BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μαζεύουν τρακτέρ οι Λαρισαίοι στον Πλατύκαμπο

Άρχισε το μάζεμα των τρακτέρ των αγροτών από την Λάρισα στον κόμβο Πλατύκαμπου, με το ραντεβου να έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου. Ο Χρήστος Σιδερόπουλος εκτιμά πως στο σημείο θα συγκεντρωθούν τουλάχιστον 200 μηχανήματα. Παράλληλα, το μεσημέρι θ' ακολουθήσει συνέλευση, για καθορισμό των επόμενων κινήσεων, χωρίς να αποκλείεται και αποκλεισμός του δρόμου.

Μαζεύουν τρακτέρ οι Λαρισαίοι στον Πλατύκαμπο

4
0

Σε ανακοίνωση της, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Νέων Αγροτών του Νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα με αιτήματα αιχμής το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.       

Παράλληλα, τονίζουν ότι «στους υπολογισμούς μας, το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου 2 δις ευρω. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή.

Σήμερα όμως Συνάδελφοι αγρότες διαπιστώσαμε και τις μεγάλες αστοχίες στη διανομή των δικαιωμάτων 2015 – 2019, που έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερες πληρωμές για τους παράγωγους αλλά και αποκλεισμούς.

Παρατηρούμε επίσης την πολύ κακή συμπεριφορά του Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο παρακράτησε τα χρήματα των αγροτών παρότι είχε υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους λογαριασμούς. Μεγάλο θέμα και οι κακές πληρωμές στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης. Γι΄αυτό αύριο ο καθένας από εμάς θα πάρει την ευθύνη για το αν θα είναι παρόν ή αν θα απέχει αδικαιολόγητα, γιατί αυτός ο πόλεμος, που δεχόμαστε, είναι για όλους μας ενάντια στα μέτρα.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο κάλεσμά της η συντονιστική επιτροπή που διοργανώνει την κινητοποίηση με σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ" τονίζει χαρακτηριστικά πως «εάν περάσουν αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Φορολογούν από το 1 ευρώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!». 

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=8GqeNJUx-fo

Δείτε την αφίσα για την κινητοποίηση της Παρασκευής





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία