BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ήπια διόρθωση στα περισσότερα δημητριακά

Στην αγορά µας πραγµατοποιούνται φορτώσεις παλαιότερων συµβολαίων σκληρού σίτου στα ίδια επίπεδα των 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_8

Γιώργος Παπαδημητρίου

9
0

Νέες δουλειές δεν έχουν ακουστεί, ενώ παράλληλα αναµένουµε τα νέα για την έκβαση του νέου διαγωνισµού της Τυνησίας 42.000 τόνων σκληρού. Τα αποθέµατα φυσικά λιγοστεύουν και λογικά θα φτάσουµε στον αλωνισµό χωρίς ιδιαίτερα στοκ. ∆εδοµένης της καλής πορείας της καλλιέργειας, οι τοπικοί µύλοι, έχοντας καλύψει τις ανάγκες τους, θα δώσουν βάρος στη νέα σοδειά όπου εκτιµάται πως θα υπάρξει µια αποφόρτιση στις τιµές, σε σχέση µε τα σηµερινά επίπεδα.

 

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδα. Συγκεκριµένα στα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/ hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 292-297 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 282-287 ευρώ ο τόνος.

 

Στη Γαλλία σηµειώθηκε µια µικρή πτώση κατά 5 ευρώ ο τόνος, λόγω µειωµένης ζήτησης και αναθεωρηµένων προς τα κάτω εξαγωγών. Οι τιµές γύρισαν στα 270 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Επίσης να σηµειωθεί πως η νέα σοδειά της Γαλλίας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι ευεργετικές βροχοπτώσεις στις ΗΠΑ αποφόρτισαν τις τιµές του µαλακού σίτου.

 

Γενικότερα, τα δηµητριακά άρχισαν να πιέζονται παρά τις καλές πωλήσεις στην Κίνα. Στη Γαλλία επίσης είχαµε απώλειες για τα µαλακά σιτάρια, καθώς εκτιµήθηκε αύξηση της παραγωγής στη Ρωσία. Παράλληλα, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών προµηνύουν αυξηµένες παραγωγές σε πολλές σοδειές µαλακού. Ως αποτέλεσµα οι τιµές έχασαν σχεδόν 8 ευρώ και διαπραγµατεύονται στα 221 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια του Μαΐου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία