Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αποζημιώσεις 28 εκατ. για ζημιές του 2017 την Τετάρτη

ΕΛΓΑ: Τα χρήματα προς την ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θα επηρεάσουν τις αγροτικές αποζημιώσεις

0
0

Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν πορίσματα τα οποία ολοκληρώθηκαν από τα υποκαταστήματα του Οργανισμού και εστάλησαν στα κεντρικά προς πληρωμή, ανέφερε στο Agronews ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς, συμπληρώνοντας ότι δεν αφορούν τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στα ροδάκινα, παρά το ότι το μεγαλύτερο ύψος αποζημιώσεων καταβάλλεται στο νομό Πέλλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.

Με τη πληρωμή αυτή καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της  αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο κάθε παραγωγό, για ζημιά στο φυτικό του κεφάλαιο, και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε κτηνοτρόφο, για ζημιά στο ζωικό του κεφάλαιο.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών που θα καταβληθούν, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο νομός Πέλλας όπου καταβάλλονται συνολικά 6.505.230,03 ευρώ, ενώ ακολουθεί ο νομός Λαρίσης με 4.607.660,86.

Βρείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό στην Κατάσταση πληρωμής ΕΛΓΑ στις 7 Μαρτίου.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire