BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για τα νέα Claas Nexos με περισσότερη ισχύ και σε 6 νέες εκδόσεις

Η νέα γενιά της εξειδικευμένης σειράς Nexos θα διαθέτει κινητήρα 75 έως 120 ίππων ενώ θα κατασκευάζεται σε συνολικά 6 εκδόσεις, με ή χωρίς καμπίνα.

Claas_nexos_434802_25

Βασίλης Σοφός

634
0

H Claas λανσάρει τα νέα μικρά εξειδικευμένα Nexos, τα οποία αφήνουν τις ονομασίες VE, VL and F και ιεραρχούνται με τα γράμματα S, M και L, ενώ τώρα προστίθεται και η έκδοση XL, με πλάτος 1,55 μέτρα. Παράλληλα, η εταιρεία αποκαλύπτει τα Nexos MD and Nexos LD με πλατφόρμα για οπωρώνες, πλάτους 1,25 και 1,45 αντίστοιχα. Τα Nexos MD και LD διατίθενται αποκλειστικά χωρίς καμπίνα, ενώ τα Nexos L και XL μπορούν να παραγγελθούν χωρίς καμπίνα. Οι σειρές S, M, L και XL έρχονται επίσης σε έκδοση 120 ίππων με το Nexos 260.



Αναλυτικά, το Nexos XL διατίθεται σε τέσσερα μοντέλα που κυμαίνονται από 85 έως 120 ίππους, ενώ τα Nexos MD και Nexos LD περιλαμβάνουν το καθένα τέσσερα μοντέλα με μέγιστη ισχύ από 75 έως 103 ίππους. Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας FPT 3,6 λίτρων Stage V διαθέτει σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων SCR τοποθετημένο στο καπό. Σύμφωνα με την εταιρεία, το διάστημα αλλαγής λαδιών είναι 600 ώρες, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου φτάνει τα 100 λίτρα σε όλη τη γκάμα, εκτός από το Nexos S που περιορίζεται στα 75 μόνο λίτρα.

Διατηρώντας την ίδια μετάδοση

Με το διπλό Twinshift, το τρακτέρ προσφέρει τώρα 30 ταχύτητες εμπρός και 15 όπισθεν, ενώ με τη μηχανική όπισθεν έχει ακόμη και 30 ταχύτητες όπισθεν. Η μέγιστη ταχύτητα των 40 χλμ.ώρα -ECO- επιτυγχάνεται με μια οικονομική και αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα στις 1.700 σ.α.λ. Σημειωτέον ότι ο χειριστής μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση είτε με μηχανικό αναστροφέα είτε με ηλεκτροϋδραυλικό Revershift για περισσότερη άνεση.

Νέα καμπίνα

Η Claas ανανεώνει την καμπίνα, η οποία έχει 6 κολόνες και είναι αναρτημένη σινεμπλόκ και επωφελείται από ένα επίπεδο δάπεδο. Η κονσόλα στα δεξιά του οδηγού έχει επανασχεδιαστεί για καλύτερη διάταξη των χειριστηρίων, ιδιαίτερα για τον έλεγχο των ταχυτήτων.



Κατά τον ψεκασμό, ο οδηγός προστατεύεται από τη σκόνη, τα αερολύματα και τους χημικούς ατμούς με το σύστημα φιλτραρίσματος καμπίνας κατηγορίας 4 (σύμφωνα με το πρότυπο EN 15695), ενσωματωμένο στην οροφή.



Η μόνωση της καμπίνας περιορίζει παράλληλα την έκθεση σε επιβλαβείς ουσίες και μειώνει τα επίπεδα θορύβου, όλα με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού. Η νέα οροφή μπορεί να τοποθετηθεί εργοστασιακά με έως και οκτώ φώτα εργασίας, είτε σε έκδοση με φωτιστικά σώματα αλογόνου είτε σε έκδοση με φώτα LED. Το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και το πακέτο φωτισμού Premium LED, δίνει μάλιστα το Nexos τη δυνατότητα να μπορεί να κινηθεί και να εργαστεί σχεδόν οπουδήποτε, μέρα ή νύχτα.

Μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις

Άλλα νέα χαρακτηριστικά που ανανεώνονται σε αυτή τη σειρά αφορούν τον μπροστινό άξονα Proactiv και το υδραυλικό κύκλωμα που προσφέρει απόδοση 87 λ./λ. από τον βασικό εξοπλισμό. Το κύκλωμα τροφοδοτεί έως και τέσσερις ηλεκτροϋδραυλικούς διανομείς και προαιρετικά ελέγχεται μηχανικά ή ηλεκτροϋδραυλικά.



Ένα ξεχωριστό υδραυλικό κύκλωμα 27 λ./λ. τροφοδοτεί την πίσω σύνδεση. Η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 3,11 τόνων πίσω ή 2,8 τόνων μπροστά και το μακρύ μεταξόνιο, επιτρέπει στα Nexos να ανυψώνουν βαριά εργαλεία με ευκολία. Το Nexos διατίθεται από τον βασικό εξοπλισμό με 540 σ.α.λ. πίσω PTO και προαιρετικά διατίθεται και PTO διπλής ταχύτητας 540 / 540E ή 540 / 1.000 σ.α.λ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία