BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Pöttinger λανσάρει τις νέες αναδιπλούμενες δισκοσβάρνες Lion 403 C και 503 C

Με τα δύο νέα μοντέλα LION 403 C και LION 503 C σε πλάτος εργασίας 4 και 5 μέτρων, η Pöttinger εφιστά την προσοχή στα βαριά χωράφια, προσφέροντας μια «βαρέος τύπου» λύση που συνδυάζεται με τρακτέρ ισχύος έως και 320 ίππων.

99B93628-F684-4BA5-8899-DFEFCC084FDD

Βασίλης Σοφός

71
0

Μικρές σε διαστάσεις αλλά ανθεκτικές και ισχυρές για τα πιο απαιτητικά πεδία είναι οι νέες δισκοσβάρνες Lion 403 C και Lion 503 C της Pöttinger, προορισμένες για τρακτέρ μέχρι 320 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η φιλοσοφία του πτυσσόμενου σκελετού έχει προσαρμοστεί στις πιο πρόσφατες απαιτήσεις: το στήριγμα κεφαλής και ολόκληρο το πτυσσόμενο πλαίσιο είναι προσαρτημένα στο μηχάνημα. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά μικρή και συμπαγής δισκοσβάρνα υψηλής ισχυός, η οποία είναι μικρότερη από 30 εκατοστά από οποιαδήποτε άλλη.

Το κέντρο βάρους κινείται κοντά στον πίσω άξονα και ο εμπρός άξονας είναι σίγουρα λιγότερο ανακουφισμένος. Στις οδικές μεταφορές, τα δύο μοντέλα διπλώνονται σε εξωτερικό πλάτος 2,55 μέτρων και η μεταφορά είναι δυνατή χωρίς προβλήματα.

Για όλες τις απαιτήσεις εφαρμογών πεδίου

Εκτός από τη χρήση της ως περιστροφικής σβάρνας για σόλο προετοιμασία σπόρων προς σπορά, απαιτείται και ευελιξία, λέει η Pöttinger. Η απάντηση σε αυτό είναι η δυνατότητα συνδυασμού της με μια προσαρτημένη ράγα σπόρων σε συνδυασμό με μια μπροστινή δεξαμενή.



Χάρη στη συμπαγή και κοντή σχεδίαση, το βάρος της ράβδου σπόρων τοποθετείται επίσης προς τα εμπρός και αυτό έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά του τρακτέρ. Η κατασκευάστρια αναφέρει ότι τα δύο μοντέλα Lion λειτουργούν ως εργαλεία με τέσσερις ρότορες ανά μέτρο πλάτους εργασίας. Αυτό καθιστά δυνατή την οδήγηση με μεγάλο πλάτος εργασίας με μικρότερες απαιτήσεις απόδοσης από το τρακτέρ.

Ευκολότερη ρύθμιση βάθους εργασίας

Ο χειρισμός και η προσβασιμότητα είναι το «α και το ω» για όλες τις δισκοσβάρνες, καθώς όταν το παρελκόμενο δε δουλεύει άσκοπα στα βαθιά, εξοικονομείται καύσιμο. Για τα μοντέλα Lion 103 C, η εταιρεία λέει ότι το βέλτιστο βάθος εργασίας για τη σωστή δομή ρυθμίζεται γρήγορα και εύκολα από το πλάι. Αρκεί να τραβήξει ο χειριστής έναν πείρο, να χρησιμοποιήσει τη συρόμενη ράβδο και να ρυθμίσει το βάθος εργασίας όπως απαιτείται. Το βάθος εργασίας μπορεί να αλλάζει ανά εκατοστό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία