BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Νέες µπράντες ελαιολάδου στην εστίαση

Καινούργια ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Ελαίας Καρπός, που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Agrenda το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

Νέες µπράντες ελαιολάδου στην εστίαση

26
0

Μια πρώτη εικόνα από τέτοιου είδους επιχειρήσεις δείχνει ότι οι επαγγελματίες σταδιακά προσαρμόζονται στη νέα νομοθεσία, αντικαθιστώντας τα «λαδόξυδα» με επώνυμα brands.

Αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στο μέτρο, αναφέρουν στο «Ελαίας Καρπός», ότι «σκοπεύουν να το κάνουν πολύ σύντομα ή ότι βρίσκονται σε αναμονή των συσκευασιών, τις οποίες έχουν παραγγείλει», καθώς υπάρχει και ο φόβος των προστίμων.

Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο δημιουργικοί επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι πρόλαβαν και τυποποίησαν ήδη ελαιόλαδο με την δική τους μπράντα, ως επί το πλείστον το όνομα του μαγαζιού τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10.000 τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής, ενώ όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒΙΤΕΛ, στις 20 Δεκεμβρίου, οι περισσότερες από 600 αναγνωρισμένες από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα», για το συγκεκριμένο μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το εν λόγω μέτρο για την αντικατάσταση του «χύμα» ελαιολάδου με τυποποιημένο προϊόν, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει προωθητικά για το προϊόν, ιδιαίτερα όσον αφορά τους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Αυτά  άλλωστε ήταν και ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν στην εσπερίδα με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» που διοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ.

Photo: Georgia Karamali

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία