιστήµιο UMIST της Αγγλίας, αποφοίτησε µε πτυχίο Master Μηχανικού Παραγωγής και ∆ιοίκησης. Από το 1995 µέχρι σήµερα εργάζεται στην εταιρεία BIOS AGROSYSTEMS A.B.E.E. του Oµίλου Ευθυµιάδη. Από το 1997 µετέχει ενεργά και στην άλλη εταιρεία του Oµίλου στο φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό, την VITRO A.E., ως αντιπρόεδρος . Από το 2003 κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου στην AGROLAB A.E του Οµίλου. Τέλος, από το 2011 κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΦΑΡΜΙΝΓΚ Α.Ε., εταιρεία του Οµίλου. Είναι πρόεδρος στον ΣΕΠΥ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία