BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Από 250 έως 950 ευρώ η ενίσχυση νησιωτών αιγοπροβατοτρόφων

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και ξεκινούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης της ειδικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτημάτων ενίσχυσης από αιγοπροβατοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, με το ποσό της στήριξης να κυμένεται βάσει του ζωικού κεφαλαίου που διατηρούν.

11s15kats-768x480

3811
1

Πρόκειται για το ειδικό μέτρο στήριξης αγοράς ζωοτροφών αιγοπροβατοτρόφων σε νησιά, το οποίο κατανέμεται από ειδικό κονδύλι του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα ποσά της ενίσχυσης ξεκινούν από τα 250 ευρώ για μονάδες με έως 100 πρόβατα στην Κρήτη, ενώ αντίστοιχου μεγέθους κοπάδια στα υπόλοιπα νησιά αξιώνουν ενίσχυση 300 ευρώ. Για εκμεταλλεύσεις με άνω των 501 προβάτων και αιγών, το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 900 ευρώ για την Κρήτη και τα 950 ευρώ για τα υπόλοιπα νησιά.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας. Οι υποβολές των αιτήσεων για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιούνται έως δύο (2) μήνες από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής με δυνατότητα παράτασης.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, κατά κύριο επάγ- γελμα κτηνοτρόφους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργα- νισμoύ Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, εφεξής «ΟΠΕΚΕΠΕ», όπως αυτά ίσχυαν την 31.12.2021, οι οποίοι είναι εγγε- γραμμένοι μέχρι την ίδια ως άνω αναφερόμενη ημερομη- νία ως «επαγγελματίες αγρότες», στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ ).

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν έδρα στις νησιωτικές περι- οχές που αποτελούν πεδίο εφαρμογής της Εθνικής Στρα- τηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο της ως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 1α-β του ν. 4832/2021, εξαιρουμένου του εδαφίου γ και με είδος ζωικού κεφαλαίου τα αιγοπρόβατα.

Το ως άνω ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δη- μοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιω- μένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισο- δηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-05-2023 12:57Μπάμπης

Η δεύτερη δόση των βιολογικών πότε θα πληρωθεί;Η ενίσχυση των παραδοσιακών ελαιώνων στα νησιά ΑΚΟΜΗ δεν πληρωθηκε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία