BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναπτύσσει το Ringseeder και το «παντρεύει» με την σβάρνα της Kverneland η Farmax

Το μηχάνημα βασίζεται στην δισκοσβάρνα της Kverneland με την Farmax να αναπτύσσει περαιτέρω τη δική της «κόμπακτ» σπαρτική.

DJI_4842-min__2_

Βασίλης Σοφός

172
0

Η Farmax ανέπτυξε περαιτέρω το παρελκόμενο Ringseeder, ένα μηχάνημα που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την περιστροφική σβάρνα της Kverneland. Το ανανεωμένο Ringseeder είναι ενσωματωμένο στο μηχάνημα από το παραλληλόγραμμο της kopeg μέσω σταθερών σημείων.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το Farmax Ringseeder κυκλοφήρησε το 2019 και είναι ένας συνδυασμός σποράς που δεν απαιτεί απαραίτητα όργωμα για την διαμόρφωση ομοιόμορφης σποροκλίνης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μηχανήματος είναι ο περιορισμένος αριθμός απαιτούμενων περασμάτων και, όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, επειδή οι εργολάβοι ήθελαν ένα πιο συμπαγές μηχάνημα σποράς, η Farmax ανέπτυξε περαιτέρω το ίδιο μηχάνημα.

Μικρότερο στρίψιμο στις γωνίες

Το αποτέλεσμα της περαιτέρω ανάπτυξης είναι ένα πιο συμπαγές παρελκόμενο που σπέρνει πλήρως το πεδίο μπροστά από τους δακτύλιους, έτσι ώστε ο σπόρος να συλληφθεί καλά στο σημείο της υγρασίας. Η σποροκλίνη συμπιέζεται από μια ράβδο ισοπέδωσης με το συνολικό βάρος του συνδυασμού να είναι πιο κοντά στο τρακτέρ. Ως αποτέλεσμα, το μηχάνημα θα τραβήξει λιγότερο στις γωνίες κατά τη διάρκεια της εργασίας σποράς.



Παράλληλα, η απλή ανάρτηση του μηχανήματος είναι δυνατή χάρη στον παράλληλο οδηγό που είναι προσαρτημένος απευθείας στο σύστημα kopeg. Επομένως, το kopeg στηρίζεται στους κυλίνδρους του δακτυλίου. Έτσι, ο σπόρος πιέζεται πιο κοντά από την υψηλή πίεση στους κυλίνδρους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία