BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ανοικτές οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκυρίακο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ανοικτές θα είναι οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ.

lai

9
0

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα:

- Η λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει γίνεται πλέον μόνο με τη μέθοδο του click away.

- Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

- Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία.

- Το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 το απόγευμα (αντί στις 9) και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί».

Όπως είπε επίσης η κ. Πελώνη ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρήθηκε στους Δήμους της Θήρας, της Μυκόνου, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Έτσι, στις περιοχές αυτές:

- Έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών που πρόσφατα είχαν ανοίξει, των Δικαστηρίων, αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η τέλεση λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών, με εξαίρεση τις κηδείες.

- Έχει επίσης, ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα Δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους της Μυκόνου και της Θήρας.

- Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του Δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

- Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 5 το πρωί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία