BACK TO
TOP
Γνώμες

Τάκης Νικολούδης και Μάκης Βορίδης

Ο Τάκης Νικολούδης έχει µείνει στην ιστορία ως ποδοσφαιριστής για την τέχνη που διέθετε να «κρατάει», όπως λέγεται στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, τη µπάλα.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

299
0

Οι παλαιότεροι θα θυµούνται το «βασανιστήριο» και αντιπάλων, µε τον Τάκη Νικολούδη να καλύπτει µε το σώµα του τη µπάλα στο σηµαιάκι του κόρνερ, ροκανίζοντας το χρόνο και ταλαιπωρώντας την αντίπαλη άµυνα.

Τι σχέση έχει όλο αυτό µε τον Μάκη Βορίδη; Με λίγη φαντασία, ο σηµερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα µπορούσε να είναι ο Τάκης Νικολούδης της Κυβέρνησης. Ανέλαβε, προ τετραµήνου περίπου, να παίξει καθυστέρηση στην υπόθεση των ειδικών ενισχύσεων των αγροτών. Κάπως έτσι, το οικονοµικό επιτελείο έδειξε να του εµπιστεύεται ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο υποτίθεται θα ήταν η αφετηρία µιας προσπάθειας να κλείσουν οι πληγές που άνοιγε και στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής ο κορωνοϊός. 

Ο Μάκης Βορίδης αποδείχθηκε άριστος στο να κρατάει τη µπάλα. ∆εν βιάστηκε να µοιράσει παιχνίδι και παρ’ ότι µεσοεπιθετικός δεν κινήθηκε βιαστικά προς την αντίπαλη άµυνα. ∆ίδαξε σιγουριά, ότι τα λεφτά είναι εδώ και επέλεξε ως πεδίο δραστηριότητας το σηµαιάκι του κόρνερ. ∆εν είναι τυχαίο ότι για περισσότερο από δύο µήνες, η µόνη επαγγελµατική οµάδα του αγροτικού χώρου που είχε αποσπάσει την υπόσχεση να αποζηµιωθεί για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ήταν οι ανθοπαραγωγοί. Μια παραγωγική οµάδα που βγήκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο µε τα χρώµατα της «αγροτικής τάξης» τις ηµέρες της πανδηµίας.

Όσο µικρότερη κι όσο πιο άγνωστη για την αγροτική της δραστηριότητα ήταν µια οµάδα τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Όσο πιο πολυπληθής και γνωστή για την προσφορά της στο αγροτικό γίγνεσθαι, τόσο λιγότερες πιθανότητες είχε να εξασφαλίσει κάποια βοήθεια. Για οριζόντια προσέγγιση στα θέµατα που δηµιούργησε η πανδηµία στου αγρότες, ούτε λόγος.  

∆ιαβάζοντας κανείς για τον Τάκη Νικολούδη, βρίσκει κι άλλα στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγµα, την «υπόθεση των λουλουδιών», στην οποία είχε εµπλακεί το όνοµά του την περίοδο 1974-1975. Ήταν τότε που ο Ηρακλής έχασε από τον Παναθηναϊκό το κύπελλο, χωρίς να προβάλει καµιά αντίσταση.

Λίγοι πάντως, θυµούνται το χαµένο πέναλτι του Τάκη Νικολούδη στον αγώνα της ΑΕΚ µε την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς τον Μάρτιο του 1977. Ίσως γιατί οι αποκρούσεις του Χρηστίδη, που µπήκε σαν αλλαγή µόνο για τη διαδικασία των πέναλτι, έδωσαν στην ΑΕΚ την πρόκριση στα ηµιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία