BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Χλιαρή η ζήτηση της εξαγωγής Στο σκληρό

Δεν υπάρχει κινητικότητα την τελευταία εβδοµάδα στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου λόγω και των Χριστουγέννων.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0

Σηµειώνονται φορτώσεις παλιότερων συµβολαίων και αναφορικά µε νέες δουλειές δεν φαίνεται εδώ και 2-3 εβδοµάδες να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον όσο επιµένουµε σε τιµές άνω των 280 ευρώ ο τόνος FOB για τις µέτριες ποιότητες σιταριών. Αναφορικά µε τον τελευταίο διαγωνισµό της Τυνησίας, όπως αναµενόταν λόγω τιµής και δυσκολίας εύρεσης των σωστών ποιοτήτων, η δουλειά θα καλυφθεί µε σιτάρια του Καναδά και όχι ευρωπαϊκά.

Στα σκληρά σιτάρια, στη νέα λίστα της Φότζια δεν υπήρξε συνεδρίαση λόγω Χριστουγεννιάτικης διακοπής. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 13% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 293-298 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού είναι στα 282-288 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές επίσης έµειναν σταθερές στα 270 ευρώ ο τόνος, λαµβάνοντας µερίδιο από τις ιταλικές ζητήσεις, αλλά αδυνατώντας να ανταγωνιστεί τη διαθεσιµότητα και τις προσφορές των Καναδών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια επωφελούνται κυρίως από την άνοδο άλλων δηµητριακών (σόγια και καλαµπόκι) και όχι από κάποια θεµελιώδη στοιχεία. Συγκεκριµένα η σόγια και τα καλαµπόκια έπιασαν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, εποµένως το ανοδικό µοµέντουµ µεταφέρθηκε και σε άλλα δηµητριακά. Στη Γαλλία, τέλος, οι τιµές ενισχύθηκαν µε βοήθεια από τη ζήτηση στη φυσική αγορά. Η Αλγερία δείχνει πως θα επιστρέψει µε νέες αγορές σιτηρών µε φορτώσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Παράλληλα υπό το γενικότερο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία