BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Στο δώσε το σύστημα κολλάει

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται το θέµα των πληρωµών, λένε απογοητευµένοι οι αγρότες. Η κάτω βόλτα ξεκίνησε από το αναπάντεχο πετσόκοµµα τον περασµένο ∆εκέµβριο µε την ενιαία ενίσχυση.

zaria_15

4
0

Τότε, αφορµή είπαν ήταν το Εθνικό Απόθεµα και οι καταγγελίες που είχαν γίνει για την κατανοµή των βοσκοτόπων.

Με µια συµπληρωµατική πληρωµή λίγες µέρες αργότερα, µπήκαν κάποια παραπάνω χρήµατα,
να χρυσώσουν και το χάπι στον αγροτικό κόσµο, µιας και ήταν παραµονές Χριστουγέννων. Η ουσία είναι βέβαια ότι έµεινε πίσω απλήρωτο
ένα ποσό περί τα 100 εκατ. ευρώ για ενιαία, πρασίνισµα και νεαρούς. ∆εν το λες και λίγο!

Μετά είπαν θα πληρωθεί! Το θέµα είναι ότι -όπως το πάνε- θα το φτάσουν τέλη Ιουνίου, στο όριο προς αποφυγή κοινοτικών καταλογισµών. Αιτία; Το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει ακόµα τους ελέγχους στο Απόθεµα και δεν έχει…. αποφασιστεί πόσα χρήµατα χρειάζονται για να κλείσει το θέµα! Τουλάχιστον για φέτος! Και ίσως του χρόνου να έχουµε πάλι µια από τα ίδια…..   

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατά το σύνηθες ξεκινούν οι διορθωτικές πληρωµές, µέχρι να µπει το πρώτο πακέτο µε τις συνδεδεµένες! Η αρχή γίνεται µε ψυχανθή και καρποδοτικά και το σιτάρι προς τα τέλη Φεβρουαρίου, άντε να πάει αρχές Μαρτίου. Νέα απογοήτευση για τους δικαιούχους…. Πληρώθηκαν πριν την 25η Μαρτίου και µάλιστα πρώτη φορά µαζί µε την ειδική βάµβακος. Ανήκουστο, αλλά τελοσπάντων, είπαν έτυχε!

Περίµεναν µετά τη δεύτερη δόση των συνδεδεµένων, για την οποία µ’ αυτά κι αυτά έφτασε Μεγάλη Εβδοµάδα. Παραδοσιακά λοιπόν, έπρεπε µαζί να πληρωθούν και οι αντίστοιχες ενισχύσεις για τα ζωικά. Μάλιστα, κάπως το ψιλοείπε και ο υπουργός από το βήµα της Βουλής! Ουπς, όµως! Τελικά µπήκαν κάτι ψιλά περί τα 30 εκατ. ευρώ και οι κτηνοτρόφοι πασχαλιάτικα έµειναν…. ρέστοι.

Απογοήτευση υπήρχε από την πλευρά των παραγωγών! Άρχισε και η γκρίνια και κάπου εκεί ξεκίνησαν και οι διαρροές για πληρωµή των συνδεδεµένων στα ζωικά µέχρι τα µέσα Μαΐου. Όµως και πάλι τίποτα! Τώρα από το γραφείο του υπουργού στην πλατεία Βάθη λένε για τέλος του µήνα! Γι’ αυτό οι αγρότες µιλούν για «ρεζιλίκι» από την πλευρά των αρµοδίων…..

Οι πρώτες «δικαιολογίες» κάνουν λόγο για προβλήµατα του µηχανογραφικού συστήµατος! Κολλάει; «Όταν είναι να δώσουν, πάντα θα κολλάει κάποιο σύστηµα. Όταν όµως είναι να πάρουν δεν κολλάει τίποτα και ποτέ» σχολιάζει φίλος αγρότης, που περιµένει καρτερικά να πληρωθεί αυτά που µε κόπο δούλεψε. Το θέµα τώρα πια είναι να µην χαθεί και ο Μάιος …
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία