BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Παρέλαση...συνδεδεμένων

Άργησε πάνω από ένα µήνα από το σύνηθες το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων ενισχύσεων και µάλιστα πρωτάκουστο µπήκε µαζί µε την ειδική βάµβακος πριν την παρέλαση της 25ης Μάρτιου. Τουλάχιστον ήρθαν να δώσουν µια «ανάσα» ρευστότητας στον αγροτικό κόσµο, λένε οι φίλοι παραγωγοί.

zaria_15

10
0

Μειωµένο φέτος το καρτελάκι στο σκληρό, όπως το περίµεναν άλλωστε και οι ίδιοι οι καλλιεργητές, αφού µπήκαν σχεδόν 10% περισσότερα στρέµµατα το 2020. Ευτυχώς βέβαια, δεν είναι τόσο µεγάλη η µείωση όσο περίµεναν οι άνθρωποι της αγοράς, µε βάση τις πωλήσεις σπόρων και τις εκτιµήσεις για τις φυτεύσεις.

Χαρούµενη και η υφυπουργός Αραµπατζή, για όσα έχει προσφέρει η κυβέρνηση και δη το υπουργείο της πλατείας Βάθη στους κτηνοτρόφους, που έλαβαν 50,4 εκατ. ευρώ από την επιστρεπτέα, µειώθηκε ο φορολογικός τους συντελεστής, οι ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης, ούτε τέλος επιτηδεύµατος, πήραν και τις πρώτες συνδεδεµένες για ψυχανθή και τώρα περιµένουν και τις επόµενες για τα ζωικά! Τι χαρά!

Χάρηκε και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που «µετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και µε δύο χρόνια καθυστέρησης εγκρίθηκαν τα χρήµατα του de minimis για τις ζηµιές του 2018 στους βαµβακοπαραγωγούς της Ροδόπης». Πρόκειται, σου λέει, για µια ακόµα επιτυχία της διεκδικητικής στρατηγικής του. Για τους αµυγδαλοπαραγωγούς της Θεσσαλίας που περιµένουν ακόµα τα ΠΣΕΑ του 2017 δεν διεκδικεί κανείς τίποτα;

Αυτοί που δεν ξέρουν τι να γίνουν και µε το δίκιο τους είναι οι τευτλοπαραγωγοί. ∆εν φτάνει που βρίσκονται σε ένα παρατεταµένο αδιέξοδο για το µέλλον της καλλιέργειας τους, δεν µπήκε και η συνδεδεµένη που περίµεναν µαζί µε το πρώτο πακέτο. Από την άλλη έχουν και τις ηχηρές δηλώσεις Γεωργιάδη ότι «η Ελλάδα θα ξαναµπεί στον χάρτη της παραγωγής ζάχαρης».

Το πρόγραµµα οικονοµικής ενίσχυσης των αλιέων από ευρωπαϊκά κονδύλια είχε ως αποτέλεσµα το 95% των αλιέων να µείνουν εκτός προγράµµατος, λέει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου. Και γιατί αυτό; Γιατί υπήρχε προαπαιτούµενο τα σκάφη να φέρουν τη συσκευή δορυφορικού εντοπισµού VMS. Αυτό, σου λέει ο πρόεδρος, οδήγησε έναν πακτωλό χρηµάτων να µοιραστούν στο 5% των αλιέων µε ποσά ξεκινούσαν από 12.000 ευρώ και να φθάνουν τα 72.000 ευρώ ανά σκάφος. Και αυτό δεν µας πειράζει, επιµένει ο πρόεδρος για τους συναδέρφους του, αυτό που πειράζει είναι ότι το 95% των αλιέων πήραν από το πρόγραµµα µόλις 1.200 ευρώ ανά σκάφος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία