BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Τα νέα περιοριστικά μέτρα βύθισαν τον ΓΔ στις 564 μονάδες

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται στην Ευρώπη, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 διατηρούν τις ανησυχίες των επενδυτών σε υψηλά επίπεδα.

xa_2

8
0

Η μεγάλη χθεσινή βουτιά των διεθνών αγορών, αλλά με την εγχώρια αγορά να είναι κλειστή λόγω αργίας, δημιούργησαν προϋποθέσεις υποχώρησης την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο ΧΑ. Συγκεκριμένα, σε χαμηλά έξι μηνών βυθίστηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το σφυροκόπημα των πωλητών σχεδόν σε όλο το φάσμα του ταμπλό, που πυροδότησε ο φόβος για ένα δεύτερο lockdown στη χώρα εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 5,08% στις 564,93 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 557,72 μονάδων (-6,29%) και 591,48 μονάδες (-0,62%). Ο τζίρος ανήλθε στα 82,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 56,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,2 εκατ. τεμάχια.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, ενώ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα, το οποίο θα περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Αλλά ακόμη και χωρίς το καθολικό lockdown, η αγορά δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους μπορεί να αποδειχθεί ακόμη χειρότερο από τα δύο προηγούμενα, δεδομένου του ότι η οικονομία ήδη αισθάνεται τις δευτερεύουσες συνέπειες των μέτρων της περασμένης άνοιξης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν τις 11:00 το πρωί κατέγραφε απώλειες 4,11% στις 570,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 4,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.337,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 6,30% στις 234,79 μονάδες.

O ΓΔ στις 14:00  κατέγραφε απώλειες 5,40% στις 563,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 5,53% κατέγραφε και ο FTSE 25, στις 1.319,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωνεε απώλειες 7,78% στις 234,08 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών ήτανστραμμένα στην ειδησεογραφία αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται, τα οποία αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω το ΑΕΠ κάθε χώρας. Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΠ με απόδοση 2,1%.

Σε ανοδικό έδαφος πάντωςξεκίνησαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις βαριές απώλειες της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι αγορές γνώρισαν χθες τις χειρότερες απώλειες από τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς οι δύο χώρες της Ευρωζώνης με το μεγαλύτερο ΑΕΠ, Γαλλία και Γερμανία, ανακοίνωσαν και νέα μέτρα «κλειδώματος» σε μια νέα προσπάθεια να περιορίσουν την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο τις τελευταίες ημέρες.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία