BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Σταματάει, ξεκινάει και ξανά μανά

Εδώ 'χουν χίλια πρόβατα και πεντακόσια γίδια, λύκους να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα γίδια.

48_154

935
2

Στίχους από τραγούδι της Βίσση (Ξανά µανά) θυµίζουν οι πληρωµές στους δικαιούχους αγροπεριβαλλοντικών εξαιτίας µιας αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας και σφηνωµένης τυρόπιτας στους εγκεφάλους κάποιων που επιµένουν να βάζουν προσχώµατα για να διακοπεί η προσπάθεια που ξεκίνησε στο gov.gr για τη διαφάνεια των πληρωµών. Τι να λέµε, το «παλιό σύστηµα» κλωτσάει και συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές.Στα βιολογικά, πάντως µε τα πολλά, ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ οι πληρωµές για τους περισσότερους, µε το Κοµφούζιο να ακολουθεί. Η εξόφληση του τσεκ, λίγο πριν τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Υβρίδια 

  • «Στην πολιτική, δύο πράγµατα έχουν σηµασία: τα λεφτά και δεν µπορώ να θυµηθώ το δεύτερο» είχε πει ο Αµερικανός πολιτικός Μάρκους Αλόνζο Χάννα (1837-1904). Πόσο διαχρονικό µε όσα συµβαίνουν µε την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Όλοι τώρα, πριν κάτσει η σκόνη του σκανδάλου, µιλούν για πρόσθετες ελεγκτικές δικλείδες, για ποινικοποίηση σε όλες τις µορφές διαθοράς κλπ, κλπ. Το θέµα είναι αν οι αποφάσεις που παίρνονται ερήµην των πολιτών και το ατέλειωτο λοµπινγκ είναι προς όφελος της κοινωνίας κι όχι προσωπικών συµφερόντων.
  • Πάντως το ότι υπάρχουν ακόµα άτεγκτοι µηχανισµοί και εισαγγελείς σαν τον Μισελ Κλεζ δείχνει κάτι...
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

19-12-2022 16:07Μάκης

Σύμφωνο απόλυτα μαζί σου Μαρία λόγια με πολύ νόημα.........

Απάντηση

19-12-2022 16:00maria

Αφού αφήσατε ,τον Μέγα Αλέξανδρο,και πιάσατε τους στίχους τραγουδιών , οι αγρότες κτηνοτρόφοι πάντως τραγουδούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια " Φοβαμε όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα "

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία