BACK TO
TOP
Πληρωμές

Τέλη Οκωβρίου αγροτικό πετρελαίο για να φτουρήσει και το τσεκ

Προς τα τέλη του µήνα αναµένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους κατ΄επάγγελµα αγρότες, µε βάση τον προγραµµατισµό του υπουργείου Οικονοµικών, κάτι που συνεπάγεται µια παράλληλη πίστωση για το πετρέλαιο µαζί µε την προκαταβολή του τσεκ.

9_45

Πέτρος Γκόγκος

14066
37

Την προκαταβολή τσεκ πάει να συμπληρώσει το αγροτικό πετρέλαιο με πίστωση προς τα τέλη Οκτωβρίου

Ως γνωστόν, πρόκειται για µια πληρωµή της τάξης των 76 εκατ. ευρώ, όπως αποτυπώνεται και στα κείµενα του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισµού που κατατέθηκε προ ολίγων ηµερών στη Βουλή.

Την ίδια στιγµή, γίνονται και οι τελευταίες επεξεργασίες στις δηλώσεις ΟΣ∆Ε 2023, προκειµένου, µε την πλατφόρµα να είναι κλειστή από τις 19 Οκτωβρίου και έπειτα για την επιτάχυνση των ελέγχων προκειµένου να επιτευχθεί ο στόχος µιας πληρωµής που παραδοσιακά γίνεται πριν την 28η Οκτωβρίου.

Αν και ακόµα δεν έχει βγει η υπουργική απόφαση που να προσδιορίζει τον τρόπο µε τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το 2023, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αλλάξουν πολλά από αυτά που προέβλεπε η τελευταία απόφαση, του Αυγούστου του 2022, βάσει της οποίας η καταβολή έγινε µε λίστα ετήσιας κατανάλωσης. Η περιγραφή της ρύθµισης όπως είχε ψηφιστεί διασαφήνιζε πως µε κοινή υπουργική απόφαση που θα χρειαστεί να βγει πριν ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης, θα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ο χρόνος επιστροφής, τα δικαιούχα επιστροφής πρόσωπα, τα κριτήρια για τον προσδιορισµό των ποσοτήτων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων για τις οποίες υπολογίζεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η αρµόδια για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αρχή, ο τρόπος ελέγχου της νόµιµης χρήσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων για το οποίο χορηγείται επιστροφή του φόρου, καθώς και κάθε σχετικό θέµα για την εφαρµογή της ενίσχυσης.

Το νοµικό κείµενο της ρύθµισης αναφέρει µεταξύ άλλων: «Για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, της περ. στ της παρ. 1 του άρθρου 73, που χρησιµοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία καθορίζεται, από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η ∆εκεµβρίου 2023, µηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης, ανά χιλιόλιτρο. […] Το ποσό επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του ∆ηµοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσµεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωµένες ληξιπρόθεσµες ή µη οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και το ∆ηµόσιο εν γένει, τους δήµους, τις περιφέρειες και τα νοµικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταµεία ή τα πιστωτικά ιδρύµατα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηµατικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Σχόλια (37)
Προσθήκη σχολίου

13-11-2023 15:47Ευγενία

Καλησπέρα δλδ στα λεφτά που από επιδοτήσεις είναι μαζί και το πετρέλαιο το αγροτικο?

Απάντηση

31-10-2023 13:38Γιαννα

Με την εφκ πετρελαίου τι γίνεται;;ξέρει κάποιος;;είχαν πει για τέλος Οκτωβρίου... πολλά ζητάμε μάλλον...

Απάντηση

19-10-2023 10:41Κώστας

Τι έγινε πληρωθήκατε δεν καταλαβαίνω

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-10-2023 18:25Μαρια

Η δημοσιονομική πειθαρχία τι έγινε;θα πληρωθεί;

Απάντηση

18-10-2023 10:42Αγρότης

Η δημοσιονομική πειθαρχία πού είναι οεο ;

Απάντηση

18-10-2023 00:03Teo

Τα eco chemes θ μπουν τέλος τ μήνα?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-10-2023 21:11Γιωργος

Καλησπέρα τα υπόλοιπα του 2022 όσοι έχετε άλλες τράπεζες τα πήρατε τα χρήματα ;

Απάντηση

17-10-2023 11:11STRATOS

Κυριοι Αγροτες,θα τα διατυπωσω εκ νεου και απο εδω, για οσους μας λοιδορουν ανευ λογου και αιτιας.Ο καθένας μας επιλέγει τον σεξουαλικο προσανατολισμό που τον εκφράζει καλύτερα ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και κόμπλεξ διαφορά και συμπλέγματα με στερεότυπα.Ολοι κατηγορείτε και κρίνετε το διαφορετικό αυτό που δεν μπορείτε να κατανοήσετε.Ειναι φυσιολογικό απόλυτα το να έρθει ένας άντρας κοντά με άλλον άντρα.Αν καταφέρετε και ψάξετε την ιστορία μας από τα αρχαία χρόνια όλοι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι συναπταν σχέσεις με άλλους άντρες και μικρά αγόρια γενικά πειραματιζοτανε δοκιμάζανε καινούρια πράγματα διαφορετικά.Δεν είναι τυχαίο που προοδεύσανε τόσο πολύ.Γι αυτό σας λέω ανοίξτε τους ορίζοντες σας ανόητοι πετάξτε τις παρωπίδες σας δέστε με καθαρά ματιά γύρω σας ο κόσμος προχωράει θα αφανιστειτε ειδάλλως!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

16-10-2023 22:30Μανος

Λενε οτι ειναι ακατασχετο απο το δημοσιο ενω εχουν φορτωσει τα ποσα της εφοριας στις τραπεζες και τα κρατανε ετσι κ αλιος, λαμογια ελατε να ζησετε εσεις με 4 χιλιαρικα το χρονο απο τα ροδακινα γαμημενοι

Απάντηση

16-10-2023 21:40Γιωτα

Δημοσιονομικη πειθαρχία ξέρει κανείς??είπαν από την Πέμπτη κάτι βάλανε?τίποτα...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα