BACK TO
TOP
Πληρωμές

Άνοιξαν οι αιτήσεις πληρωμής β' δόσης για Νέους Αγρότες του 2016

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα συμπλήρωσης του αιτήματος αποπληρωμής των νέων γεωργών της πρόσκλησης του έτους 2016 σύμφωνα με ενημέρωση των διαχειριστικών αρχών, με την οριστικοποίηση των αιτήσεων να είναι δυνατή από τις 18 Μαρτίου.

18-19_8_3

122
5

Όπως αναφέρει ενημέρωση του προϊστάμενου της Μονάδας Επενδύσεων της ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύμιου Τσιατούρα:

«Το ΠΣΚΕ έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα συμπλήρωσης του αιτήματος αποπληρωμής των νέων γεωργών της πρόσκλησης του έτους 2016. Επίσης έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του αιτήματος πληρωμής β δόσης. Η ανάρτηση είχε γίνει από την αρχή της δυνατότητας συμπλήρωσης του αιτήματος, ωστόσο πλέον έχουν αναρτηθεί σε πιο εμφανές σημείο.

Τέλος, όπως σε κάθε ενέργεια του ΠΣΚΕ που τίθεται στο παραγωγικό περιβάλλον, τις πρώτες ημέρες δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση του αιτήματος. Η δυνατότητα οριστικοποίησης θα δοθεί την Πέμπτη, 18.3.

Για τη β δόση των νέων γεωργών θα υποβάλετε έναν φυσικό φάκελο, δηλαδή δεν θα υποβληθεί και αντίγραφο φακέλου.»

Σε ένα μήνα η τηλεκατάρτιση Νέων

Eγκρίθηκε η δυνατότητα τηλε-κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι θα ξεκινήσουν και άμεσα τα μαθήματα, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περί τον ένα μήνα για να γίνει η σχετική προετοιμασία. Με λίγα λόγια μαθήματα από Απρίλιο-Μάιο μπορούν να περιμένουν οι 6.000 περίπου ενδιαφερόμενοι Νέοι.

Επιπλέον εγκρίθηκε και το αίτημα για ανοχή σε μικρές απώλειες της Τυπικής Απόδοσης από ενταγμένους στο Μέτρο ώστε να μην τους «πετάξει» εκτός το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, η δέσμευση για διατήρηση τουλάχιστον 100% της Τυπικής Απόδοσης, τροποποιήθηκε και έγινε «δέσµευση για διατήρηση τουλάχιστον του 95% της αρχικής παραγωγικής δυναµικότητας (εκφρασµένης ως τυπικής απόδοσης) στο έτος ολοκλήρωσης και ορθής υλοποίησης του επιχειρηµατικού σχεδίου». Η ενέργεια αυτή έγινε, όπως λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, «ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και η αποπληρωμή των δικαιούχων.».

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Η Ε.Ε. ενέκρινε την 8ηΤροποποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 με στόχο την ομαλή συνέχισή του

Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η 8η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή συνέχισή του.

Ειδικότερα με την εν λόγω τροποποίηση εγκρίθηκε:

  • η δυνατότητα τηλε-κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.
  • η βελτίωση των όρων επίτευξης των στόχων των επιχειρηματικών σχεδίων των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και η αποπληρωμή των δικαιούχων.
  • η δυνατότητα διεύρυνσης της επιλεξιμότητας των περιοχών που εντάσσονται στο καθεστώς των Περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα, δηλαδή στο μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, με προσθήκη Τοπικών Κοινοτήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Αρκαδίας.
  • η ενεργοποίηση νέου μέτρου για την πρόληψη - αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων.
  • η μεταφορά των απαιτούμενων κοινοτικών πόρων από μέτρα/δράσεις του Προγράμματος για τη συγχρηματοδότηση των ανελαστικών υποχρεώσεων της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους εφαρμογής 2020.

Η επιτυχής έκβαση της 8ης Τροποποίησης του ΠΑΑ ήταν το αποτέλεσμα της εντατικής και αποδοτικής διαβούλευσης της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε., τις οποίες και ευχαριστεί για τη σταθερή και αδιάλειπτη συνεργασία τους. Η νέα, τροποποιημένη έκδοση 9.1 του ΠΑΑ 2014-2020 είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΠΑΑ.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

11-03-2021 22:05Νίκος

Πια είναι η διαδικασία της τηλεκαταρτισης;

Απάντηση

11-03-2021 01:40Metrios

Οι άριστοι του υπουργείου ακούνε ; Τι γίνεται με αυτή την τηλεκπαίδευση; Ακόμα η έγκριση ; 4 χρόνια ήταν είπαμε το πρόγραμμα; Με τα οφειλόμενα βασικής πράσινης και νέων ; Συνδεδεμένες ; Δεν φταίτε εσείς αυτοί που ξέρουν τι είστε φταίνε κ παρόλα αυτά σας ψηφίζουν

Απάντηση

10-03-2021 21:04Νίκος

Εμείς που τελειώσαμε τα σεμινάρια ποτέ θα πληρωθούμε εφόσον γίνουν όλα τα γραφειοκρατία ξέρετε;

Απάντηση

10-03-2021 14:31Νίκος

Ακυρώθηκαν τα μαθήματα κατάρτισης

Απάντηση

10-03-2021 11:41Γιώργος

Με την συνέχιση των σεμιναρίων τι θα γίνει? Διαβάζουμε οτι θα ξεκινήσει τηλεκατάρτιση, υπάρχει κάποια ενημέρωση?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα