BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τάμα στη Μεγαλόχαρη

∆ύο εβδοµάδες πριν το 15αύγουστο και οι δουλειές είναι πολλές.

iatsa__1__2_2_2

535
2

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους αρµόδιους, οι πληρωµές της πρώτης δόσης των Νέων αγροτών δεν «έτρεξε» µέχρι τα τέλη του µήνα και το ζητούµενο τώρα είναι βγει η σχετική έγκριση πίστωσης προκειµένου να αρχίσουν να µπαίνουν χρήµατα µέσα στις επόµενες δύο εβδοµάδες.

Νωρίτερα,
σου λέει, δουλεύεται και η πληρωµή της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, από το τέλος του έτους που αρχικά είχε δροµολογηθεί. ∆εν είναι εύκολη υπόθεση, λένε όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες. Οι εντολές όµως από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι σαφείς: Να γίνουν όσα χρειάζονται ώστε να καταστεί δυνατό η πληρωµή να παίξει στις 12 Αυγούστου. Να δούµε!

∆εν ξέρουν τι να γίνουν οι περισσότεροι παραγωγοί µανταρινιών της Ηλείας, που έχασαν την ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού. Βλέπεις τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει να δηλώνουν στο ΟΣ∆Ε καλλιέργεια µανταρίνι και δεν έβαζαν αναλυτικά την ποικιλία. Αυτό έκαναν και στη δήλωση του 2020 και τώρα έµειναν εκτός της ενίσχυσης. Πόσοι; Το 90% των παραγωγών έχασαν τα 70 ευρώ το στρέµµα.

∆εν την λες και…τυχαία την παραίτηση για…προσωπικούς λόγους της προϊσταµένης του τµήµατος Ενισχύσεων και Καθεστώτων της ∆ιεύθυνσης Άµεσων Ενισχύσεων και Αγοράς από τη θέση της αναπληρώτριας προϊσταµένης. Ο νέος πρόεδρος την έκανε φυσικά αποδεκτή.

Πόσο καιρό θα το ζαλίζουµε µε την υπόθεση της προστασίας και ανάδειξης του µελιού; Ο Σίµος, εκτός από το Αµοργόραµα, επαναλαµβάνει µε κάθε ευκαιρία πως θα κάνει ότι δύναται προς αυτή την κατεύθυνση. Πανηγυρική, λέει και η σχετική ανακοίνωση της Οµάδας Εργασίας.

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, µπλε, καραβάκια στο ταξίδι δεν µε παίρνετε καλέ. Κάπως έτσι
και η υπόθεση της διατροφικής επισήµανσης στα τρόφιµα και του αµφιλεγόµενου αλγόριθµου Nutriscore, που βάζει σε χαµηλό το ελαιόλαδο και σε υψηλό τα σνακ και τα αναψυκτικά. Εγχώρια µελέτη, κατέδειξε ότι οι Έλληνες καταναλωτές θέλουν ένα αξιολογικό σύστηµα που χρησιµοποιεί χρώµατα, εστιασµένο στην περιεκτικότητα συγκεκριµένων θρεπτικών συστατικών.

Προβλήµατα και για τους αγρότες στην Ολλανδία µε το σχέδιο για τη µείωση στις εκποµπές αζώτου και αµµωνίας. Αν το σχέδιο εφαρµοστεί κατά γράµµα, σου λέει, οι γεωργικές εκµεταλλεύσεις θα πρέπει να µειώσουν τις εκποµπές τους κατά 70% ή και περισσότερο, σύµφωνα µε ορισµένες εκτιµήσεις. Με άλλα λόγια, αρκετοί αγρότες θα πρέπει να µειώσουν την κτηνοτροφία τους, που σηµαίνει ότι «η µείωση κατά 50% το 2030 θα πλήξει το µέλλον της γεωργίας στις Κάτω Χώρες», τονίζει ο εκπρόσωπος της LTO.    
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

08-08-2022 06:36ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ. ΟΣΔΕ

ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΌΝΙΣΣΕΣ ΑΚΡΙΒΉ ΠΕΡΙΟΧΉ ΔΕ ΛΈΩ. ΙΔΙΌΚΤΗΤΑ Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΌΜΕΝΑ;;;;; ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΆΡΕΣ ΜΆΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΆΣ. ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΊΑ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΜΑΧΛΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΊ ΤΟΥ ΘΈΜΑΤΟΣ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

Απάντηση

03-08-2022 14:19Γιωργος

Ναι αμε εσπασε τα @ρχιδ@α του ο μητσοτακης απο την εννοια του,να πληρωθει η επιστροφη φορου στις 12 του μηνα.στις 82 του μηνα ισως..........

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία