Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Την Πέμπτη θα πληρωθεί το 20% από τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου διαμηνύουν από τον ΕΛΓΑ ότι θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων που αφορούν τη φυτική παραγωγή του 2018, συνολικού ποσού περί τα 38 εκατ. ευρώ.

ELGA-LOGO_2_2

Ελένη Δούσκα

20158
16

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης σε επίσκεψή του σε χαλαζόπληκτες περιοχές των δήμων Φαρσάλων και Ελασσόνας τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι «Θέλω να ενημερώσω πως έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η καταβολή του υπολοίπου 30% των αποζημιώσεων οι οποίες αφορούν το 2018».

Ειδικότερα, οι πληροφορίες λένε ότι η πληρωμή αυτή θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη που αφορά το 20% των αποζημιώσεων, ύψους 25 εκατ. ευρώ περίπου, να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Επιπλέον, το υπόλοιπο 10%, ποσού περίπου στα 13 εκατ. ευρώ περίπου, αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ, η οποία άνευ απροόπτου θα έχει γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δουλεύουν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν το έτος 2018 και τονίζεται ότι όλα τα υπόλοιπα από τα προγράμματα του 2018 (Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, Νιτρικά, Ορυζώνες, Κομφούζιο κλπ) θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός. Βέβαια, όπως έχει ξαναγίνει αυτό μπορεί να γραφτεί  στα χαρτιά, αλλά πρακτικά τα χρήματα να φανούν στις τράπεζες λίγες μέρες αργότερα. Να σημειωθεί ότι και αυτές οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει πριν από τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, ξεκαθαρίζουν από την πλατεία Βάθη.

Αναλυτικά, ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ το μεσημέρι της Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Αποζημιώσεις ύψους 27.041.822,60 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, σε 55.856  δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018 και για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται και το υπόλοιπο 20% των αντίστοιχων αποζημιώσεων  φυτικής παραγωγής.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε εδώ.

Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

05-07-2019 15:07ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ζαγαρια όλοι ψεύτες είσαστε αλλά θα μου πεις ποιος κοιτα τον αγρότη και ειδικά τους μικρούς;θα πάρετε τον πουλο την Κυριακή που αφήσατε χωρίς λεφτά τον λαό που είναι χρήματα που έχουν υπογράφει να δοθούν.

Απάντηση

04-07-2019 23:39Λέλα

9.14 ευρώ, είμαστε σοβαροί????

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία