BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Τα ομορφότερα σπίτια για διακοπές δίπλα στη θάλασσα

Το καλοκαίρι του 2019 βρίσκεται μία ανάσα μακριά: έχεις αρχίσει να ψάχνεις το επόμενο ταξιδιωτικό σου προορισμό ή μήπως το αφήνεις για τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι γνωστό και λέγεται "ωραίες παραλίες". Συνήθως θα χρειαστεί να διανύσεις αρκετά χιλιόμετρα, πολλές φορές σε κάκιστους δρόμους, για να φτάσεις στις αμμουδιές των ονείρων σου. Ίσως, όμως, υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος.

spiti-thalasa

937
0

Κι αν νοίκιαζες ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα; Από την Ελλάδα μέχρι τις Μπαχάμες κι από το Μαλιμπού μέχρι τη Γαλλία, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές που προσφέρει η πλατφόρμα του Airbnb. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι στις διακοπές η απόσταση από το νερό δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 μέτρα.

Αλικούντι | Ιταλία
Στο Αλικούντι, το πιο δύσβατο από τα Νησιά του Αιόλου στη Τυρρηνική θάλασσα, η λέξη "άνεση" είναι πολύ σχετική. Ποιος όμως χρειάζεται περισσότερες ανέσεις όταν μπορείς να έχει μία από τις όμορφες θέες της Μεσογείου κάτω από τα πόδια του;



Μαλιμπού | Η.Π.Α
Μόλις 20 λεπτά από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες βρίσκουμε την περιοχή που έχει γίνει συνώνυμη των καλοκαιρινών διακοπών. Αν, λοιπόν, θέλεις να ζήσεις ο όνειρο κάθε σέρφερ σε μία ξύλινη βεράντα που ατενίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν έχεις παρά να επιλέξεις το Μαλιμπού.



Νέα Ακουιτανία | Γαλλία
Κάπου ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση και τον ήλιο της νότιας Γαλλία ξεπροβάλλει μία μικρή βίλα σε άσπρο χρώμα που ο φράχτης της ακουμπά στην αμμουδιά. Φυσικά, το ύψος του είναι χαμηλό. Αλλιώς θα έκοβε τη θέα προς τη θάλασσα.



Ράι | Αυστραλία
Τοποθετημένο στην παραθαλάσσια κωμόπολη του Ράι, μηδενίζει την απόσταση ανάμεσα στα δωμάτια και την παραλία (το πολύ 100 μέτρα ανάλογα με την παλίρροια) ενώ αποτελεί ιδανική λύση για να φιλοξενήσει μία μεγάλη παρέα φίλων έως και δέκα ατόμων.



Καμάρι | Ελλάδα
Ίσως το καλύτερο σπίτι της λίστας που βρίσκεται -που αλλού;- στη Σαντορίνη. Πλήρως ανακαινισμένο και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες σε όσους το επισκεφτούν γεμάτες με θαλασσινό αλάτι και το ξεχωριστό φως του πλανήτη.



Κόστα ντα Καπαρίκα | Πορτογαλία
Αν σου αρέσει η καλή παρέα και το φρέσκο ψάρι, τότε μόλις βρήκες τον επόμενό σου προορισμό. Το συγκεκριμένο beach house είναι ιδανικό για παρέες, ενώ κάθε απόγευμα, γύρω στις 6 μ.μ, οι ντόπιοι ψαράδες καταφθάνουν με την ψαριά της ημέρας. Εσύ διαλέγεις και εκείνοι τα ψήνουν μπροστά σου σε αυτοσχέδιο μπάρμπεκιου πάνω στην άμμο. 



Σκόντσμποργκ | Δανία
Και τώρα για κάτι τελείως διαφορετικό: 15 χλμ. από την Κοπεγχάγη, στις ακτές της παγωμένης Βαλτικής θάλασσας, υπάρχει ένα μικρό θαύμα της minimal αρχιτεκτονικής. Η παραλία είναι ιδιωτική και περιλαμβάνει κι ένα jet ski.



Νασάου | Μπαχάμες
Η απόλυτη πολυτέλεια στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό. Δυστυχώς οι φωτογραφίες το αδικούν, αφού το συγκεκριμένο σπίτι είναι μάλλον ο ιδανικότερος τρόπου για να ζήσεις τις διακοπές της ζωής σου. Ναι, αυτές που πάντα ονειρευόσουν στις Μπαχάμες.



Κράλεντικ | Καραϊβική
Μη σε ξεγελά το όνομα που ακούγεται Ολλανδικό, ο μόνος λόγος για αυτό είναι επειδή κάποτε οι Ολλανδοί είχαν αποικίες στην περιοχή. Αν, λοιπόν, θες να βιώσεις την Καραϊβική σε όλο της το μεγαλείο, κρατώντας ένα ποτήρι ρούμι στο χέρι, τα κρυστάλλινα νερά που απέχουν λίγα μέτρα από το eco-friendly κατάλυμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις.



Πηγή:esquire.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία