BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Τα World Cheese Awards επιστρέφουν στην Ισπανία στις 3 Νοέμβρη 2021

Το Guild of Fine Food ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα διεξαχθεί φέτος στο ισπανικό Πριγκιπάτο των Αστουριών και συγκεκριμένα στο Οβιέδο, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

image_15

22
0

Αφού παράτεινε τον τίτλο του Οβιέδο ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Τυριού λόγω της αναβολής της εκδήλωσης λόγω της κρίσης της COVID-19, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για 33η χρονιά ως μέρος του Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, που διοργανώνει το Instituto del Queso, σε συνεργασία με το Πριγκιπάτο των Αστουριών και του Δημοτικού συμβουλίου του Οβιέδο. 

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα είναι μια ευκαιρία να βρεθεί ξανά μαζί η παγκόσμια κοινότητα του τυριού, ύστερα από ένα έτος πρωτόγνωρων προκλήσεων για τους τυροκόμους και ολόκληρη τη βιομηχανία. Θα πρωτοστατήσει σε ένα τετραήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο τυρί, το οποίο λαμβάνει χώρα στο επιβλητικό Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο. Καθώς θα συγκεντρωθούν τα μέλη της κοινότητας στην πόλη στο διάστημα 3-6 Νοεμβρίου 2021, η εκδήλωση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη και πιο διεθνής από ποτέ, ύστερα από το ρεκόρ 3.804 δηλώσεων συμμετοχής από 42 διαφορετικές χώρες στο Μπέργκαμο της Ιταλίας το 2019. 

Καλωσορίζοντας κριτές, συμμετοχές και οπαδούς από κάθε γωνιά του κόσμου, το Οβιέδο θα προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία για την επανένωση της βιομηχανίας, την κοινωνική δικτύωση και μια αισιόδοξη ματιά προς το μέλλον. Αξιοποιώντας την εντυπωσιακή κληρονομιά τυροκομίας της περιοχής των Αστουριών, το International Cheese Festival θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, τόσο για επισκέπτες καταναλωτές όσο και για εμπόρους. Θα περιλαμβάνει μια έκθεση, το 2ο Επιστημονικό φόρουμ για την καινοτομία στην τυροκομία (Scientific Forum for Dairy Innovation), ξεναγήσεις στην αρένα αξιολόγησης του διαγωνισμού World Cheese Awards, πειραματικές γευστικές συνεδρίες, ένα Αστουριανό γεωργικό φόρουμ, μια ζώνη προέλευσης (που θα εξερευνάει ευρωπαϊκά καθεστώτα ποιότητας όπως τα ΠΓΕ και ΠΟΠ), μια αγορά τυριού, μέχρι και μια παράσταση γαστρονομικού stand-up comedy με θέμα το τυρί. 

Ο John Farrand, γενικός διευθυντής του Guild of Fine Food, το οποίο διοργανώνει τα βραβεία World Cheese Awards, δήλωσε: «Μετά τις δοκιμασίες και προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τους τελευταίους 12 μήνες, με μεγάλη μας χαρά σχεδιάζουμε την επιστροφή του World Cheese Awards στην Ισπανία. Η παγκόσμια κοινότητα του τυριού υπέστη βαρύ οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία COVID-19. Ύστερα, όμως, ακολούθησε μια τεράστια δημόσια στήριξη σε πολλές χώρες, με αποτέλεσμα ο φετινός διαγωνισμός να έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Δεν πρόκειται πλέον μονάχα για μια ευκαιρία να επανενωθεί η κοινότητα του τυριού, να μοιραστεί εμπειρίες και να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Ο διαγωνισμός θα προσφέρει επίσης την αναγνώριση που αξίζουν οι τυροκόμοι που έκαναν υπερβάσεις του καθήκοντος για να κρατήσουν ζωντανή την τέχνη τους. Σταθήκαμε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε τέτοιους αφοσιωμένους συνεργάτες όπως το Instituto del Queso, το Πριγκιπάτο των Αστουριών και το Δημοτικό συμβούλιο του Οβιέδο, καθώς ο διαγωνισμός αντιμετώπισε την πρώτη του αναβολή εδώ και τρεις δεκαετίες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να διεξάγουμε τη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει δει ποτέ ο κόσμος αποκλειστικά για το τυρί, χρησιμοποιώντας την ως καταλύτη για την αναζωογόνηση των εστιατορίων, των παραγωγών τροφίμων και της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής. 

Η Luisa Villegas, διευθύντρια του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival και εκτελεστική διευθύντρια του Instituto del Queso, δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε έναν επαγγελματικό χώρο για τους διάφορες παράγοντες που θα μετατρέψουν το τυρί σε ένα εξαιρετικό τρόφιμο για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Ο κύριος στόχος είναι να καταφέρουμε μια ποιητική προαγωγή των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα σε αυτούς τους επαγγελματίες στον τομέα του τυριού. Οι Αστούριες είναι πιο σημαντική περιοχή γαλακτοκομικών της Ισπανίας, και βρίσκεται σε εξαιρετική θέση να ηγηθεί του κινήματος που θα εδραιώσει το τυρί ως απαραίτητο τρόφιμο για το μέλλον. Αυτό το διεθνές φεστιβάλ βασίζεται στη βιωσιμότητα, ένα στοιχείο που θα αποτελέσει το επίκεντρο για παραγωγούς, ερευνητές, επενδυτικούς αντιπροσώπους, δημόσιες και ιδιωτικούς φορείς που θα συναντηθούν στο Οβιέδο.  Αυτό το φεστιβάλ θα υποδεχτεί τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες του κόσμου από αυτούς τους κλάδους. Αποτελεί τιμή μας που το Instituto del Queso διοργανώνει το φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, χάρη στην υποστήριξη δημόσιων φορέων και τοπικών αντιπροσώπων του τουριστικού κλάδου και του λιανεμπορίου.» 

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα αποτελέσει μέρος του Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, το οποίο θα διεξαχθεί στο Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο, στην Ισπανία, κατά το διάστημα 3-6 Νοεμβρίου 2021. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω: 

Τον Sam Brice της εταιρείας Freshly Ground PR 

στο +44 (0) 7961 635960 

sam@freshlygroundpr.co.uk

Την Tortie Farrand του Guild of Fine Food 

στο +44 (0) 1747 825200 

tortie.farrand@gff.co.uk 

 

Βραβεία World Cheese Awards 

Τα βραβεία World Cheese Awards φιγουράρουν στο ημερολόγιο κάθε λάτρη του τυριού, συγκεντρώνοντας τυροκόμους, πωλητές, αγοραστές, καταναλωτές και σχολιαστές τροφίμων από όλον τον κόσμο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Είναι μια γιορτή που τιμάει την παράδοση, την πρωτοπορία και την αριστεία στην παρασκευή τυριού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου «αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα» (χωρίς να συμμετέχουν γιαούρτια, κρέμες, βούτυρα ή άλλου είδους γαλακτοκομικά) που αναδεικνύει τους καλύτερους τυροκόμους του κόσμου, από μικρούς παρασκευαστές μέχρι γνωστά διεθνή ονόματα. 

Οι κριτές χωρίζονται σε ομάδες των δύο ή των τριών και εντοπίζουν τα τυριά που αξίζουν Χάλκινο (Bronze), Αργυρό (Silver) ή Χρυσό (Gold) βραβείο. Εξετάζουν την όψη, την αίσθηση, τη μυρωδιά και τη γεύση κάθε προϊόντος που συμμετέχει, βαθμολογώντας πτυχές όπως η εμφάνιση του φλοιού και του εσωτερικού, καθώς και το άρωμα, το σώμα και τη σύσταση του τυριού. Οι περισσότεροι βαθμοί απονέμονται για τη γεύση και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Έπειτα, κάθε ομάδα προτείνει ένα πραγματικά εξαιρετικό τυρί από το τραπέζι της ως υποψήφιο για το Υπερ-Χρυσό (Super Gold) βραβείο. Αυτά τα τυριά αποτελούν την παγκόσμια αφρόκρεμα και αξιολογούνται για άλλη μια φορά από την Τελική Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από 16 διεθνώς αναγνωρισμένους ειδήμονες. Ο κάθε ένας από αυτούς επιλέγει ένα τυρί το οποίο προάγει στον τελικό γύρο της αξιολόγησης. Στη συνέχεια, η Τελική Κριτική Επιτροπή, που αντιπροσωπεύει όλες τις γωνιές της Γης, συζητάει τους τελικούς 16 φιναλίστ μπροστά σε ένα ζωντανό κοινό καταναλωτών και εμπόρων, προτού επιλέξει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε ζωντανή μετάδοση στο WCA TV. 

Ιστότοπος: www.gff.co.uk/wca 

Instagram: @guildoffinefood 

Twitter: @guildoffinefood 

#WorldCheeseAwards 

 

Φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival  

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 αποτελεί την πιο σημαντική γαστρονομική εκδήλωση της χρονιάς και θα διεξαχθεί στο Palacio de Exposiciones y Congresos (PEC) του Οβιέδο, από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Με όλη την προσοχή στραμμένη στο τυρί, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα διαθέτει μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εορτασμός του World Cheese Awards 2021, του πιο σημαντικού διαγωνισμού τυριού παγκοσμίως.  

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 θα αποτελέσει φέτος τον πιο σημαντικό εκθεσιακό χώρο για τον κλάδο του τυριού. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια γκάμα από τα πιο παραδοσιακά τυριά των πέντε ηπείρων μέχρι τις νέες τάσεις του χώρου. Το φεστιβάλ θα διαθέτει μια νέα μορφή, στην οποία θα επισημανθεί η σημασία που θα παίξει η επιστήμη στην καθιέρωση του τυριού ως τροφή του μέλλοντος. Θα συνοδεύεται επίσης από κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς γαστρονομίας. 

Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό προς όλους και θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους εκθέτες, τους επαγγελματίες του κλάδου του τυριού και τους καταναλωτές. 

Ιστότοπος: www.internationalcheesefestival.com 

Facebook: @internationalcheesefestival 

Instagram: internationalcheesefestival 

Twitter: @cheesefest2021 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία