BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Στο επόμενο επίπεδο με τους βιοδιεγέρτες Timac Agro | ΛΥΔΑ

Με ένα υπερσύγχρονο ψεκαστικό µηχάνηµα της ARCADIA TERRA ενισχύθηκαν οι τρεις τυχεροί παραγωγοί που συµµετείχαν και κέρδισαν στον µεγάλο διαγωνισµό της Timac Agro | ΛΥ∆Α.

lyda1

Γιάννης Ρούπας

1399
0

Οι τρεις νικητές προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της χώρας και εµφανίζουν διαφορετικό καλλιεργητικό προφίλ, µε την εταιρεία να ανταποκρίνεται, προσαρµόζοντας τα νέα µηχανήµατα στις ψεκαστικές ανάγκες του κάθε παραγωγού (εκτατικές ή δενδρώδεις). Οι νικητές του µεγάλου διαγωνισµού που έτρεχε από την αρχή του έτους είναι ο ελαιοκαλλιεργητής Φανούριος Χαλκιαδάκης από το νησί της Κρήτης, ο Αγρινιώτης παραγωγός ακτινιδίου Κουτσουπιάς Κωνσταντίνος και ο πολυπράγµων Χριστόδουλος Καµενίδης, που καλλιεργεί µεταξύ άλλων πατάτες και σκληρό σιτάρι στο Μαυροδέντρι Κοζάνης. Όλοι οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στην Agrenda για την καταλληλότητα και τις επιδόσεις του νέου τους ψεκαστικού. 

∆ικαίωµα συµµετοχής στο διαγωνισµό µπορούσε να αποκτήσει όποιος παραγωγός πραγµατοποιούσε αγορά βιοδιεγερτών άνω των 10 λίτρων (κάθε 10 λίτρα προσµετρούσαν ως 1 συµµετοχή) από τις προϊοντικές γκάµες Fertileader, Fertiactyl και Maxifruit της Timac Agro | ΛΥ∆Α. Οι νικητές του διαγωνισµού αναδείχθηκαν µετά από κλήρωση και τα στοιχεία των νικητών (τακτικών και αναπληρωµατικών) αναρτήθηκαν µετά το πέρας της κλήρωση, στην επίσηµη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Άψογες βέργες στις ακτινιδιές µε εφαρµογή Fertiactyl GZ

Περήφανος για τον ακτινιδεώνα του είναι ο παραγωγός Κουτσουπιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος συντηρεί οικογενειακά περί τα 600 στρέµµατα δέντρα στην περιοχή του Αγρινίου. Έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του, έχει καθετοποιήσει την παραγωγή στο ακτινίδιο, διαθέτοντας συσκευαστήριο και ευρείες συνεργασίες για να διοχετεύει το προϊόν του στην εγχώρια και µη αγορά.

Όπως εξηγεί στην Agrenda, ένα µέρος της επιτυχίας του εγχειρήµατος του το οφείλει στον βιοδιεγέρτη Fertiactyl GZ, ο οποίος του δίνει ισχυρό ξεκίνηµα στο δέντρο και βοηθάει να σχηµατιστούν καλές βέργες, που είναι κρίσιµες για την διατήρηση των αποδόσεων την επόµενη καλλιεργητική περίοδο. «Κάνεις την εφαρµογή για τον επόµενο χρόνο και έχεις την ησυχία σου» σηµειώνει ο παραγωγός.

Η συνεργασία του µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α ξεκίνησε 3 χρόνια πριν και έκτοτε δυναµώνει συνεχώς. Από την εµπορική γκάµα της εταιρείας, ο Κουτσουπιάς Κωνσταντίνος ξεχωρίζει, όπως προαναφέρθηκε,
το Fertiactyl GZ και το KSC Sulfacid.

«Το Fertiactyl GZ είναι ο πλέον κατάλληλος βιοδιεγέρτης για την επιτυχή εγκατάσταση των καλλιεργειών και την πρώιµη ανάπτυξη των φυτών. Περιέχει όλα τα πλεονεκτήµατα της τεχνολογίας Fertiactyl Complex συµπληρωµένο µε Άζωτο σε ουρική µορφή και Κάλιο σε εξαιρετικά βιοδιαθέσιµη µορφή», θα συµπληρώσει η Ελισάβετ Φλωροσκούφη, Σύµβουλος Θρέψης βόρειας και δυτικής Αιτωλοακαρνανίας της εταιρείας.

Fertileader Rame για αντοχή και ζωντάνια στον ελαιώνα

Από το 1999 παραγωγός στη Γόρτυνα Ηρακλείου είναι
ο Φανούριος Χαλκιαδάκης, µε 200 στρέµµατα Κορωνέικης ή λαδολιάς. Παράλληλα φροντίζει µε µεράκι και 15 στρέµµατα αµπελώνα, έχοντας διάθεση να τα επεκτείνει τα επόµενα χρόνια. Η συνεργασία του µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α ξεκίνησε πριν µία τετραετία. «Από όσα προϊόντα της εταιρείας χρησιµοποιώ, ξεχωρίζω δύο. Το ένα είναι σίγουρα το Rame στην ελιά και το άλλο το Viti για το αµπέλι», εξηγεί ο παραγωγός. Όπως έχει παρατηρήσει, η εφαρµογή του Fertileader Rame βοήθησε τα ελαιόδεντρα να αλλάξουν αµέσως όψη. Κάνοντας χρήση του Fertileader Rame  µε τεχνολογία SEACTIV, τα δέντρα αναθάρρησαν, µε  πιο πράσινο φύλλωµα και µεγαλύτερη ζωντάνια. Όπως συµπληρώνει ο Ηλίας Φραγκιαδάκης, Σύµβουλος Θρέψης νότιου Ηρακλείου και νότιου Ρεθύµνου της Timac Agro | ΛΥ∆Α, το Fertileader Rame µε τεχνολογία SEACTIV αποτελεί ένα σκεύασµα διπλής δράσης, τόσο ως λίπασµα αλλά και ως βιοδιεγέρτης, κατάλληλο για διαφυλλικές εφαρµογές και ειδικά σχεδιασµένο για καλλιέργειες που εµφανίζουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χαλκό. Ουσιαστικά το σκεύασµα αυξάνει την αντοχή στο αβιοτικό στρες των φυτών και ενισχύει τις φυσιολογικές διαδικασίες τους, εξοικονοµώντας ενέργεια από τις µεταβολικές διεργασίες των δένδρων η οποία µπορεί να διοχετευτεί τελικά στη µεγιστοποίηση του παραγωγικού δυναµικού. Από την άλλη, το Fertlieader Viti «ανεβάζει βαθµούς στο αµπέλι και βοηθάει στο να πάρουµε ποιοτικότερο κρασί», εξηγεί ο παραγωγός Φανούριος Χαλκιαδάκης.

Έως 25% αύξηση αποδόσεων µε το Viti στην πατάτα

Παραγωγός από τα γεννοφάσκια του δηλώνει περήφανα ο Χριστόδουλος Καµενίδης, που καλλιεργεί µία ευρεία γκάµα γεωργικών προιόντων από πατάτες και κρεµµύδια έως τριφύλλια και καλαµπόκι στο Μαυροδέντρι Κοζάνης. Έχοντας εµπειρία µισού αιώνα στο αγροτικό επάγγελµα, γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους τα µυστικά για την επιτυχία στην καλλιέργεια πατάτας. Από τα όσα έχει δει και δοκιµάσει, ξεχωρίζει το Fertileader Viti της Timac Agro | ΛΥ∆Α ως ένα από τα καλύτερα σκευάσµατα που έχει χρησιµοποιήσει.

«Μου φουσκώνει την πατάτα, παίρνω µέχρι 6,5 τόνους το στρέµµα την τελευταία 3ετία» εξηγεί στην Agrenda. «Πριν χρησιµοποιήσω σκευάσµατα της εταιρίας, έβγαζα έως 5,5 τόνους, Μπορώ να πω µε ασφάλεια πως ανάλογα τις καλλιεργητικές συνθήκες και τη ποικιλία, κάποιος που χρησιµοποιεί τα διαφυλλικά σκευάσµατα της Timac Agro | ΛΥ∆Α και ιδιαίτερα το Viti, θα πάρει από 20-25% περισσότερο προϊόν», σηµειώνει ο Χριστόδουλος Καµενίδης.

Ωστόσο, στα δικά του µάτια ξεχωρίζει και το Fertileader Vital για την καλλιέργεια του σκληρού σίτου και όχι µόνο, µε τον τελικό σπόρο να έχει µεγαλύτερο ειδικό βάρος. «Το Fertlieader Vital αποτελεί ένα ευέλικτο λίπασµα - βιοδιεγέρτης κατάλληλο για διαφυλλικές εφαρµογές. Είναι πλούσιο σε NPK µε ιχνοστοιχεία, ενώ βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και την κίνηση τους µέσα στο φυτό», επισηµαίνει ο ∆ηµήτρης Τσιτσιώκας, Σύµβουλος Θρέψης της Timac Agro | ΛΥ∆Α στην Κοζάνη.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία