BACK TO
TOP
Special Reports

Η ξηρασία του 2018 έριξε στο 77% την αυτάρκεια ζωοτροφών στην ΕΕ

Σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική προσφορά ζωοτροφών για το 2018/19, είχε στην Ευρώπη η ξηρασία που παρατηρήθηκε το 2018.

feed

29
0

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν  το επίπεδο της αυτάρκειας της ΕΕ και της συνολικής προσφοράς ζωοτροφών μειώθηκε από 80% σε 77%, σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, με χαμηλότερη την διαθεσιμότητα σανού, η οποία εν μέρει αντικαταστάθηκε με υψηλότερες εισαγωγές αραβοσίτου. Η συνολική προσφορά ζωοτροφών μειώθηκε κατά 4%, σε 83 εκατομμύρια τόνους, λόγω του μειωμένου πλήθους των βοοειδών και των χοίρων, δείχνουν τα ευρήματα σχετικής έκθεσης για το ισοζύγιο πρωτεϊνούχων ζωοτροφών στην ΕΕ για το 2018/19, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στις 14 Νοεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ξηρές ποσότητες, όπως το χόρτο και ο αραβόσιτος ενσίρωσης, παραμένουν η κύρια πηγή πρωτεϊνούχων ζωοτροφών, αντιπροσωπεύοντας το 42% της συνολικής χρήσης ζωοτροφών στην ΕΕ. Υπολείμματα ελαιούχων καλλιεργειών και σπόροι αύξησαν το μερίδιό τους κατά 1% αντιστοίχως, φθάνοντας σε 26% και 23%.

Ενώ η ΕΕ είναι απόλυτα αυτάρκης σε ακατέργαστες ποσότητες, παράγει μόνο το 26% των ελαιούχων σπόρων (κυρίως γεύματα σόγιας και κράμβης) που καταναλώνονται από τον τομέα της κτηνοτροφίας της.

Λόγω της χαμηλότερης ζήτησης ζωοτροφών, η κατανάλωση όλων των πηγών πρωτεϊνών ζωοτροφών μειώθηκε σε απόλυτες τιμές. Εντός της κατηγορίας των «καλλιεργειών», μπορούμε να παρατηρήσουμε μια στροφή προς τον εισαγόμενο αραβόσιτο και στην κατηγορία των «ελαιούχων σπόρων» μια μικρή μετατόπιση προς περισσότερα γεύματα σόγιας, σε βάρος των γευμάτων από κράμβη και ηλίανθο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία