BACK TO
TOP
Εδώ Θεσσαλία

Φυσάει και τη γιαούρτη… ο Αυγενάκης μετά το κάζο στη Θεσσαλία

Σβάρνα τα κανάλια πήρε από τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, ο υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να σβήσει τα ίχνη της λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα, όταν έμπλεξε το αποτέλεσμα για την εκλογή νέου περιφερειάρχη με την ομαλή καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες της Θεσσαλίας.

21_0002_20230916_tsk2543_sooc1694888437-e1697446684832-640x426__1_

Γιάννης Πανάγος

4951
11

Φυσάει και τη γιαούρτη… με αποζημιώσεις ο Αυγενάκης  μετά το κάζο στη Θεσσαλία

Έτσι, παρ’ ότι είναι σε όλους γνωστό ότι ο νικητής των εκλογών στις εκλογές της  περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε 2,5 μήνες, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο υπουργός, σπεύδει σήμερα να τον καλέσει σε συνάτηση και συνεργασία προκειμένου, όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, «να αποφευχθούν εύλογες καθυστερήσεις που προκαλέι η μετάβαση σε νέα διοίκηση».

 Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου συνάντηση του υπουργού με τον νέο Περιφερειάρχη, αναβλήθηκε, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου η οποία αναφέρει: 

Μετά από παράκληση του νεοκλεγέντος Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, αναβάλλεται, λόγω οικογενειακού προβλήματος του πρώτου. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, για τον χρόνο που θα ορισθεί η συνάντηση.



Αναλυτικά η αρχική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως ακολούθως:

 

Λευτέρης Αυγενάκης: Από το ΥπΑΑΤ δεν θα υπάρξει λεπτό καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας – Αύριο η συνάντηση με τον Δημητρη Κουρέτα

Με στόχο να μη χαθεί ούτε μέρα στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει το ΥπΑΑΤ για τη Θεσσαλία, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε, σε εμφανίσεις του στον ΣΚΑΙ (Άρης Πορτοσάλτε) και στα parapolitika fm (Χριστίνα Κοραή – Δημήτρης Τάκης), ότι σήμερα, θα καλέσει τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα να συναντηθούν και να συνεργαστούν προκειμένου να αποφευχθούν εύλογες καθυστερήσεις που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΥΠΑΑΤ με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθορίστηκε συνάντησή τους για αύριο, Τρίτη, στις 3.00 μμ στο ΥΠΑΑΤ.

Ο ΥπΑΑΤ στις παρεμβάσεις του διευκρίνισε ότι ποτέ ο ίδιος ή κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης δεν είπαν ότι δεν θα συνεργαστούν με τους εκλεγμένους Δημάρχους ή Περιφερειάρχες, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Θύμισε ότι από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εξήχθησαν πολιτικά συμπεράσματα και η ΝΔ κρατά τα εκλογικά της ποσοστά.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία, επισήμανε ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βρισκόταν επί 33 ημέρες στη Λάρισα και σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προκειμένου να είναι δίπλα στους πληγέντες ,αλλά και για να συντάξει πρόγραμμα στήριξης και αποκατάστασης του πρωτογενούς τομέα. Μάλιστα την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη μετά από 12ωρες συσκέψεις με εκπροσώπους των παραγωγών ανακοινώθηκε πακέτο μέτρων στην εφαρμογή του οποίου εμπλέκεται, σε πολλά σημεία, η Περιφέρεια. Γι’ αυτό το λόγο είπε, στις ανακοινώσεις που έκανε, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα εφαρμογής του πακέτου των μέτρων, αναφέροντας ως παραδείγματα την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης και της δράσης για τα Κτηνοτροφικά Πάρκα, στα οποία εμπλέκεται άμεσα η περιφέρεια.

 

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

19-10-2023 11:31ΠΑΝΟΣ78

Οτι κεφαλι εχεις τετοιους υπουργους θα εχεις.Τι δουλεια εχει η Κρητη με τους μεταλλαγμενους δηθεν Κρητικους?Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους και ληστες της κοινωνιας.Στους δρομους μονο...

Απάντηση

18-10-2023 17:30 ELZN

Δεν θα τόν πάρουν οι γιορταδες.

Απάντηση

17-10-2023 12:55πιτσικαμορτης

μην περιμενουμε πολλα πολλα απο κρητικο υπουργο,ολα αυτα τα χρονια οι κρητικοι υπουργοι οπως και ολοι οι κρητες ειναι τοπικιστες μονο η κρητη τους ενδιαφερει.

Απάντηση

16-10-2023 17:56sanosferatonefos

Καλά μιλάμε για υπουργό #πολιτικό σούργελο#.

Απάντηση

16-10-2023 17:29Μπαμπούλας Α Ε

,Η ντροπή της Κρήτης ο χειρότερος υπουργός ever ο πιο μαλακας άνθρωπος ο πιο μπάσταρδος που υπάρχει σε αυτό το κόμμα που μας κυβερνούν. Ψωφος στο λεσιο και σε όλους.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Εδώ Θεσσαλία Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Απόψεις