Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Αλλαγή συνδεδεμένων 2023 με βιομηχανική, μήλα και εσπεριδοειδή

Μηλοειδή και βιοµηχανική ντοµάτα θα συνεχίσουν να λαµβάνουν συνδεδεµένη ενίσχυση το 2023, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, σε επικοινωνία του µε τον βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα.

KAR_7274_LYDA_Thesto_MAI_21

Γιώργος Κοντονής

3672
3

Αναθεώρηση συνδεδεμένων  2023 με βιομηχανική ντομάτα  και μήλα βάσει Γεωργαντά

Όσον αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα που οδεύουν προς απένταξη, δηλαδή πορτοκάλια, ροδάκινα, σπαράγγια, ζαχαρότευτλα, κορινθιακή σταφίδα, καρποί µε κέλυφος, ο κ. Γεωργαντάς δεν έδωσε κάποιο άλλο στοιχείο. Σηµειώνεται εδώ πως είναι απαίτηση της Κοµισιόν να αναθεωρηθεί η λίστα συνδεδεµένων που εστάλη προς έγκριση στις αρχές Ιανουαρίου. Μάλιστα η χώρα µας έχει δεσµευθεί µε γραπτή της απάντηση να προχωρήσει σε σχετικές αλλαγές τόσο στον αριθµό των συνδεδεµένων όσο και στα ποσά που προβλέπονται. Υπενθυµίζεται πως στην επικαιροποιηµένη λίστα συνδεδεµένων που βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται το καλαµπόκι µε την ενίσχυση να ορίζεται πάνω από τα 60 ευρώ το στρέµµα.

Παραμένει και η συνδεδεμένη για τα εσπεριδοειδή για την περίοδο 2023-27

Η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα εσπεριδοειδή παραμένει ως είχε για την περίοδο 2023 – 2027, με θετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως  γνωστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα την Τρίτη 7 Ιουνίου, με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος και οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Ο υπουργός -παρουσία και του ΓΓ του υπουργείου Κώστα Μπαγινέτα-, πρόσθεσε σχετικά ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ζητήσει από τον υπουργείο  αιτιολόγηση των εισηγήσεων για το εν λόγω θέμα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος.

Στις 20 Ιουνίου οι ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραµµα έγκρισης του ελληνικού σχεδίου

Στις 20 Ιουνίου στα Χανιά είναι προγραµµατισµένη η 11η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα συζητηθεί και η πορεία των διαπραγµατεύσεων για το στρατηγικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ. Σύµφωνα µε τον γενικό γραµµατέα, ∆ηµήτρη Παπαγιαννίδη, η ΕΕ προτίθεται να προχωρήσει στην έγκριση όλων µαζί των σχεδίων, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη χώρα µας, καθώς όπως υποστηρίζει το ελληνικό σχέδιο βρίσκεται σε καλό επίπεδο από άποψη προετοιµασίας, και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί πριν το φθινόπωρο.

Πριν µπουν οι σπαρτικές το φθινόπωρο θα πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες το στρατηγικό σχέδιο

Οι αγρότες που θα µπουν φέτος σε φθινοπωρινές σπορές θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν πριν βάλουν τη σπαρτική τουλάχιστον τους όρους των συνδεδεµένων ενισχύσεων (π.χ κιλά πιστοποιηµένου σπόρου σε σιτάρι, κριθάρι) και τις δεσµεύσεις που θα έχουν στα πλαίσια της βασικής ενίσχυσης 2023 αλλά και τις δράσεις που µπορούν να εκµεταλλευτούν στα πλαίσιο του νέου πρασινίσµατος. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ πάντως, ακόµα οι πολιτικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί γιατον τελικό κατάλογο των συνδεδεµένων ενισχύσεων.


 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

20-03-2023 22:13blootte

2007 01 25 Not applicable US <a href=http://buycialis.autos>cialis without prescription</a> Myelodysplastic syndromes 8 are a related group of disorders

Απάντηση

07-06-2022 17:45ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

Είστε άχρηστοι και απάτριδες.Το καλαμπόκι το είχατε σίγουρο και από φέτος,τώρα είναι στη λίστα για του χρονου;Σοβαρά τωρα;Ντράπηκε και η ντροπή με εσάς.

Απάντηση

07-06-2022 11:23Γιαννης

Α βρε γεωργαντα δεν ξέρεις τι σε γίνεται βάλε συνδεδεμένη σε όποιον καταναλώνει πολύ φραπέ αφού για τα γεωργικά είσαι άσχετος

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία