BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Danone επενδύει 50 εκατ. ευρώ σε εργοστάσιο ιατρικών τροφίμων στην Πολωνία

Ο γαλλικός, κολοσσός τροφίμων Danone θα επενδύσει 230 εκατομμύρια ζλότι (50 εκατομμύρια ευρώ) για να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ιατρικών, διατροφικών προϊόντων στην πόλη Opole της νότιας Πολωνίας.

DanoneRussiaFacility_Lead

9
0

Η επένδυση θα επεκτείνει μια εγκατάσταση που λειτουργεί ήδη από την εταιρεία για να της επιτρέψει να παράγει τρόφιμα για άτομα με ειδικές, διατροφικές ανάγκες. Η επένδυση αυτή πραγματοποιείται μετά την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας ιατρικής διατροφής Promedica από τη Danone, νωρίτερα φέτος.
Στο εργοστάσιο εργάζονται, ήδη, περίπου 800 άτομα. Η νέα εγκατάσταση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2025, θα δημιουργήσει επιπλέον 50 θέσεις εργασίας.
«Αυτή η επένδυση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία ή στην Ινδονησία, αλλά επιλέχθηκε η Opole», δήλωσε ο Artur Ludwiczak, διευθύνων σύμβουλος στη Nutricia, μια μάρκα της Danone που ειδικεύεται στα θεραπευτικά τρόφιμα και την ιατρική διατροφή.
Ο Ludwiczak ανακοίνωσε την επένδυση μαζί με τον Πολωνό Υπουργό Ανάπτυξης Waldemar Buda και τον CEO του Danone Group Poland, CEO, Paweł Piątek.
Τα τελευταία χρόνια, η Πολωνία έχει δεχτεί σημαντικές επενδύσεις από πολλές διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz που ξοδεύει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μόνο σε εργοστάσιο ηλεκτρικών φορτηγών, νέους κόμβους τεχνολογίας που δημιουργούνται από τη Volvo και τη Visa, καθώς και κέντρα ανάπτυξης από την Google και της Microsoft.

Πηγή: notesfrompoland.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία