BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Όταν στερέψουν οι επιδοτήσεις… βλέπουµε

Με την εκτροπή του Αχελώου σε αποκριάτικο ενσταντανέ!

otan-strepsoun-epidotiseis-vlepoume

165
0

Με πολλές αλήθειες µιας πραγµατικότητας που η χώρα εθελοτυφλεί και δεν θέλει να δει εδώ και δεκαετίες, η µελέτη των Ολλανδών για την αντιπληµµυρική θωράκιση και την παραγωγική ανάταση του θεσσαλικού κάµπου. Το πολυσέλιδο κείµενο χαρτογραφεί τις συσσωρευµένες αδυναµίες τόσο σε έργα υποδοµής, όσο και πολιτικού σχεδιασµού µιας περιοχής που ζητήµατα ξηρασίας θα είναι σύντοµα µπροστά της. Στις προτάσεις και η στροφή από υδροφόρες καλλιέργειες χαµηλής αξίας, όπως βαµβάκι και καλαµπόκι, σε κηπευτικά. Για την ώρα, λέει ο υπουργός της πλατείας, τίποτα δεν ξηλώνεται αφού υπάρχουν οι δεσµεύσεις για επιδοτήσεις µέσω ΚΑΠ…

  • Ξαναβγαίνει µέσω της µελέτης των Ολλανδών, από το συρτάρι, το θέµα της µερικής εκτροπής του Αχελώου, η υλοποίηση της οποίας έχει έως σήµερα ακυρωθεί πέντε φορές από το Συµβούλιο Επικρατείας.
  • «Μοναδική βιώσιµη λύση είναι η µεταφορά υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου, ώστε να ενισχυθεί η προσφορά νερού κατά τουλάχιστον άλλα 300 εκατ. κ.µ. ετησίως.». Σχεδόν δικαιώθηκε ο Μάξιµος.
  • Το έργο θα συµπεριληφθεί στο σχέδιο διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας, ως απαραίτητο για την κάλυψη µέρους του υδατικού ελλείµµατος. Εν τω µεταξύ, τα 55 έργα στο νέο σχέδιο, χωρίς την εκτροπή, κοστολογούνται σε 1,1 δισ. ευρώ, γεγονός που θέτει το ερώτηµα για το ποιες θα είναι οι επιλογές της πολιτείας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία