BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Διαλειμματικό σιτηρέσιο αντί βοήθειας

Μην το ψάχνετε, από τη Ρουμανία είναι δύσκολο να έρθουν φέτος.

48_121

356
0

∆εν έχουν καταλάβει τι έρχεται… λένε απογοητευµένοι οι κτηνοτρόφοι, απευθυνόµενοι προς τους έχοντες την ευθύνη των πραγµάτων στον πρωτογενή. «Με το 2% επί του τζίρου που έχουν ανακοινώσει, από τα 47 εκατ. ευρώ του πακέτου, στους αιγοπροβατοτρόφους αντιστοιχούν 0,70 ευρώ ανά ζώο, όσο δηλαδή µισό κόστος διατροφής ενός ζώου για µια µέρα», λέει στην Agrenda έµπειρος κτηνοτρόφος που ενηµερώνει πως στην περιφέρεια Λάρισας πήγαν για σφάξιµο 9.500 παραγωγικά πρόβατα, γιατί οι άνθρωποι δεν έβγαιναν, στην Καστοριά ανάλογη τύχη είχαν 2.467 και στα Ιωάννινα περί τα 7.300 πρόβατα. Και δεν είναι οι µόνες περιφέρειες.

  • Ο Μάξιµος (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα) επιµένει σε λύσεις για τα προβλήµατα που ταλαιπωρούν παραγωγούς κάστανου, και δη αυτών µε τα παραχωρητήρια καστανοπερίβολων εντός δασικών εκτάσεων που σκοντάφτουν σε τίτλους κυριότητας µε τον όρο του κατ’ επάγγελµα αγρότη.
  • Σε τετ α τετ µε τον γ.γ. ∆ασών, ο βουλευτής τόνισε ότι για την αναπτυξιακή πορεία της καλλιέργειας θα πρέπει να προβλεφθούν ρυθµίσεις για την οµαλή µεταβίβαση των παραχωρητηρίων σε νεότερους διαδόχους και νέους αγρότες.
  • Θα το δούµε. Η απάντηση του γραµµατέα, ο οποίος προανήγγειλε το νέο πρόγραµµα ∆άσωσης Γαιών, σε πιο εξελιγµένη και ευέλικτη βερσιόν. Για να δούµε!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία