Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ημερομηνίες μπλόκων δίνει η Κρήτη την Τετάρτη

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου θα αποφασίσουν οι αγρότες και οι επικεφαλής τοπικών φορέων της Κρήτης για τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους με αιχμή τη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και οι Θεσσαλοί συνεταιριστές ενώ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου συνεδριάζει στη Λάρισα η ΠΑΣΥ.

Ημερομηνίες μπλόκων δίνει η Κρήτη την Τετάρτη

5
0

Η σχετική σύσκεψη των Κρητικών έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ένωσης Ηρακλείου και καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι όλων των αγροτικών οργανώσεων της Κρήτης,  της Περιφέρειας, των δήμων, των Εργατικών Κέντρων και επαγγελματικών οργανώσεων του ,νησιού. Συγχρόνως καλούνται να συμμετέχουν και όλοι οι βουλευτές της Κρήτης, με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι όποιος ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης που "σφάζουν" τον αγροτικό τομέα, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος στα χωριά, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας που ως γνωστό είχε δώσει υποψηφιότητα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να είναι μαζικές, να έχουν μεγάλη διάρκεια και ποικιλομορφία. Στα σχέδια μεταξύ άλλων είναι αποκλεισμός δημοσίων υπηρεσιών ακόμα και άνοδος στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης αναχώρησαν μαινόμενοι από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας ασάφειες και αμπελοφιλοσοφίες της απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας για το φορολογικό, ενώ δήλωναν εκνευρισμένοι από τον "προεκλογικό εμπαιγμό" της κυβέρνησης.

Τέλος υπομονής για κτηνοτρόφους

Ένα βήμα πριν το γκρεμό και το λουκέτο στις εκμεταλλεύσεις τους βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, που μέσα στην απόγνωσή τους για τα προωθούμενα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, έφτασαν στο σημείο να απευθυνθούν προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μήπως και εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάρρευση της κτηνοτροφίας είναι προ των πυλών, εξαιτίας της απαράδεκτης αύξησης της φορολογίας που θ’ αποτελέσει ταφόπλακα για τον κλάδο.

Οι κτηνοτρόφοι δεν παραλείπουν ν’ αναφερθούν στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σημειώνοντας πως «πολλά μέλη μας χρωστάνε στον ΟΓΑ τώρα με αυτές τις εισφορές που έχουμε οπότε φανταστείτε τι θα γίνει με την μεγάλη αύξηση που σχεδιάζετε».

Αναλυτικά η επιστολή  διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα μέλη μας εκφράζουμε την  έντονη αντίδραση μας για τα νέα μέτρα που πρόκειται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και καλούμε τον Πρωθυπουργό την ύστατη στιγμή να αποτρέψει τον αφανισμό μας. Είμαστε ένας κλάδος που δουλεύουμε 365 μέρες τον χρόνο, με βροχές, με χιόνια, με καύσωνα δεν ξέρουμε από διακοπές και δίνουμε δουλειά σε τουλάχιστον 15 άλλα επαγγέλματα. Καταστρέφοντας εμάς καταστρέφονται και τα 15 επαγγέλματα που στηρίζονται σε εμάς. Πουθενά στον κόσμο απ’ όσο ξέρουμε δεν ξανάγινε ταυτόχρονα τέτοια απότομη και βάρβαρη αύξηση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών σε είδη πρώτης ανάγκης. Όλες οι χώρες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά την φορολογία στα είδη πρώτης ανάγκης για να ταΐσουν τους λαούς τους και εμείς οι ‘’πρωτοπόροι’’ θέλουμε να αφανίσουμε τον πρωτογενή τομέα και να στηριχθούμε πάλι στις εισαγωγές. Μία χώρα είναι δύο φορές υπόδουλη αν δεν μπορεί να ταΐσει μόνη της τον λαό της.  Που το στηρίζουμε αυτό;

1)   Στο πρόβλημα με τους βοσκοτόπους όπου από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε ο κ. Αποστόλου το υπουργείο με τις συνεχόμενες συζητήσεις σε επιτροπές και χωρίς να έχει νομοθετηθεί και κάνει τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής οι κτηνοτρόφοι είναι εκτεθειμένοι χωρίς βοσκότοπο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν δικαιώματα  για την νέα ΚΑΠ. Ακούμε ότι πρόκειται να πάει στην βουλή ένα νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες όμως ο χρόνος έχει τελειώσει και δεν βλέπουμε στον ορίζοντα ούτε βοσκότοπο, ούτε δικαιώματα, ούτε προκαταβολή για την ενιαία ενίσχυση. Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο οι κτηνοτρόφοι λάμβαναν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και με αυτήν αγόραζαν ζωοτροφές για τα κοπάδια τους (σε φθηνότερες τιμές) για να τα ταΐσουν τον χειμώνα. Φέτος που δεν έχει πληρωθεί κανένας δεν υπάρχουν ζωοτροφές στις αποθήκες των κτηνοτρόφων. 

2)   Ακούμε ότι φέτος θα δοθεί τεχνική λύση για τα βοσκοτόπια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ενεργοποιήσουν δικαιώματα στην νέα ΚΑΠ. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια (2013 και 2014) μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ βρέθηκαν κτηνοτρόφοι που τους δόθηκε βοσκότοπος όχι εκεί που βρίσκονταν μια ζωή αλλά σε άλλους νομούς χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν και στην θέση τους τοποθετήθηκαν κάποιοι ξένοι κτηνοτρόφοι (κυρίως αγελαδοτρόφοι – χωρίς να έχουμε κάτι με τον συγκεκριμένο κλάδο) σας εφιστούμε την προσοχή να μην γίνουν μέσω της τεχνικής λύσης παρόμοια λάθη στα οποία θα μας βρείτε δυναμικά αντίθετους.

3)   Είναι απαράδεκτο να έχουν υπογράψει πενταετείς συμβάσεις (2012-2017) για την βιολογική κτηνοτροφία όσοι εντάχθηκαν το 2012 και μέχρι σήμερα να μην έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Αν λάβουμε υπ’όψιν το μεγάλο κόστος των βιολογικών ζωοτροφών που αγοράζουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι δικαιούχοι και την πληρωμή των μελετητών και των πιστοποιήσεων καθίσταται καταστροφική για τους δικαιούχους αυτήν η ένταξη. Πρέπει άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει σε πληρωμές τόσο της βιολογικής κτηνοτροφίας όσο και των εξισωτικών αποζημιώσεων παλαιοτέρων ετών και των σχεδίων βελτίωσης που έχουν παγώσει.

4)   Ποτέ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ασχολήθηκε με το κόστος παραγωγής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αυτό δεν έγινε γιατί το ίδιο το κράτος είναι αυτό που αυξάνει το κόστος παραγωγής με ακριβό πετρέλαιο, με ακριβό ρεύμα, με μεγάλη φορολογία, με υψηλά ασφάλιστρα, με μεγάλο ΦΠΑ, με ΕΝΦΙΑ, με μεγάλη προκαταβολή φόρου και άλλα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε την απαράδεκτη κίνηση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον 27,5% παρακράτηση φόρου στους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν τέλος Αυγούστου (πριν τις εκλογές) αλλά στις αρχές Οκτωβρίου (μετά τις εκλογές). Ποτέ μέχρι σήμερα και σε κανέναν άλλο κλάδο δεν έχει γίνει επιπλέον προκαταβολή φόρου και μάλιστα τώρα που δεν έχουν πάρει οι κτηνοτρόφοι την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και δεν έχουν να αγοράσουν ζωοτροφές. Αν βρισκόσασταν εσείς στην θέση των κτηνοτρόφων και είχατε το δίλημμα τι να κάνετε ανάμεσα στην πληρωμή επιπλέον προκαταβολής φόρου και στην επιβίωση της κτηνοτροφικής μονάδας τι θα κάνατε; Η μεγάλη προκαταβολής του φόρου στον κτηνοτρόφο σε συνδυασμό με μία αρρώστια στο κοπάδι του την επόμενη χρονιά αυτόματα τον ‘’τελειώνει’’ καθώς πληρώνοντας την προκαταβολή δεν του μένουν χρήματα για να αναπληρώσει το κοπάδι του. Αυτό πάντα σε συνδυασμό με την  ανύπαρκτη αποζημίωση του κράτους σε ασθένειες που αφάνισαν χιλιάδες ζώα όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια παρόλο που πληρώνουμε εισφορές στον ΕΛΓΑ. 

5)   Η απαράδεκτη αύξηση της φορολογίας που πρόκειται να μας επιβάλλεται θα είναι και η ταφόπλακα μας. Αυτό δεν το λέμε για να σας εντυπωσιάσουμε ή για να μας λυπηθείτε. Το λέμε γιατί έχουμε δει πως λειτουργεί στους άλλους κλάδους που έχει επιβληθεί. Χιλιάδες μαγαζιά, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλείσει και η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 26%.  Μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θέλετε να μας φορολογήσετε. Θέλετε να μας εξοντώσετε. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η φορολόγηση 26% από το πρώτο Ευρώ (με τις επιδοτήσεις) και η προκαταβολή φόρου 100% πρώτα θα αφανίσει τους μικρούς κτηνοτρόφους ενώ και οι μεγάλοι κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να μειώσουν τα ζώα για να τα δουλεύουν μόνοι τους με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια μείωση παραγωγής. Αυτήν η μείωση κυρίως στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος θα έχει σαν αποτέλεσμα μελλοντικά να χαθεί και η φέτα ως ΠΟΠ αφού δεν θα μπορούμε να καλύψουμε την ζήτηση και υπάρχουν πολλοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ωφεληθούν από αυτό. Μια φέτα (ως ΠΟΠ) που αποκτήθηκε με πολύ κόπο και πολλούς αγώνες και στηρίζει σήμερα τους κτηνοτρόφους κινδυνεύει να χαθεί.

6)   Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Πολλά μέλη μας χρωστάνε στον ΟΓΑ τώρα  με αυτές τις εισφορές που έχουμε οπότε φανταστείτε τι θα γίνει με την μεγάλη αύξηση που σχεδιάζετε. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λεφτά στον ΟΓΑ κόψτε τα ταξίδια, και τις άλλες παροχές. Αναρωτήθηκε κανείς αν φύγουν από το επάγγελμα πολλοί κτηνοτρόφοι από που θα έχει εισφορές ο ΟΓΑ; Και αυτό το είδαμε να συμβαίνει στα άλλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όπου έχουν πρόβλημα και από την μη καταβολή εισφορών και από την μείωση των μελών τους. Δεν διδαχθήκαμε;

7)   Πολλοί αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους λόγω των νέων μέτρων με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών και να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος παραγωγής.

8) Στη μελλοντική κατάργηση της φέτας ως ελληνική προστατευμένη ονομασία προέλευσης που υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην αρπαγή 2 δις ευρώ όσες είναι οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη νέα ΚΑΠ. Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας, τους αρμόδιους Υπουργούς και τους βουλευτές τις χώρας να μην επιτρέψετε τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα γιατί θα πεινάσει στο τέλος ο ελληνικός λαός.                              

Λάρισα 15-10-2015

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παλάσκας Νικόλαο

 

Σε εγρήγορση οι Λαρισαίοι

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα σε αγώνα απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους δεκάδες αγροτικοί φορείς από την περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, μάλιστα, πραγματοποιούν συγκέντρωση στο πρώην δημοτικό κατάστημα Πλατυκάμπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Αγρότες και Κτηνοτρόφοι καλούνται σε ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση για τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα.

Το τρίτο πλέον Μνημόνιο μας εκτελεί .Μας δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα. Μας αφανίζει!

Η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ . Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος χαμένος των Διεθνών και Εγχώριων αγορών.

Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η Πολιτεία χρωστά – αρνείται να καταβάλλει 700 εκατομμύρια ευρω στους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ κ.α.

Απώλεια εισοδήματος από βροχές και χαλάζι στους Βαμβακοπαραγωγούς.

Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι σε λάθος κατεύθυνση, είναι αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή. Μειώνει έως το 2019 κατά 45% την οικονομική στήριξη προς τους αγρότες .Μοιράζει σε όλους ψίχουλα.

Αναλογιζόμενοι όλοι μας για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί είναι αναγκαίο να γίνει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από Αγρότες – Κτηνοτρόφους – Επιστημονικούς Φορείς- Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ότι είναι λανθασμένη πολιτική επιλογή η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα.

ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ!  ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;

Φορολογία από το πρώτο ευρω στις επιδοτήσεις.

ΦΠΑ από 13% στο 23%

Φόρος από 13% στο 29%

Προκαταβολή Φόρου στο 100%

Καταργείται η επιστροφή φόρου πετρελαίου.

ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και αποθήκες.

Τριπλασιασμός εισφορών ΟΓΑ.

Αύξηση της ενέργειας 40%

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Α.Σ. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Α.Σ. ΚΙΛΕΛΕΡ

Α.Σ. ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ

Α.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

Α.Σ. ΜΕΛΙΑΣ

Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Α.Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ

Α.Σ. ΔΕΝΔΡΩΝ

Α.Σ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Α.Σ. ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ

Α.Σ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ

Α.Σ. ΓΥΡΤΩΝΗΣ

Α.Σ. ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Α.Σ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ Α΄

Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ  Β΄

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α.Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ – ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας στην Αθήνα και μετά την συμφωνία μας για κινητοποιήσεις οι οποίες θα οριστούν ως προς τον χρόνο και την μορφή τους τις αμέσως επόμενες ημέρες από την  επιτροπή συντονισμού  της κίνησης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ των ΑΓΡΟΤΩΝ  θεωρούμε ότι κυρίαρχα θα πρέπει να κινηθούμε σε πρώτη φάση, πάνω στον άξονα ΑΓΡΟΤΗΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ .

1.  Σε ότι αφορά το θέμα του Ορισμού του «κατά κύριο επάγγελμα» ΑΓΡΟΤΗ πιστεύουμε και σ αυτό όλοι μας συμφωνήσαμε ότι αυτός θα πρέπει να παραμείνει «ως έχει». Έτσι δηλαδή όπως καθορίζεται μέχρι σήμερα από την ισχύουσα εθνική νομοθεσία,  λαμβάνοντας μέριμνα για τις περιπτώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί καταστροφές, ακαρπίες κλπ ).

  Σε κάθε περίπτωση επίσης δεν δεχόμαστε τον όρο του «επιτηδευματία» ή του «ελεύθερου επαγγελματία».

 Κάναμε ξεκάθαρο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η έννοια «αγρότης»  είναι ένας ξεχωριστός κλάδος της οικονομίας με όλες του τις ιδιαιτερότητες και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

2. Για την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των Αγροτών η θέση μας είναι σαφής . Παραμονή στον συντελεστή του 13% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, απλοποιώντας τις διαδικασίες τήρησης των βιβλίων εσόδων – εξόδων ,

συμπεριλαμβάνοντας  στους συντελεστές του κόστους παραγωγής (εξόδων)

πέρα από τις χρηματικές δαπάνες (ξένα ημερομίσθια, λιπάσματα, γεωργ. Φάρμακα, κτηνοτροφικά Φάρμακα,  καύσιμα ,ΔΕΗ επισκευές, τόκους) τις  αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, και τα τεκμαρτά  ημερομίσθια για την προσωπική εργασία του αγρότη καθώς και της  οικογένειας του, με το ανάλογο νόμιμο αφορολόγητο (όπως στην περίπτωση των ημερομίσθιων εργατών)  και τα τεκμαρτά  ενοίκια  του εδάφους,  και τους  τόκους  των ιδίων κεφαλαίων, στοιχεία που εφαρμόζονται  στην διεθνή αγροτική  οικονομική και φορολογική πρακτική.

Δεν γίνεται αποδεκτή επίσης  η άδικη φορολόγηση με τεκμήρια βιωσιμότητας στην περίπτωση που δεν υπάρχει εισόδημα  στους αγρότες λόγω ζημιών ή καταστροφών ή όταν αυτό συμβαίνει να είναι μικρότερο των τεκμηρίων.

 Κάναμε επίσης  σαφές  ότι κάθε μορφής ενίσχυσης ή  αποζημίωσης  δεν νοείται να υπόκειται σε φορολόγηση.

3. Σε ότι αφορά το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ των αγροτών προτείναμε την άμεση εξυγίανση του Ο.Γ.Α και την απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μεσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να λειτουργήσει σαν ένας  υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη – ασφαλισμένο.

 Κάναμε επίσης ξεκάθαρο ότι η όποια  γενικότερη σκέψη για επί πλέον επιβαρύνσεις,  χωρίς ανάπτυξη και γενναίες μεταρρυθμίσεις ,σε έναν κλάδο ο οποίος αφ ενός χρειάζεται στήριξη και αφ ετέρου παραπαίει από τις δυσκολίες, θα είναι καταστροφική και για τον κλάδο και για την Εθνική Οικονομία.

4. Παρουσιάσαμε επίσης  πολύ σύντομα  το δικό μας «πλαίσιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση  και την Αγροτική  μεταρρύθμιση»  αλλά και τα «Προβλήματα»  και παραθέσαμε στον Υπουργό  όλες τις αδυναμίες της σημερινής κατάστασης στον κλάδο της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας  και  όλα αυτά  που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είτε από τις στρεβλώσεις του συστήματος ,  είτε από την γραφειοκρατία  και

διεκδικούμε άμεσα λύσεις :

 για μια σειρά ζητημάτων όπως η επιβίωση στην περιφέρεια  ,  η αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια στο 23% , μέτρα για  το κόστος παραγωγής (εισροές- καύσιμα- ηλεκτρικό κλπ ), την  ανυπαρξία χρηματοδότησης , την  λεηλασία της παραγωγής, το ζήτημα των αγρεργατών,  την  κατάρρευση του κτηνοτροφικού τομέα, τις  Ελληνοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια, λαμβάνοντας υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες στην παραγωγή,   και μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.     Ζητήθηκε από τον Υπουργό να συσταθεί μια  εξειδικευμένη Ομάδα από τους αγρότες -κτηνοτρόφους –αλιείς.  η οποία  από την επομένη   θα τα θέσει «επί τάπητος» και θα απαιτήσει την γρήγορη επίλυσή τους . 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία