BACK TO
TOP
Τρίμματα

∆εν ήξερε, δεν ρώταγε;

Αν µη τι άλλο ο προερχόµενος από παλιό πολιτικό τζάκι Έλληνας υπουργός, όφειλε να το γνωρίζει και να έχει φροντίσει για την εκπροσώπηση του από µέλος της πολιτικής ηγεσίας

panagos01

66
0

Kανείς δεν διαφωνεί ότι η παρουσία του πρωθυπουργού σε µια εκδήλωση µε επίκεντρο τα αγροτικά ζητήµατα και τη νέα ΚΑΠ θέτει το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών του χώρου σε εγρήγορση. Όλοι θέλουν να είναι εκεί και να δείξουν την καλύτερη εικόνα τους στον πρωθυπουργό. Αυτό βέβαια δεν είναι λόγος να µην υπάρχει καµιά εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί και δύο γενικοί γραµµατείς) στο Συµβούλιο των υπουργών που είχε προγραµµατισθεί για την ίδια µέρα.

 

  ∆ια αντιπροσώπου

Για όποιον έχει έστω και ελάχιστη γνώση των άγραφων νόµων στα Ευρωπαϊκά Συµβούλια ξέρει καλά ότι τέτοιου είδους ηχηρές απουσίες ισοδυναµούν µε… φτύσιµο των παριστάµενων υπουργών και αντιµετωπίζεται αναλόγως στη συνέχεια. Αν µη τι άλλο, ο προερχόµενος από παλιό πολιτικό τζάκι Έλληνας υπουργός, όφειλε να το γνωρίζει και να έχει φροντίσει για την εκπροσώπηση του από µέλος της πολιτικής ηγεσίας. Και σίγουρα όχι από τον αναπληρωτή µόνιµο αντιπρόσωπο στις Βρυξέλλες. 

 

  Εκτός οι Αιτωλοακαρνάνες

Κάτι άλλο που έχει προκαλέσει εντύπωση τις τελευταίες ηµέρες, είναι η περιφρόνηση που φαίνεται να δείχνει ο υπουργός προς την περιφέρεια στην οποία εκλέγεται και εν προκειµένω την Αιτωλοακαρνανία. Κι αυτό γιατί, στο επίσηµο έγγραφο µε το οποίο ζητάει από τις Βρυξέλλες να υπάρξει δυνατότητα ειδικής στήριξης των ελαιοκαλλιεργητών για την µείωση (70-90%) της καρποφορίας, λόγω ακραίων θερµοκρασιών που επικράτησαν τη φετινή χρονιά, αναφέρεται η Κρήτη, η Λέσβος, η Χαλκιδική, η Φθιώτιδα, η Νότια Πελοπόννησος και η Φωκίδα. Πουθενά όµως, δεν φαίνεται η Αιτωλοακαρνανία.

  Για ξεκάρφωµα

Εξαιτίας αυτού του λόγου, οι κακές γλώσσες πάντως, λένε διάφορα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το αποφεύγει διακριτικά για να µην… καρφωθεί, άλλοι ότι θέλει να είναι αντικειµενικός ακόµα κι αν αυτό αφορά στην περιοχή του, άλλοι ότι θα το διορθώσει στον κατάλληλο χρόνο και άλλοι ότι έχει εξασφαλισµένο «εισιτήριο» για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας. Και σαν να µην φτάνει αυτό, εικάζεται ότι πάνω στην αγωνία του (ο υπουργός) µη γίνει καµιά στραβή κατά τη διάρκεια της περιοδείας Μητσοτάκη στην Καλαµάτα, ανέλαβε δέσµευση έναντι των Μεσσήνιων να τους συναντήσεις εκ νέου στην προοπτική να επανεξετάσει το καθεστώς του ΠΟΠ Καλαµάτας και τη χρήση του όρου Kalamata Olives. 

Από την άλλη πλευρά ο Σπήλιος το ξεκαθάρισε προχθές από τη Βουλή κι έκτοτε κοιµάµαι ήσυχος. Καµιά ελληνική αγροτική οικογένεια, είπε, δεν θα µείνει απροστάτευτη από τις επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής. Από σουρεαλισµό άλλο τίποτα! 

 

   Τα ‘πνιξε 

Η απάτη µε το Εθνικό Απόθεµα έχει εξοργίσει πολλούς Ηπειρώτες κτηνοτρόφους, που καταγγέλλουν ότι η Κυρά- Φροσύνη που το παίζει αδέκαστη και για µια σφραγίδα γνησίου υπογραφής και ένα ενώτιο κατσίκας ταλαιπωρεί κόσµο (∆ιυλίζει τον Κώνωπα) σφύριξε και σφυρίζει αδιάφορα για τους φίλους της µε τα 1.250 στρέµµατα αγριελιές στην Φλώρινα (Κατάπιε την Κάµηλο). Αρνείται µάλιστα από τον Οκτώβριο να κάνει επιτόπιο έλεγχο για να µην χαλάσει τις σχέσεις της.

 

  Κωδικοί Ασφάλειας 

Κωδικός 1: ∆ελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ Κυριακή µεσηµέρι. Μάπα: Το πρωί της ∆ευτέρας όλοι έγραφαν και για το ΕΑ, τσαντισµένοι όµως.

Κωδικός 2. Ενηµέρωση για την ΚΑΠ: Ανοιχτός Κώδικας, πολλές ίδιες κόπιες, όλοι έχουν αντίγραφα.

Κωδικός 3. Σατολιάς: Όνοµα χρήστη: 52.000 από το Εθνικό απόθεµα. Συνθηµατικό: Αγία Παρασκευή, αλλά ποια; Της Ανατολικής Αθήνας, της ∆υτικής Αθήνας ή της Λάρισας.

Κωδικός 4. Φέτα : Όνοµα Χρήστη: Λιβανός, Συνθηµατικό: Το µαχαίρι στο κόκκαλο πριν πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα, µπορείς;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία