BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μαύρη τρύπα στο πετρέλαιο

Τη… µπάλα στους αγρότες πετάει, πλέον, το υπουργείο Οικονοµικών, σε σχέση µε την ευνοϊκή ρύθµιση για φορολογική έκπτωση 50%, εφ’ όρου ζωής, σε όσους ενταχθούν σε συνεργατικά σχήµατα. «Εµείς δώσαµε ένα πολύ γενναίο κίνητρο και στον αγροτικό τοµέα. Εναπόκειται πλέον σε εκείνους να το αξιοποιήσουν και να συνεργαστούν. Είναι ένα στοίχηµα για όλους µας», είπε ο υπουργός Οικονοµικών Σταϊκούρας, σε κοµµατική εκδήλωση της Ν∆, στο πλαίσιο της 86ης ∆ΕΘ.

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2_4_2

381
0

∆έκτες µεγάλης γκρίνιας και παραπόνων έγιναν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο υφυπουργός Οικονοµικών, για το χειρισµό της υπόθεσης του ποσού που δόθηκε στους παραγωγούς ως ενίσχυση για την αγορά πετρελαίου. Η κριτική στους διαδρόµους της ∆ΕΘ και εστιάστηκε τόσο σε αυτό καθ’ αυτό το ύψος της ενίσχυσης, όσο και κυρίως στον τρόπο διάθεσής της, που έγινε χωρίς στόχευση και χωρίς παραστατικά, αν και ο βαθµός ψηφιοποίησης των φορολογικών αρχών το επέτρεπε εύκολα.

Θα βρεθεί λύση στο ζήτηµα που έχει προκύψει για τους παραγωγούς µήλου από το «κλείσιµο» της αγοράς της Αιγύπτου, τάζει ο υπουργός Γεωργαντάς. Ψάχνουν, λέει, µε το υπουργείο Εξωτερικών για εναλλακτικές αγορές, αν και δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν και τα de minimis για να καλυφθούν οι απώλειες εισοδήµατος, αλλά κι αυτό το πρόγραµµα δεν είναι απεριόριστο, ξεκαθαρίζουν από την πλατεία Βάθη.

Από τις 12 Σεπτεµβρίου µπορούν να εισαχθούν εκ νέου στη Λευκορωσία κληµεντίνες, ακτινίδια, κινέζικο λάχανο και σέλινο από χώρες της ΕΕ. Αυτό σηµαίνει ότι τα ελληνικά προϊόντα βρίσκουν διέξοδο. Αρχικά η Λευκορωσία είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές πολλών φρούτων και λαχανικών ως απάντηση στις κυρώσεις που της επέβαλλε η ΕΕ, µετά σταδιακά κάποια εξαιρέθηκαν, κάποια άλλα προστέθηκαν. Για να δούµε που θα πάει αυτό.

Απογοητευµένοι οι παραγωγοί σταφίδας από την τιµή που συµφωνήθηκε στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Πάτρα στη ΣΚΟΣ µε την απουσία των ιδιωτών µεταποιητών-εξαγωγέων. Με 1,25 ευρώ το κιλό, λένε οι καλλιεργητές, ούτε τα έξοδά µας δεν θα βγάλουµε, αφού η τιµή αυτή είναι κάτω του κόστους. Άσε που οι παραγωγοί δεν είναι σύγουροι, αφού οι ιδιώτες µαταποιητές-εξαγωγείς δεν έχουν ακόµα εκφράσει τις προθέσεις τους και ήδη ποσότητες της περσινής παραγωγής πουλήθηκαν µε 75-80 λεπτά.

Εν τω µεταξύ, πέρα από τα καλλιεργητικά έξοδα, που έχουν πάρει την ανιούσα, ράλι εντοπίζεται και στις τιµές βασικών προϊόντων, µε µεγάλες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προϋπολογισµό. Μετά το σουβλάκι και τον καφέ, τώρα η ακρίβεια έρχεται να χτυπήσει και την πίτσα, που είναι πλέον ακριβότερη ακόµα και 15% από πέρυσι, σύφµωνα µε έρευνα του Pricefox
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία